cart-icon Товаров: 0 Сумма: 0 руб.
г. Нижний Тагил
ул. Карла Маркса, 44
8 (902) 500-55-04

Олимпиада по английскому языку 7 класс с ответами школьный этап 2019 – Олимпиада по английскому языку 7 класс. Онлайн этап 2019-2020 год

Олимпиадные задания по английскому языку (7 класс) по теме: Олимпиада по английскому языку для 7 класса

Всероссийская олимпиада школьников

Школьный этап

АНГЛИЙСКИЙ ЯЗЫК

7  КЛАСС

  1. Auding:  Прослушай текст и выбери правильный ответ из предложенных вариантов.
  1. How old is Mary?

        A) Forty B) Fourteen C) Twenty four

  1. What time is it?

        A) Twelve B) Ten C) One

  1. How many students are there in the class? … three.

        A) Twenty B) Thirty C) Forty

  1. The next bus to London is at … p.m.

        A) one B) two C) three

  1. She wants … biscuits.

        A) any B) one C) some

  1. Mr. Rossi is invited to go to the … desk.

        A) sports B) check-in C) information

  1. Flight AZ677 to Toronto is boarding at gate … .

        A) Eight B) Eighteen C) Five

  1. Passengers must go to the gate for … .

        A) control B) boarding C) information

  1. Kate has a broken … .

        A) foot B) arm C) leg

  1. The pupils … to study English.

        A) want B) wants C) don’t want

  1. Reading:

Bradley Pitt

William Bradley Pitt was born on 18th December, 1963, in Shawnee, Oklahoma (USA). He had a happy childhood and school life, and he went to the University of Missouri to study journalism and advertising. At university he started acting and in 1987 he left before he took his degree. He went to Hollywood.
Life in Hollywood wasn’t easy. At first he couldn’t find any acting jobs, but by 1989 he started getting small TV and film roles. Then nine years ago, in 1991, he got his first main role as a DJ in the film Thelma and Louise. He was on screen for only 14 minutes but a lot of people noticed him and he started to get bigger roles in films, such as Louise in Interview with the Vampire.

Brad Pitt is now one of Hollywood’s most successful actors. His name almost certainly means a film is going to make a lot of money, but at the moment, he is interested in making more serious films, such as Seven years in Tibet.


1. Brad Pitt was born in Canada.
2. His birthday is in winter.

3. He was happy when he was young.
4. He went to the University because he wanted to be an actor.
5. He took his degree in 1987.
6. His life in Hollywood was difficult.
7. He got his first role as a DJ in 1991.
8. He was on screen for a short time.
9. Brad Pitt has a success in Hollywood now.
10. He is interested in making comedies.

  1. Прочитай текст и выбери из предложенных выше утверждения, которые соответствуют содержанию текста.

А) 1,3,5,7,8,10

B) 2,4,6,8,9,10

C)1,2,5,7,8,10

E)2,3,6,7,8,9

Прочитайте текст и заполните пропуски нужными предлогами.

This is the story … (11) a ghost. He lives in the beautiful Canterville Castle . Mr. Otis and his family live there, too. The ghost has got big red eyes, grey hair, a long nose, thin legs and a white face. He thinks he's very frightening. But nobody is afraid … (12) him.

The ghost is very sad and unhappy. He cries in his room … (13) the tower. Mr. Otis' daughter, Virginia feels sorry … (14) him and wants to help him. The ghost tells her … (15) his problem. He can only rest when a girl … (16) blond hair helps him and the almond tree has flowers. 

Virginia and the ghost go … (17) a wall. The Otis family looks for Virginia in the rooms, … (18) the beds, behind the doors, on the roof. They finally see her sitting … (19) the almond tree. They look   … (20) and notice that the almond tree has flowers. Virginia and the ghost can finally rest. Now they are happy. 

  1. A ) at B) of C) by
  2. A ) of B) about C) in
  3. A ) for B) along C) in
  4. A ) with B) for C) at
  5. A ) in B) about C) for
  6. A ) with B) of C) in
  7. A ) next B) in C) through
  8. A ) above B) under C) of
  9. A ) by B) next C) along
  10. A ) for B) down C) up
  1. Use of English: Выбери правильный ответ.
  1. It’s…..colder today than yesterday.
  1. Most
  2. More
  3. Very
  4. Super
  5. Much
  1. Andrew…..for this company.
  1. Works
  2. Work
  3. has worked
  4. am working
  5. will works
  1. Who's that girl? … .

A) Is Betty

B) It's Jane

C) She's a pupil

  1. In his free time he likes … with his friend. 

A) playing

B) play

C) plays

  1. I … my homework because I left my book in school. 

A) can't to do

B) can't do

C) don't make

  1. … the room!

A) Not to go into

B) Don't going to

C) Don't go into

  1. … these three girls do you know?

A) How many

B) Which of

C) What of

  1. Last week John … his leg. 

A) fell and broke

 B) felt and broke

C) fallen and broken

  1. Her eyes were as … as the sky.

A) blue

B) blew

C) blow

  1. You can't … jeans to the opera.

A) where

 B) wore

C) wear

  1. They washed … faces and went to bed. 

A) their

B) there

C) where

  1. North is the opposite direction to … .

A) East

B) West

C) South

  1. Which of the months of the year also means "permission”?

A) March

B) May

C) April

  1. He knows the poem by … .

A) head

B) memory

C)   heart

  1. Jim…..in Scotland for five years.
  1. Lives
  2. is living
  3. has lived
  4. will lives
  5. have lived
  1.  I opened the door, but there was…..there.
  1. Someone
  2. Anyone
  3. Nobody
  4. Everybody
  5. all
  1. Sarah is the prettiest girl….. our school.
  1. Then
  2. In
  3. Of
  4. At
  5. Inside
  1. Cultural awareness: Хорошо ли ты знаешь страны изучаемого языка?  Выбери правильный ответ.
  1. Which of the following is a country?

A) Rome

 B) France

C) Paris

  1. Robin Hood lived in … Forest . 

A) Black

B) Dark

C) Sherwood

  1. What do people call New York ? The Big … . 

A) City

B) Apple

C) Town

  1. Who said "To be or not to be, that is the question”?

A) Othello

B) Romeo

C) Hamlet

  1. Agatha Christie is known all over the world as
  1. the queen of Great Britain
  2. a famous sportsman
  3. a scientist
  4. an artist
  5. the queen of the detective genre
  1. The Union Jack is …
  1. the flag of Scotland
  2. the flag of Wales
  3. the flag of the UK
  4. the flag of England
  5. the flag of Northern Ireland
  1. Great Britain includes…
  1. Northern Ireland, Scotland and Wales
  2. Northern Ireland, Scotland and England
  3. Scotland, England and Wales
  4. Northern Ireland, Scotland , Wales and England
  5. England and Scotland
  1. On this day children dress up as ghosts and witches because it's … .

A) Valentine's Day

B) Christmas

C) Halloween

  1. Which is not a university town? 

A) Bath

B) Oxford

C) Cambridge

  1. In Trafalgar Square there is a monument to … .

A) Nelson

B) Henry VIII

C) William the Conqueror

  1. In what country is “Guy Fawkes Night” celebrated?
  1. Great Britain
  2. The USA
  3. New Zeeland
  4. Australia
  5. Canada
  1. Great Britain is separated from the continent by …
  1. the Pacific Ocean
  2. the Irish Sea
  3. the Bristol Channel
  4. the English Channel
  5. the Baltic Sea
  1. Writing. Умеешь ли ты писать по-английски? Заполни анкету о себе.
  1. Name ______________________________________________
  2. Surname ______________________________________
  3. Home address ______________________________________
  4. Date of birth ____________________________________
  5. Family _____________________________________________
  6. Favorite subjects_____________________________________
  7. What are your hobbies?__________________________
  8. Favorite sports___________________________________
  9. Do you have any pets?___________________________
  10. Date____________________________________________

ANSWERS

7 класс

1— B 

11 — E

21-C

31-C

41-B

51-1 балл

2 — A

12-B

22-B

32-A

42-C

52-1 балл

3 — B 

13-A

23-A

33-C

43-E

53-1 балл

4 — C 

14-C

24-B

34-B

44-C

54-1 балл

5 — C 

15-B

25-A

35-C

45-D

55-1 балл

6 — C

16-B

26-B

36-C

46-C

56-1 балл

7 — B

17-A

27-C

37-C

47-A

57-1 балл

8 — B

18-C

28- B

38-B

48-A

58-1 балл

9 — C

19 —B

29 — B

39 —B

49-A

59-1 балл

10 — A

20 —  B

30 —A

40 —C

50-D

60-1 балл

Ресурсы:

  1. Аудирование: http://runodog.ru/index/2010_2011/0-14
  2. Reading: http://lib.repetitors.eu/english/95-2009-12-16-11-44-32/3378------6-
  3. Use of English: http://runodog.ru/index/2009_2010/0-15#0910_78

http://urfodu.ru/urfo/contest/testing/1/1931/bf8229696f7a3bb4700cfddef19fa23f/289510/174/7500

  1. Cultural awareness:

http://urfodu.ru/urfo/contest/testing/1/1944/bf8229696f7a3bb4700cfddef19fa23f/289510/174/7500

http://urfodu.ru/urfo/contest/testing/1/1971/82161242827b703e6acf9c726942a1e4/291564/175/7500

Всероссийская олимпиада школьников

Школьный этап

АНГЛИЙСКИЙ ЯЗЫК

7 КЛАСС

ANSWERS

7 класс

1—

11 —

21-

31-

41-

2 —

12-

22-

32-

42-

3 — 

13-

23-

33-

43-

4 —

14-

24-

34-

44-

5 —

15-

25-

35-

45-

6 —

16-

26-

36-

46-

7 —

17-

27-

37-

47-

8 —

18-

28-

38-

48-

9 —

19 —

29 —

39 —

49-

10 —

20 —  

30 —

40 —

50-

  1. Name _______________________________________________________
  2. Surname ____________________________________________________
  3. Home address ________________________________________________
  4. Date of birth ________________________________________________
  5. Family ______________________________________________________
  6. Favorite subjects______________________________________________
  7. What are your hobbies?________________________________________
  8. Favorite sports_______________________________________________
  9. Do you have any pets?__________________________________________
  10. Date________________________________________________________

nsportal.ru

Олимпиадные задания по английскому языку (7, 8 класс) на тему: Олимпиада по английскому языку 7-8 кл.

Всероссийская олимпиада школьников 2017-2018 учебный год.

Школьный этап, английский язык, 7—8 классы

Reading

             Read about the people in texts  1–6. They all would like to learn something new. Match schools/courses A–G with the people whose interests they can satisfy.

  1. Edwina works for a multinational company with branches in most European countries. She really needs to learn French and German, but she has very little spare time and thinks it could be difficult to find time.
  1. Damian got his job as soon as he left school. He never had the chance to go to university. He isn’t very happy with his job, but he knows he can’t get a better one without a degree. He might try a part-time degree course if it’s not too demanding.
  1. Alice has a lot of time on her hands. She is a very creative person with a lot of imagination, which she really doesn’t use very much right now. She already has a lot of hobbies, but she’d rather learn something new that would let her use her imagination.
  1. Paul doesn’t work; he looks after the children while his wife goes to work. He would like to do something for himself, learn something new or take up a new hobby, but he needs to stay at home.
  1. Rhona is a school teacher. She teaches mathematics, but has always been interested in art and culture. She takes a great interest in the philosophy and civilization of the East. She may go to Vietnam next year.
  1. Philip finds his life boring. He works nine to five, but has no other interests and would like to find something to do in the evening, maybe enroll on a course to learn something new, but nothing too demanding.

A. The Language School

Take courses in more than  just languages! You can learn about the culture and the history of the countries where the languages we teach are spoken! We specialize in less common languages spoken in Asia in the Far East.

B. The Internet School

We offer a variety of courses in over a hundred different subjects from accounting to interior design. You don’t have to attend the classes: all courses are offered 100% online. A certificate is mailed to you when you finish.

C. Professional Communication

Language courses in most European languages at all levels, from beginners to advanced. Most of the coursework can be done online and you only need to attend classes once a fortnight on any evening. Ideal for busy professionals.

D. Access to Education

We have courses in economics, business administration and management, leading to a degree. The course programme is extremely flexible, ideal for working students, and uses a combination of online study and face-to-face tutorials. You may attend at a time that is convenient for you.

E. Business Courses

Do you have a head for Business? Our dynamic courses will give you the know-how to keep up in an ever changing business world. Offering everything in between Business Administration and Accounting, we have an opportunity to suit your learning style and needs. Two years of intense studying will lead you to a degree you are dreaming of.

F. The Writing Centre

The Centre offers creative writing courses and workshops for people who are interested in a career  as a writer. Lessons are two or three times a week. You can choose between writing a short story or a novel.

G. The Music Academy

We’ve just introduced part-time courses in Jazz singing and/or playing the guitar specially for adults! All lessons take place in the evening. Courses for both beginners and more advanced students available!

USE OF ENGLISH

Complete the sentences with the correct variant of the main verb.

  1. Usually I _________the violin but now I_____ the piano.

A   play, am playing                                        B  am playing, play

  1. He________ in the garden when Tom _________.

A   sat, was coming                                          B  was sitting, came

  1. _________you___________the article yet?

A   Haven’t, read                                              B   Haven’t, been reading

  1. I________ a message from Kelly last Saturday.

A   have got                                                      B  got

  1. The book wasn’t so heavy as he __________.

A    has thought                                                B  had thought

  1. My mother wasn’t at the shop when I________.

A   had come                                                     B  came

  1. We________ when it started to rain.

A  were playing                                                 B had played

  1. If we ________the 10.30 train, we _________too early.

A   catch, will arrive                                          B   will catch, arrive

  1. Choose the words you use the with:

A  USA                                                              B  Atlantic Ocean

C Canada                                                           D  in ____ evening

E  at _____ night                                               F  London

  1. Choose the words you use the with:

A better                                                               B cold

C fattest                                                              D worst

E  less                                                                 F most beautiful

Writing

You have received a postcard from your pen-friend who writes

  • All in all, my parents and I are in the park now. But my elder brother’s at home. He’s preparing for his examination to the institute. Where do you spend your weekends? Do you have fun? When are you going to visit us?

Drop me a line.

Lots of love,

Sveta

Write a postcard to Sveta. In your postcard answer her questions and ask a question about her brother. (80-100 words)

KEYS

Max. - 30

READING - 6

USE OF ENGLISH - 14

1

C

1

A

2

D

2

B

3

F

3

A

4

B

4

B

5

A

5

B

6

G

6

B

7

A

8

A

9

ABD

10

CDF

WRITING - 10

Критерии оценивания выполнения задания

Баллы

К1: Решение коммуникативной задачи Задание выполнено полностью: даны полные ответы на три заданных вопроса. Правильно выбрано обращение, завершающая фраза и подпись.

3

Задание выполнено: даны ответы на три заданных вопроса, но на один ответ дан неполный ответ. Есть 1-2 нарушения в стилевом оформлении.

2

Задание выполнено частично: даны ответы на заданные вопросы, НО на два вопроса даны неполные ответы ИЛИ ответ на один вопрос отсутствует.

1

Задание не выполнено: отсутствуют ответы на два вопроса ИЛИ текст  не соответствует требуемому объему.

0

К2: Организация текста Текст логично выстроен и разделен на абзацы; правильно использованы языковые средства для передачи логической связи.

2

Текст в основном логично выстроен, НО имеются недостатки (1-2) при использовании средств логической связи, делении на абзацы ИЛИ имеются отдельные нарушения в структурном оформлении текста.

1

Текст выстроен нелогично; допущены многочисленные ошибки в структурном оформлении ИЛИ оформление текста не соответствует нормам письменного этикета.

0

К3: Лек.-грам. оформление текста Использована разнообразная лексика и различные грамматические структуры, соответствующие поставленной коммуникативной задаче.

3

Имеются языковые ошибки, не затрудняющие понимание (допускается не более 4-х негрубых языковых ошибок).

2

Имеются языковые ошибки, не затрудняющие понимание (допускается не более 5-х негрубых языковых ошибок) ИЛИ допущены языковые ошибки, которые затрудняют понимание (не более 1-2 грубых ошибок)

1

Допущены многочисленные языковые ошибки, которые затрудняют понимание текста.

0

К4: Орфография и пунктуация Орфографические и пунктуационные ошибки практически отсутствуют (допускается не более 2-х, не затрудняющих понимание текста)

2

Допущенные орфографические и пунктуационные ошибки не затрудняют понимание (допускается не более 3-4 ошибок)

1

Допущены многочисленные орфографические ошибки и пунктуационные ошибки и/или допущены ошибки, которые затрудняют понимание текста

0

nsportal.ru

Олимпиада по английскому языку 7 класс, задания с ответами

На этой странице представлены материалы для подготовки к олимпиаде по английскому языку для учащихся 7 классов. Мы выбрали тестовые вопросы и задания из категории «Reading» (Чтение), которые по своему содержание и уровню сложности соответствуют реальным олимпиадным заданиям. Представленный материал предназначен для ознакомления и может использоваться для практической подготовки на занятиях по английскому языку.

Мы составили комплект заданий олимпиады с ответами для того, чтобы проверка и оценивание знаний не отнимала много времени, а также для того, чтобы дать ученикам возможность готовиться к олимпиаде по английскому языку самостоятельно. Правильные ответы записаны в самом низу страницы.

Скачайте задания, заполнив форму!

После того как укажете данные, кнопка скачивания станет активной

Тестовые задания

1. It’s…..colder today than yesterday.
A) Most
B) More
C) Very
D) Super
E) Much

2. Andrew…..for this company.
A) Works
B) Work
C) has worked
D) am working
E) will works

3. Who’s that girl? … .
A) Is Betty
B) It’s Jane
C) She’s a pupil

4. In his free time he likes … with his friend.
A) playing
B) play
C) plays

5. I … my homework because I left my book in school.
A) can’t to do
B) can’t do
C) don’t make

6. … the room!
A) Not to go into
B) Don’t going to
C) Don’t go into

7. … these three girls do you know?
A) How many
B) Which of
C) What of

8. Last week John … his leg.
A) fell and broke
B) felt and broke
C) fallen and broken

9. Her eyes were as … as the sky.
A) blue
B) blew
C) blow

10. You can’t … jeans to the opera.
A) where
B) wore
C) wear

Открытые вопросы

Read the text and decide if the statements are true (T) or false (F).

Robin Hood
The story of Robin Hood, the most popular English folk hero of all times, has reached every corner of the Earth. There are many versions of this well-known tale which is about 600 years old. Everybody knows Robin’s friends (Little John, Brother Tuck, Will Scarlet), and the famous Sherwood Forest — Robin Hood’s home and the place where many of his adventures took place. In other countries there are similar stories, such as William Tell in Switzerland, El Cid in Spain or Janosik in Poland, but only Robin Hood has become an ‘international’ hero.

Unfortunately, there is almost no evidence that Robin Hood really existed. Thirteenth-century ballads, fourteenth-century chronicles, a sixteenth-century History of Great Britain, all talk about Robin Hood. However, none of them tells us about the sources they used. In the 1800s and 1900s, historians found two Robin Hoods who lived in the fourteenth century. One of them was even King Edward II’s servant. Later on, other historians found several different Hoods living in different parts of England – Robin was a popular Christian name and Hood was a fairly common surname. It seems that by 1337, the story of Robin Hood was well established. Most probably, he lived around the year 1200.

Today, the legend of Robin Hood has turned Nottinghamshire into a large tourist attraction. In the centre of Nottingham there is Nottingham Castle. Parts of it still recall the time of Robin Hood. Sherwood forest has an excellent visitor’s centre with an attractive display and shop, and some very pleasant walks in the nearby forest. Edwinstowe church, in which, according to tradition, Robin Hood and Lady Marion were married, is one of the visitors’ favourite sites.

Вопрос 1
The story of Robin Hood has been known for 600 years.

Вопрос 2
William Tell, El Cid and Janosik are international heroes.

Вопрос 3
A sixteenth-century History of Great Britain includes a story about Robin Hood.

Вопрос 4
Robin Hood was King Edward II’s knight.

Вопрос 5
It is probable that Robin Hood lived in the twelfth century.

Ответы на тесты

Тестовое задание № 1 № 2 № 3 № 4 № 5
Ответ B A B A B
Тестовое задание № 6 № 7 № 8 № 9 № 10
Ответ C B B A C

Ответы на открытие вопросы

Ответ на вопрос 1:
True

Ответ на вопрос 2:
False

Ответ на вопрос 3:
True

Ответ на вопрос 4:
False

Ответ на вопрос 5:
False

Скачайте задания, заполнив форму!

После того как укажете данные, кнопка скачивания станет активной

Другие классы
Обновлено: , автор: Валерия Токарева

ruolimpiada.ru

Олимпиада по Английскому языку 7 класс

7-th form

TASK 1 LISTENING (10 points)

Time: 10 minutes

Listen to the text and choose the correct answer

1. Tommy went skiing for the first time

  1. with his friends

  2. with his family

  3. alone

2. He _ .

  1. was taught to ski

  2. learnt to ski

  3. didn't learn to ski

3. He fell over a lot because he

  1. enjoyed it

  2. could ski very well

  3. couldn't ski

4. Tommy went to the mountains for

A) seven days B) ten days C) a month

5. They _ time together.

A) didn't have B) enjoyed C) didn't enjoy

6. They went down the mountain on

  1. skis

  2. skateboards

  3. snowboards

7. In the evening they

  1. stayed at the hotel

  2. went out

  3. watched TV

8. They liked to eat

A) fish and chips B) pizza C) hamburgers

9. They watched an ice-hockey game

  1. at the stadium

  2. on TV

  3. at the sports centre

10. Tommy and his friends _ winter sports.

  1. are fond of

  2. don't like

  3. are not keen on

TASK 2 READING (20 points)

Time: 20 minutes

1. Read fragments from stories about famous illusionists. For answers to questions choose the names designated by letters A-E. “0” is the example for you.

  1. John Henry Anderson was a Scottish magician who performed in Europe and the United States in the early 19th century. His favourite trick was bullet-catching, but his best remembered for pulling a rabbit from a hat. He didn’t think of the trick first, but he made it popular and there have been variations on it ever since.

  2. Robert Houdin was born in France in 1805. He was originally trained as a clockmaker. He first appeared as a magician in Paris in 1845. He used common objects to create illusions rather than complicated pieces of machinery. He was known as the father of magic and it was from him that Harry Houdini took his name years later.

  3. Howard Thurston was from Ohio. He started by touring and doing card tricks. In 1908 he met the magician, Harry Kellar. Kellar sold him his tricks and Thurston turned them into a 3-hour long magic show. He toured with it for over 20 years. He was well-known for illusions such as the “floating lady”.

  4. Harry Houdini was born Erik Weisz in Budapest, Hungary. Before taking up magic, he worked in a circus. His world-wide fame came from his amazing escapes. One of his most incredible escapes was from a box that was locked, roped, weighted then lowered into water. Late in his career he went to Hollywood and made films, performing his own stunts.

  5. David Copperfield was born in 1956 in America. He began performing at the age of twelve. He is noted for his ability to make objects disappear, something he has done frequently whilst on the air, watched by millions. He once made the Statue of Liberty, America’s most famous landmark disappear. He also walked through the Great Wall of China. From the late 1970s, he was on TV in The Magic Show of David Copperfield.

Who

  1. was born in Scotland? __A__

  2. made a famous trick he didn’t invent?_____

  3. performed illusions with large objects?_____

  4. acted in films?____

  5. pulled objects from a hat?_____

  6. performed in France and gave his name to another magician?___

  1. Read the text and do the tasks below. (15 points)

A Trip by Plane

An American farmer wanted to make an air trip. There was an airport close to his farm. So one morning he came there to ask if he could make an air trip.

"You see," he said to one of the pilots, "I have never flown before, but I would like to." The pilot told him that the price of the trip was 10 dollars for a ten-minute trip. "Oh, it's a dollar a minute," the farmer said. "Can't you reduce the price?" The pilot thought for a minute and then said, "I won't take any money if you don't say a word during the whole trip." The farmer agreed.

"By the way," said the pilot, "you may take your wife too." The farmer was happy.

The next day at three o'clock the farmer and his wife arrived at the airport. Soon they were up in the air. The plane flew at a high speed, it went up and down very quickly, but since the passengers didn't say a word.

"You are brave people," said the pilot. "I thought you would be afraid to fly."

“Well,” said the farmer, “I am glad, I will not have to pay for the trip, as I didn’t have to say a word, but I wanted to speak to you when my wife fell out of the plane”

A Write down whether the following statements are true (T) or false (F).

  1. The farmer didn't like the price of the trip.

  2. It was a trip on the ship.

  3. The farmer decided to take his wife because it could make the price of the trip less.

  4. The price was 10 dollars for each minute.

  5. The passengers kept silent when they were in the air.

  6. The farmer's wife was quite well after the trip.

B Answer the following questions.

  1. What kind of trip did the farmer want to make?

  2. Did he find the trip cheap or expensive?

  3. What was the price of the trip?

  4. On what condition did the pilot agree to change the price of the trip?

  5. Who joined the farmer?

  6. Did the plane fly slowly or quickly?

  7. Did the passengers speak much during the trip?

  8. Did the farmer pay for the trip?

  9. What happened to his wife in the air?

TASK 3 USE OF ENGLISH (30 points)

Time: 20 minutes

1. Fill in the gaps, using a suitable word from a box. Use each word only once. “0” is the example for you.. In the box there is a superfluous word which does not need to be used. (6 points)

church men priest prison couples stories gifts soldiers

Valentine’s Day

There are different (0) stories about St. Valentine. One story says that Valentine was a roman

(1) ___________ who lived about 1800 years ago. At that time Roman (2) ____________ were not allowed to marry. Valentine disobeyed the law and secretly married young (3) __________. Valentine was then sent to prison. He died in (4) __________ on February 14 in 270 AD. The soldiers took him and buried him at a (5) ___________ in Rome. If you go to Rome, you can see where he is buried. Valentine’s Day is a day when people give Valentine cards, (6) ___________ and flowers to people they love.

2. Choose the right variant (10 points)

1. The Volga is …river in the territory of Russia.

a) long b) longer c) the longest

2. … birthday is it next week?

a) Whose b) Whom c) Who

3. Perhaps they …a new house next year.

a) will buy b) buy c) shall buy

4. Two years … Derry bought a car.

a) ago b) for c) since

5. My favourite subject at school is … Biology.

a) the b) a c) –

6. Do you get … letters every day?

a) much b) many c) a many

7. George plays …the violin rather well.

a) - b) on c) in

8. My elder sister is afraid … height.

a) - b) of c) with

9. Jean always stays in fashion. People like ….

a) hers b) she c) her

10. When a student, Mike spent two years in … Germany.

a) a b) the c) –

3. Choose the right variant (10 points)

  1. Jess was watching / watched TV when the TV suddenly was breaking / broke.

  2. While Dad was listening / listened to music in the car, he was driving / drove into the back of a bus!

  3. My parents were walking / walked home yesterday when they were seeing / saw an asteroid in the sky.

  4. Oliver climbed / was climbing a mountain when he was dropping / dropped his MP3 player in a river.

  5. Madonna sang/ was singing when we got/ were getting to the concert.

4. Choose the right variant (4 points)

  1. Maria is very proud of / good at science, so she wants to be a doctor.

  2. You have to be worried about / interested in helping people if you want to be a firefighter.

  3. David wasn’t very proud of / good at failing his exams.

  4. You shouldn’t get interested in / upset about not getting an interview.

TASK 4 WRITING (20 points)

Time: 20 minutes

Write to your foreign friend the letter how you spent summer holidays (80-100 words).

TASK 5 SPEAKING (20 points)

Time: 10 – 12 minutes

  1. Dialogue (10 points)

Put the phrases of the dialogue into the correct order

A) 1. Yes, sure. Thank you.

  1. That's exactly what I want.

  2. Can I have a look at this magazine?

  3. I think this article about clothes is interesting.

5. Yes, of course. I read quickly.

B) 1. Oh, yes, it is. It tells you how to choose the best clothes for
you.

  1. See you tomorrow then.

  2. Yes, sure. What would you like to read?

  3. Do you think you will give it back to me tomorrow?

  4. You can also read an article about music.

  1. Monologue (10 points)

Speak on your hobbies.

Maximum points: 100 points

multiurok.ru

Олимпиада по английскому языку для 7 класса

Олимпиадные задания школьного этапа Всероссийской олимпиады школьников по английскому языку для учащихся 7-х классов.

Фамилия, имя_____________________________________________ Класс_______________

Общее время выполнения работы – 120 минут Общее количество баллов - 130

  1. Listening (10 points)

1) Listen to Kelly and Matt. Complete the table with necessary information.

From

Occupation

Free time

Kelly

Matt

II. Reading (15 points)

1)Read the essay below and choose A, B or C to complete the sentences.

Mobile phones: here to stay

Most people today cannot imagine their life without a mobile phone. I believe it is one of the most important

innovations ever. Thanks to mobile phones, our lives are much easier today.

First of all, if you have a mobile phone you can make phone calls no matter where you are. For example, you

can call a friend to let them know that you lost your way or are going to be late. As a result, you feel safer and

less stressed.

In addition, we can use mobile phones to send text messages. We can write messages to friends giving them news

or sending them birthday wishes. We can even listen to the radio while travelling on a bus or the metro.

However, some people would argue that it has a negative effect on our life. If we use mobile phones all the

time, it is bad for our health.

In my opinion, mobile phones have more advantages than disadvantages if we use them correctly. Our lives

are better with them and they are here to stay.

1. Most people nowadays _______.

A cannot live without mobile phones.

B imagine life without mobile phones.

C live without mobile phones.

2. Thanks to mobile phones, our lives have become _______.

A simpler.

B more exciting.

C more complicated.

3. One of the advantages of mobile phones is that _______.

A they play music.

B they are cheap.

C they let us call people wherever we are.

4. Mobile phones are also used to _______.

A send wishes.

B send letters.

C send bills.

5. The main disadvantage of mobile phones is that _______.

A they are expensive.

B they are bad for our health.

C they create stress.

2) Read the article and choose A, B, or C to complete the gaps.

The environmental news report:

Are we doing enough to protect animals?

Animal species are disappearing from our planet fast. Scientists believe that 50 animal species are being wiped e.g. out in the wild every day. This happens because they lose their natural 1) _______.

Some say that the only way to 2) _______ endangered animals is to place them in a zoo. They claim that zoos keep the animals safe from harm and help 3) _______ their numbers.

On the other hand, other people say that zoos can’t 4) _______ an animal’s natural habitat. That’s why we need to focus on protecting their natural environments in the wild.

In my opinion, it is difficult to say what is best for our animal friends. I believe that more work should be done to protect animals’ natural habitats. If we all lend a 5) ________, we can work wonders!

1

A habitats

B dangers

C atmospheres

2

A donate

B protect

C pollute

3

A stop

B increase

C gather

4

A teach

B join

C replace

5

A ear

B hand

C foot

3) England. Read and match.

A.

B.

C.

D.

E.

1. The symbol of England is a red rose, and English people are crazy about gardening. Everywhere in England you will see gardens, large and small. The English are also famous for their love of animals. A lot of families have pets, especially cats and dogs.

2. English football is famous of course, but there is another national sport too - cricket. Many English people love cricket, but it is not so popular in Wales, Scotland or Ireland. Some cricket matches continue for five days, and often there isn't even a winner!

3. In the south of England you will find some beautiful villages. Some of the houses and cottages have thatched roofs. 'Thatcher' is an English surname. Many English surnames are the names of jobs, for example Butcher, Baker, Wheeler, Farmer, and Potter.

4. The two oldest and most famous universities in England are in Oxford and Cambridge. If you visit these cities, you will see amazing old buildings, beautiful gardens, rivers - and punts. Punts are longboats. You have to stand up at one end of the punt, put a pole in the water and push. It's very difficult!

5. Some of the wildest and most beautiful country side in England is in the north. It is very popular with walkers, campers and climbers. If you go to the northeast, near Newcastle, you will be able to see Hadrian's Wall. Roman soldiers built it two thousand years ago. You can still walk along parts of it -just like the Roman soldiers did.

III. Use of English(50 points)

1) Grammar. Choose the correct answer.

  1. Tom ______ coffee. He doesn’t like it.

  1. isn’t drinking

  2. not drinks

  3. doesn’t drink

  1. He ______ tennis when he broke his wrist.

  1. was playing

  2. played

  3. plays

  4. has played

  1. ‘Were there any letters today?’ ‘No, the postman _______ yet.’

  1. doesn’t come

  2. wasn’t come

  3. hasn’t come

  4. didn’t come

  1. You look really hot. ______

  1. Are you running?

  2. Did you run?

  3. Have you been running?

  1. ‘How long has Sarah been living in Germany?’ ‘ ________ five years.’

  1. Since

  2. For

  3. During

  4. While

  1. When I arrived at the airport, the plane ________.

  1. has already left

  2. already left

  3. had already left

  1. I _______ in the country, but I had to move to the city for my new job.

  1. used to live

  2. used to living

  3. wasn’t used to living

  1. I’m feeling tired. I don’t think I _______ tonight.

  1. go out

  2. ’ll go out

  3. ’m going out

  1. What do you think you _______ this time next year?

  1. ’ll be doing

  2. ’re going to do

  3. do

  4. ’re doing

  1. I ______ be a doctor. I’d hate it.

  1. couldn’t have

  2. can’t Ccouldn’t

  3. ’m not able to

  1. If I were in Susie’s position, I _______ leave and get another job.

  1. may

  2. might

  3. must

  1. They ______ worried. There really was no danger.

  1. needn’t

  2. don’t have to

  3. mustn’t

  4. needn’t have

  1. You ______that letter – it’s not addressed to you!

  1. shouldn’t to read

  2. shouldn’t read

  3. ought not to

  1. If I see Sam, ________ him to call you.

  1. I’ll tell

  2. I’d tell

  3. I tell

  4. I told

  1. If they ________ by car, it would have been a lot quicker.

  1. had gone

  2. would go

  3. would have gone

  4. have gone

  1. Jane’s passport ______ while she was on holiday.

  1. is stolen

  2. was stolen

  3. stole

  1. ‘Where _______ ?’ ‘I always go to Snips.’

  1. do you cut your hair

  2. do you have your hair cut

  3. have you cut your hair

  1. Anne ________ in hospital.

  1. told that her mum was

  2. said me her mum was

  3. told me her mum was

  1. Do you know ________ ?

  1. where John lives

  2. where lives John

  3. where does John live

  1. My father doesn’t allow me ________ his car.

  1. driving

  2. drive

  3. to drive

2) Phrasal verbs. Choose the correct verb and put it in the correct form.

Watch, find, eat, break, make, blow, clear, go, turn, count

1. In hot weather the fire can ______ out quite easily.

2. Tim has to ______ out 10 candles on his birthday cake today.

3. I’m tired of staying inside. Why don’t we ______ out somewhere?

4. I’m tired of cooking at home. Why don’t we ______ out somewhere?

5. ______ out! The monkeys are going to attack.

6. If you go to the party tonight, ______ me out. I won’t go.

7. We couldn’t ______ out the meaning of her poem.

8. Mike ______ out a successful designer.

9. You must ______ out his address and phone number.

10. Last week we _______ out the old bookcase in our room.

3) Test your idioms. Fill in the correct idiom.

  1. followed his nose

F. caught her eye

  1. was easy on the eyes

G. kept our eyes out

  1. flew in the face

H. fell on deaf ears

  1. went into a nose dive

I. boxed Billy’s ears

  1. caught my eye

J. made eyes

  1. This apple pie _________________.

  2. Saying this, she ____________ at the baby on her lap.

  3. Several senators _______________ of the new law.

  4. The team ________________ after the captain was hurt.

  5. Martin _______________ in his company.

  6. The burglar _______________ when he tried to call the police.

  7. He _______________ right to the main hall.

  8. Silvia was about to leave the market when a ragged woman __________.

  9. We ________________ for her in the crowd.

10. We saw that the girl ___________________.

4) Vocabulary. Choose the correct words.

1 The English lesson wasn't (A) bored/ (B) boring.

2 Are you (A) interested / (B) interesting in History?

3 My friends and I had an (A) excited/ (B) exciting day.

4 They thought Stonehenge was (A) amazed/ (B) amazing.

5 It was a long journey back to London and they were very (A) bored/ (B) boring.

5) Choose the correct response.

1. I think electronic books are best. ........

A. I agree. They can’t show affection.

2. Some kids get too much pocket money. ........

B. You’re right. They are better for the environment, too.

3. Virtual pets are not much fun. ........

C. I don’t agree. It’s better to read real ones.

4. In the future, we won’t need to go to school. ........

D. That’s true. They spend it on all kinds of gadgets.

5. I think electric cars are the cars of the future. ........

E. I see what you mean, but we’ll still need teachers.

IV. Writing task. (20 points)

You have received a letter from your friend Jack, who writes: …We moved our house a couple of weeks ago and I had to change school. It's very difficult for me to get used to new classmates and the teachers. I don't have friends here and I feel very lonely. Where did you meet your best friend? What is he/she like? Do you often spend your free time together, what do you do?...

Write him a letter and answer his 3 questions. Write 80 - 100 words. Remember the rules of letter writing.

V. Speaking (20 points) (monologue, time: 1,5 – 2 minutes)In a minute you will have to speak on the following situation:

In a minute you will have to speak about colours and how they affect our mood. Are colours important for you and why? How are you affected by bright/light/dark/dull colours?

Материалы для учителя

ANSWER KEYS

I. LISTENING (10 баллов)

From

Occupation

Free time

Kelly

from Australia

ambulance driver

diving, jogging

Matt

from London

university student

watching TV, surfing the Net, playing chess, going to football matches, collecting tickets

II. Reading (15 баллов)

1) Mobile Phones

1

A

2

B

3

A

4

B

5

C

2) The environmental news report

1

A

2

B

3

B

4

C

5

B

3) England

1

A

2

E

3

C

4

D

5

B

III. Use of English (50 баллов)

1) Grammar

1

C

11

B

2

A

12

D

3

C

13

B

4

C

14

A

5

B

15

A

6

C

16

B

7

A

17

B

8

B

18

C

9

A

19

A

10

C

20

C

2) Phrasal verbs.

1

Break

6

Count

2

Blow

7

Make

3

Go

8

Turned

4

Eat

9

Find

5

Watch

10

Cleared

3) Idioms.

1

E

6

I

2

J

7

A

3

C

8

F

4

D

9

G

5

H

10

B

4) Vocabulary

1

B

2

A

3

B

4

B

5

A

5) Response.

1

C

2

D

3

A

4

E

5

B

IV. Writing (20 баллов)

содержание – 10 баллов

лексика – 5 баллов

грамматика – 5 баллов

V. Speaking (20 баллов)

Содержание решение коммуникативной задачи ) – 5 баллов

Грамматическое оформление речи –5 баллов

Разнообразие лексики -5 балла

Фонетическое оформление речи -5 балла

Текст на аудирование (для учителей)

LISTENING / TAPESCRIPT

I. Listening.

Kelly: Well, I`m from a small town on the coast in Australia. It`s not far from Sydney. I`m an ambulance driver and I often work nights. I suppose my job can be quite stressful and dangerous, too, especially when there`s an emergency. To relax I like doing energetic things. I often go diving – we`ve got some great places for that in Australia, you know. And I love going climbing in the mountains. I`d love to go to the Himalayas one day. Ah one more thing … I go jogging a lot. Nearly every day. I go to the beach near my house, it`s a great place for jogging.

Matt: Er, I live right in the middle of London. I`m at London University, studying information technology. I don`t have many classes because I`m in my last year but I study a lot. In my free time … well, I like watching TV, or surfing the Net. I`ve got friends all over the world and we chat. I play chess on the Net, too. I also like, er, going to football matches and I collect the tickets – I`ve got a big collection, including some important …

Максимальное количество баллов: 20

Внимание! При оценке 0 по критерию "Содержание" выставляется общая оценка 0.

БАЛЛЫ

(за содержание)

СОДЕРЖАНИЕ

(максимум 10 баллов)

Композиция

(максимум 2 балла)

(максимум 3 балла)

Грамматика

(максимум 3 балла)

Орфография и пунктуация

(максимум 2 балла)

9-10

Коммуникативная задача полностью выполнена - составленный текст является рассказом с заданными параметрами. Участник демонстрирует умение описывать имевшие место или вымышленные события, проявляя при этом творческий подход и оригинальность мышления. Сюжет рассказа понятен и интересен. Начало и конец рассказа соответствуют друг другу, логика повествования не нарушена, рассказ композиционно правильно построен. Объем работы либо соответствует заданному, либо отклоняется от заданного не более чем на 20% (в сторону увеличения).

2 балла

Работа не имеет ошибок с точки зрения композиции

3 балла

Участник демонстрирует богатый лексический запас, необходимый для раскрытия темы, точный выбор слов и адекватное владение лексической сочетаемостью.

Работа не имеет ошибок с точки зрения лексического оформления.

3 балла

Участник демонстрирует грамотное

и уместное употребление

грамматических структур.

Работа не имеет ошибок с точки

зрения грамматического оформления.

7-8

Коммуникативная задача выполнена – составленный текст является рассказом с заданными параметрами. Однако в работе не хватает оригинальности в развитии сюжета.

Или: Объем менее 80% от заданного.

Или: Объем превышает заданный более чем на 20%.

2 балла

Участник демонстрирует богатый лексический запас, необходимый для раскрытия темы, точный выбор слов и адекватное владение лексической сочетаемостью.

В работе имеются 1-2 незначительные лексические ошибки.

2 балла

Участник демонстрирует

грамотное и уместное употребление

грамматических структур.

В работе имеются 1-2 незначительные

грамматические ошибки.

2 балла

Участник демонстрирует уверенное владение навыками орфографии и пунктуации.

Работа не имеет ошибок с точки зрения орфографического и пунктуационного оформления.

5-6

Коммуникативная задача в целом выполнена, однако имеются отдельные нарушения целостности содержания рассказа, имеются нарушения логики повествования. Содержание написанного рассказа не полностью сочетается с его концовкой.

Или: Объем менее 70% от заданного.

3-4

Коммуникативная задача выполнена частично. Содержание рассказа не полностью соответствует заданным параметрам. В нем явно отсутствует логика и связанность повествования.

Или: Объем работы менее 60% от заданного.

1 балл

В целом текст имеет четкую структуру. Текст разделен на абзацы. В тексте присутствуют связующие элементы. Допустимы незначительные нарушения структуры, логики или связности текста.

1 балл

В целом лексический состав текста соответствует заданной теме, однако имеются неточности в выборе слов и лексической сочетаемости, которые не затрудняют понимания текста. Или: в тексте присутствуют несколько (больше 2х) незначительных лексических ошибок. Или: используется стандартная, однообразная лексика.

1 балл

В тексте присутствуют несколько

(больше 2х) незначительных

грамматических и/или синтаксических

ошибок, не затрудняющих общего

понимания текста.

1 балл

В тексте присутствуют орфографические и/или пунктуационные ошибки, которые не затрудняют общего понимания текста.

0-2

Коммуникативная задача не выполнена. Содержание текста не отвечает заданным параметрам. Рассказ не получился.

Или: Объем менее 50% от заданного.

0 баллов

Текст не имеет четкой логической структуры. Отсутствует или неправильно выполнено абзацное членение текста. Имеются серьезные нарушения связности текста и/или многочисленные ошибки в употреблении логических средств связи.

0 баллов

Участник демонстрирует крайне ограниченный словарный запас. Или: имеются многочисленные ошибки в употреблении лексики, затрудняющие понимание текста.

0 баллов

В тексте присутствуют

многочисленные ошибки,

затрудняющие его понимание.

0 баллов

В тексте присутствуют многочисленные орфографические и/или пунктуационные ошибки, затрудняющие его понимание.

infourok.ru

Олимпиада по английскому языку для 7 класса – ФГОС online

Английский язык 7 класс

Лимит времени: 0

Информация

Вы уже проходили тест ранее. Вы не можете запустить его снова.

Тест загружается...

Вы должны войти или зарегистрироваться для того, чтобы начать тест.

Вы должны закончить следующие тесты, чтобы начать этот:

Правильных ответов: 0 из 10

Ваше время:

Время вышло

Вы набрали 0 из 0 баллов (0)

  • Вы ответили правильно на все вопросы олимпиады и заняли 1 место! Вы можете заказать изготовление персонального диплома 1 степени по этой ссылке!

  • Вы ответили правильно на большую часть вопросов олимпиады и заняли 2 место! Вы можете заказать изготовление персонального диплома 2 степени по этой ссылке!

  • Вы ответили правильно на большую часть вопросов олимпиады и заняли 3 место! Вы можете заказать изготовление персонального диплома 3 степени по этой ссылке!

  • Вы ответили правильно на большую часть вопросов олимпиады! Вы можете заказать изготовление персонального диплома участника олимпиады по этой ссылке!

  1. С ответом
  2. С отметкой о просмотре

fgosonline.ru

Олимпиада по английскому языку для 7-8 классов. Школьный этап.

Олимпиада школьников 2018-19 уч.год. Школьный этап

Английский язык, 7-8 классы

Задания для участника

Время выполнения– 90 минут. Максимальное количество баллов – 64 балла

LISTENING – 18 баллов

Task 1. You are going to listen to a conversation between three people. Complete the form as if you are the travel agent. You have got 30 seconds to read the information.

Points ______

10x1 10

Task 2. You are going to listen to a conversation between two people. Spot any differences between the information on the sheet and compare your answers. You have got one minute to read the information.

Points ______

8x1 8

READING – 16 баллов

Read the story and answer: true or false?

  1. Mike thought his job was boring.

  2. Big Jim never bought a ticket when he got on the bus.

  3. At first, Mike wasn`t afraid of Big Jim.

  4. Mike worked hard so he would be ready to make Big Jim pay.

  5. Mike and Big Jim had a fight.

  6. Big Jim used a bus pass, not single ticket.

Big Jim

Mike was proud to wear the uniform of a bus driver. He felt good when he helped people. And he liked driving all around the town and the countryside. He wasn`t a big man, but he was one of the best bus drivers in the city.

One day, Mike went to the bus station as usual. As always, he started his bus but drove along his usual way. For the first few stops, everything was normal. A few people got on his bus. Mike took their money and gave them their tickets. A few people got off the bus. Then, when Mike got to the bus stop on Elm Road, a huge man was waiting for the bus. The man was tall and his long arms were full of muscles. He stepped up onto the bus. He looked at Mike and said, `I`m Big Jim. Big Jim doesn`t pay.` Then he sat at the back of the bus. Mike was surprised about this, and he was also upset. But Jim was so big, Mike wasn`t sure what to do.

The next day, Big Jim was again waiting at the Elm Road stop. Again he got on the bus and said, `Big Jim doesn`t pay.` It happened this way every day for several days. Mike continued to be unhappy about this situation. Jim could be dangerous. What would happen if Mike tried to make him pay? Then Mike had an idea. He started going to the gym. He lifted weights. He took a class in boxing. He started running every day for exercise. After a few weeks, Mike had become very fit and strong. He felt confident.

One day, Mike went to the bus station. As always, he started his bus and drove along his usual way. For the first few stops, everything was normal. A few people got on the bus. He took their money and gave them their tickets. A few people got off the bus. Then, when Mike got to the bus stop on Elm Road, there was Big Jim, waiting for the bus as usual. The big man boarded the bus and, as always, said, `Big Jim doesn`t pay.`

Mike was ready. He knew what to do. He stood up. He looked Big Jim in the eye. He said, `Why doesn`t Big Jim pay?`

Big Jim had a surprised look on his face. Then he reached in his pocket, pulled out a small card, and said, `Because Big Jim has got a six-month bus pass.`

Use the words to complete the summary

afraid fight money paid pass pay paying ticket times upset

USE OF ENGLISH21 балл

When Big Jim first got on the bus, Mike expected him to buy a 1______. When Big Jim didn`t buy one, Mike felt 2___because he thought Big Jim was trying to travel on the bus without 3_____. After Big Jim didn`t buy a ticket several 4_____, Mike decided he needed to ask Big Jim to 5______. But he was 6____of Big Jim. To prepare himself to ask Big Jim for 7_____, Mike exercised to have a 8_____with Big Jim. Instead, Big Jim showed Mike that he had already 9______- when he had bought a six-month 10_______.

Choose the best option and mark A, B, C or D.

1. A horse has got___ legs.

A for B fore C fort D four

2. There`s a cinema in the town centre, ____there?

A isn`t it B hasn`t C wasn`t D doesn`t

3. It`s Sunday so I_____get up early.

A haven`t to B didn`t had C hadn`t to D don`t have to

4. Does Marcus earn___money?

A many B lots C the D a lot of

5. Have you ever ____to Bangkok?

A go B been C went D gone

6. If the weather is good, I____the children to the park.

A took B taken C take D have taken

7. This is the_____film I`ve ever seen.

A worse B most bad C bad D worst

8. When____the party?

A have you left B has gone C did you left D did you leave

9. Dad can`t come to the phone because he____the dinner.

A will cook B is cooking C cooks D cooked

10. _____happened to your car? It`s scratched!

A Which B Who C What D Why

11. He needs____new printer. He should buy one soon.

A some B the C a D an

12. The train has probably left _____.

A yet B already C still D just

Прочитайте приведенные ниже тексты. Преобразуйте, если необходимо, слова, напечатанные заглавными буквами в конце строк, обозначенных номерами 18-20 так, чтобы они грамматически соответствовали содержанию текстов.

Mother's Day

We are a family of four: my mom, my dad, my brother and I. One morning my dad started (13) ______________ breakfast.

Ben, my (14)___________ brother, asked him: "Why are you making Mommy breakfast? Is she sick?"

"No, dear," replied father, "it's Mother's Day." Immediately the boy had another question. "Oh," he said, "then (15)______ every other day Father's Day?"

COOK

YOUNG

BE

Прочитайте приведенный ниже текст. Образуйте от слов, напечатанных заглавными буквами в конце строк, обозначенных номерами 21-26, однокоренные слова, так, чтобы они грамматически и лексически соответствовали содержанию текста.

Cyberspace communication

Nowadays most of us go to our computers to connect with friends instead of using our phones. Cyberspace relationships have become the norm for many people, even the most (16)_________________ ones.

The convenience and (17)______________of the Web is amazing. If we want to see a movie, find a place to eat or get in touch with a friend, we go to the Web before we call on the phone.

Critics, however, say that cyberspace communication loses some important factors of the social atmosphere. Most Web (18)______________ don't understand that when we talk to someone, we get many messages from them just by their tone of voice and body language.

A tender (19)____________and eye contact cannot possibly be experienced over the Internet.

As with anything we do, without regular practice the act can become unfamiliar and (20)_______________ .

There is a possibility that much can be (21)____________lost when we communicate via the Internet.

CONSERVE

EFFECTIVE

USE

EXPRESS

COMFORT

REAL

WRITING10 баллов

You have received a letter from your English-speaking pen friend Tom

I can`t wait till next weekend! There`s going to be a barbecue in the village square; there`ll be a band there, too. So…Good food and good music. What do you do at the weekends where you live? Is there a cinema near you? Do you often go out?...

Write him a letter and answer his 3 questions. Write 80-100 words. Remember the rules for writing letters.

Remember the rules of letter writing.

Бланк ответов на вопросы

Олимпиада школьников по английскому языку – школьный этап

7-8 классы

1. Listening

1

1

2

2

3

3

4

4

5

5

6

6

7

7

8

8

9

10

2. Reading 3. Use of English

1

1

1

12

2

2

2

13

3

3

3

14

4

4

4

15

5

5

5

16

6

6

6

17

7

7

18

8

8

19

9

9

20

10

10

21

11

4. Writing

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Итого слов:

_________________________________

_________________________________

_________________________________

infourok.ru

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *