cart-icon Товаров: 0 Сумма: 0 руб.
г. Нижний Тагил
ул. Карла Маркса, 44
8 (902) 500-55-04

Тесты для 11 класса по английскому языку – Grammar test для учеников 11 класса.

Тесты по английскому языку для 9-11 классов

Тесты 9-11 класс

1. Find the adjective:

A) Happiness B) health c) harmful D) help E) hesitate

2. Find a signal word for Past Simple:

A) Tomorrow B) ever C) now D) three days ago E) next week

3. Find a signal word for Present Perfect:

A) Usually B) Listen! C) yet D) always E) seldom

4. Choose the word with the fourth type of reading:

A) Burn B) Dress C) Tulip D) Fire E) Bar

5. Find a sentence in Present Progressive:

A) Last year we in France. B) Have you cleaned the floor? C) Are you from New Zealand?

D) I’m making a cheese cake right now. E) They are going to kook for a present.

6. Choose the right verb form:

A) we is playing B) we has playing C) we are playing D) we are plaing E) we was playing

7. Choose the right verb form:

A) He sung B) He singed C) He sungs D) He sang E) He sangs

8. Choose the correct variant:

A: What … in your spare time? B: I often go swimming

A) do you do B) are you doing C) have you done D) are you do E) does you do

9. Find the verb form in Present Perfect Progressive:

A) Has V3 B) Had V3 C) am, is, are +Ving D) Have/has been Ving E) Have/Has been V3

10. Choose the correct variant: There are 584 students at the department:

А) Five and hundred eighty-four. В) Five hundred and eighty-four. С) Five eighty-four hundred.

D) Five hundred eighty fourth. E) Five hundred and eighty four.

11. Choose the word to the definition: It is a person who doesn’t wear fur and leather clothes, and doesn’t eat diary products, meat and fish.

A) A meat-eater B) my Granny C) a child D) a vegetarian E) a sick person

12. Choose the correct variant: … you at school yesterday? – Yes, I …

А) Were/was В) Am/is С) Were/were D) Was/was Е)Was/were

13 Choose the correct variant: Listen! That boy … the saxophone.

A) plays B) played C) is playing D) will play E) is going to play

14Choose the correct variant: Mark … swimming yesterday.

A) go B) has gone C) is going D) went E) will play

15. Choose the correct answer:

A: Have you ever been to England? B: …

A) No, I haven’t B) No, I did C) No, I have D) No, I don’t E) No, I hasn’t

16. Find the sentence in Present Perfect:

A) She’s not from Canada. B) Mark’s moved to California. C) Mom’s wearing an old shirt. D) She doesn’t play the violin. E) Michele’s going to sleep.

17. Choose the correct pre"Times New Roman, serif"> I haven’t seen Lena … many years.

A) since B) at C) before D) after E) for

18. Choose the correct variant: There are 14 pupils in my group.

A) four B) forty C) fourteen D) fourth E) fourteenth

19. Choose the correct variant: There … very many children in the park yesterday.

A) were B) is C) did D) was E) are

20. Choose the correct pronoun: … husband is a travel agent.

A) She’s B) His C) Her D) Mine E) Hers

21. Find the noun:

A) Different B) dangerous C) discussion D) damage E) difficult

22. Find a sentence in Present Simple:

A) He was from China. B) We are playing chess. C) Mary doesn’t play chess

D) My friend invited me to the party. E) I have had a cup of tea.

23. Find the adjective with negative meaning:

A) Treatment B) responsible C) careful D) painless E) social

24. Find the suffix of a noun:

A) –ous B) –ness C) –full D) –y E) –fy

25. Find the suffix of an adjective:

A) –tion B) –ly C) –ous D) ness E) –ment

26. Find the English equivalent: безвкусный

A) Tasty B) tasteless C) taste D) tasteful E) untasty

27. Choose the correct pre"Times New Roman, serif"> John’s uncle has been doing the same job …10 years.

А) During В) For С) In D) Of Е) Since.

28. Finish the idiom: “to have a sweet …”

A) Tongue B) tooth C) eye D) lip E) hands

29. Finish the idiom: “on the tip of one’s …”

A) Tongue B) tooth C) eye D) lip E) hands

30. Finish the idiom: “button your …”

A) Tongue B) tooth C) eye D) lip E) hands

Keys

Variant I

  1. C

  2. D

  3. C

  4. D

  5. D

  6. C

  7. D

  8. A

  9. D

  10. C

  11. D

  12. A

  13. B

  14. D

  15. A

  16. B

  17. E

  18. C

  19. A

  20. B

  21. C

  22. C

  23. D

  24. B

  25. C

  26. C

  27. B

  28. B

  29. A

9-th form

TEST

Variant II

1. Choose the correct verb form:

A) I drinked B) I drank C) I drunk D) I drinks E) I dranks

2. Find a signal word for Future Simple.

A) Yesterday B) today C) now D) next Monday E) ever

3. Find a signal word for Present Perfect Progressive.

A) Since B) yet C) often D) already E) just

4. Choose the correct variant: There … much ice cream in the fridge.

A) were B) is C) are D) has E) have

5. Find the sentence in Present Perfect.

A) I have a brother B) She visited her uncle yesterday C) Last year I was in Salt Lake City

D) They have been reading for an hour E) I’ve forgotten my homework

6. Choose the word with the second type of reading:

A) Car B) Dress C) Tulip D) Fire E) Burn

7. Choose the correct verb form:

A) Susan have written B) Susan have wrote C) Susan has written D) Susan has writing E) Susan has wrote

8. Find the sentence in Past Perfect.

A) She hadn’t translated the text B) Mark’s moved to New York. C) Dad’s wearing an old shirt. D) Nobody came to the meeting E) Meg’s going to sleep.

9. Find the verb form in Future Progressive.

A) was Ving B) would Ving C) am, is, are +Ving D) will be Ving E) shall be Ving

10. Find the correct verb form in Past Simple:

A) liveed B) tried C) broken D) planed E) tryed

11. Choose the correct pre"Times New Roman, serif"> Students will have finished the test …3 pm next Friday.

А) by В) for С) in D) of Е) since.

12. Choose the correct variant: … you at school yesterday? – Yes, I …

А) Were/was В) Am/is С) Were/were D) Was/was Е)Was/were

13. Find the English equivalent: безболезненный

A) painful B) pain C) unpain D) painless E) painly

14. Choose the correct verb form: George … swimming yesterday.

A) go B) has gone C) is going D) went E) will play

15. Choose the correct variant:

A: Have you ever been to Germany? B: …

A) No, I haven’t B) No, I did C) No, I have D) No, I don’t E) No, I hasn’t

16. Find the adjective with negative meaning:

A) famous B) tasteless C) careful D) painful E) social

17. Choose the correct pre"Times New Roman, serif"> I haven’t seen Lisa … December.

A) since B) for C) before D) after E) at

18. Choose the correct variant: My Granny has 13 grandchildren.

A) three B) thirteen C) threeteen D) third E) thirteenth

19. Find the adverb:

A) usually B) healthy c) solution D) interpreter E) good

20. Choose the correct variant: They have over 15 550 books:

А) fifteen thousands five hundred and fifty В) fifteen thousand five hundred fifty С) fifty thousand five hundred and fifty

D) fifteen thousand fifth hundred and fifty E) fifteen thousand five hundred and fifty

21. Find the verb:

A) decision B) decide C) reading D) worker E) thoughts

22. Find the sentence in Past Simple.

A) I live in Odessa B) Emily has just come from school C) Did you phone me last night?

D) There will be some rain in the East E) My friend was invited to the party

23. Choose the correct variant:

A: What … in your spare time? B: I often go swimming

A) do you do B) are you doing C) have you done D) are you do E) does you do

24 Find the suffix of a noun:

A) –al B) –ize C) –full D) –ment E) –ent

25. Find the suffix of an adjective:

A) –ish B) –tion C) –or D) ness E) –y

26. Choose the correct verb form: Listen! That boy … the guitar

A) plays B) played C) is playing D) will play E) is going to play

27. Choose the word to the definition: It is a person who wears fur and leather clothes, and eats diary products, meat and fish.

A) a meat-eater B) my Granny C) a child D) a vegetarian E) a sick person

28. Finish the idiom: “apple of one’s …”

A) tongue B) tooth C) eye D) lip E) hands

29. Finish the idiom: “to have time on one’s …”

A) tongue B) tooth C) eye D) lip E) hands

30. Finish the idiom: “to have a sweet …”

A) tongue B) tooth C) eye D) lip E) hands

Keys

Variant II

  1. B

  2. D

  3. A

  4. B

  5. E

  6. A

  7. C

  8. A

  9. D

  10. E

  11. A

  12. A

  13. D

  14. D

  15. A

  16. B

  17. A

  18. B

  19. A

  20. B

  21. B

  22. C

  23. A

  24. D

  25. E

  26. D

  27. A

  28. C

  29. E

  30. B

TEST

10-th form

Variant I

Choose the correct answer.

1. In the sentence, "I like dancing," what is the word "dancing"?

a. gerund b. participle c. adjective d. adverb e. infinitive

2. They haven’t had two children, ________ ?

a. did they b. had they c. have they d. do they e. don’t they

3. Finish the question tag? 'Let's go for a walk, ________?'

a. shall we b. don't we c. let us d. won't we e. will we

4. In the sentence "You'd better take an umbrella, it might rain" - 'd better =

a. would better b. did better c. had better d. could better e. food better

5. According to the proverb, 'There's no smoke without _______’.

a. matches b. cigarettes c. burning the dinner d. fire e. fire place

6. Which form of ‘walk’ starts this sentence? "________ is good for you."

a. To walk b. Walk c. Walking d. Walked e. To walking

7. How long ________ you lived here?

a. have b. has c. been d. is e. do

8. What is a synonym of “rude”?

a. inpolite b. dispolite c. unpolite d. impolite e. anti-polite

9. John ate the meal, ________ the vegetables.

a. except from b. apart for c. except for d. apart e. besides

10. Which of the following nouns is countable?

a. money b. milk c. people d. information e. juice

11. She's the woman _______ came into the shop.

a. who b. whom c. whose d. which e. what

12. The Internet is an amazing ________.

a. invent b. inventor c. invention d. inventive e. to invent

13. In which sentence is the Present Perfect used correctly?

a. I has bought a new computer. b. I have buyed a new computer. c. I bought a new computer.

d. I have bought a new computer. e. I have to buy a new computer.

14. The underlined word is: “The letter written by her was full of mistakes”.

a. Gerund b. Participle II c. Participle I d. Infinitive e. Passive Infinitive

15. Choose the right variant: A cold wind ____ for the last three days

a. has been blowing b. blows c. is blowing d. blew e. have been blowing

16. By the year 2020 the population of the world ________ to 8 billion.

a. will increase b. increases c. will have increased d. is increasing e. would increase

17. If the weather ________ sunny, we’d go to the beach.

a. had been b. is c. were d. would be e. was

18. By the time I arrived at the station, the train _________.

a. had left b. has left c. left d. will leave e. would leave

19. London’s major airport is … .

a. Stansted b. Gatwick c. Thiefrow d. Wimbldon e. Heathrow

20. Which is the correct reported speech of - He asked, “Do you have a car?”

a. He asked do I have car? b. He asked do you have a car? c. He asked if I had a car.

d. He asked if you had a car. e. He asked if I have a car.

21. Finish the proverb, “Too many cooks … “.

a. make light work b. save nine c. spoil the broth d. catch the worm e. keep the doctor away

22. My brother has ________ my favorite dress.

a. lent b. loaned c. lend d. adopted e. borrowed

23. Which word is odd?

a. huge b. enormous c. terrific d. gigantic e. large

24. Find the synonym to the verb “run over”:

a. resemble b. hit by a car c. meet by chance d. search e. be friendly with

25. Finish the idiom: “Walking on the …

a. air b. waters c. cloud d. weather e. rain

10-th form

TEST

Variant II

Choose the correct answer

  1. Help ___ to sandwiches , please.

a) you b) me c) yourselves d) your e) yourselfes

  1. This was the ______ test I’ve ever done

a) easiest b) easy c) easier d) most easiest e) more easiest

3. At this time next Monday we …. an essay.

a) will have b) having c) will be having d) had had e) will had had

4. I _____ the flowers all the morning.

a) have been watering b) watered c) have watered d) did watered e) has been watering

5. His car runs _____ a race car.

a) as fast as b) faster c) faster like d) that fast as e) faster as

  1. I wonder who ________.

a) did help him to escape b) to escape him help c) him helped to escape d) helped him to escape e) escape

  1. She asked him _________________.

a) how much did he expect to earn b) how much he expected to earn c) how many did he expect to earn d) ) how many he expects to earn e) how much he expects to earn

  1. Anna _____________ swim when she was three.

a) should b) may c) ought to d) could e) can

  1. When I was at school we _______ do homework every day.

a) had to b) must to c) are able d) ought e) have to

10. I don’t know where _______ yesterday.

a) did he go b) he went c) went he d) he has gone e) he had gone

11. Find the synonym to the verb “run into”:

a) continue b) resemble c) return d) take care of e) meet by chance

12 .I__________a decision yet.

a) made b) am making c) haven’t made d) will make e) hadn’t made

13. The nickname of New York is .....

a. Yellow apple b. Red apple c. Green apple d. Small apple e. Big apple

14. I must go to the doctor. My toothache _______ worse.

a) had got b) was getting c) is getting d) gets e) get

15. Find the Russian equivalent to the word “rainbow:

a) капля b) радуга c) плащ d) ливень e) дождевая вода

16. This time last year she___________ for FCE exam.

a) was preparing b) prepared c) has prepared d) will prepare e) prepare

17. Finish the idiom: “… one’s brain”

a) wind b) ice c) air d) cloud e) wash

18. One thousand people _________ by the company.

a) employ b) are employing c) employed d) are employed e) employing

19. The next meeting _________ on April 1st.

a) will hold b) will be held c) helds d) is held e) held

20. If it________ sunny tomorrow, I’ll go out.

a) is b) will c) was d) is going e) will be

21. The capital of Wales is … :

a) Glasgow b) Edinburgh c) Cardiff d) Belfast e) Caernafon

22. We’ll be late if the bus ___________.

a) doesn’t arrive b) won’t arrive c) hasn’t arrive d) don’t arrive e) isn’t arrived

23. The underlined word is: “The girl crying at the window is Emily”:

a) Participle II b) Infinitive c) Participle I d) Gerund e) Complex Object

24. She made her son ________down to music.

a) to turn b) turn c) turning d) turned e) having turned

25. Complete the sentence: “The … is perfect for slalom”:

a) Charyn Canyon b) Charyn River c) Turgen Gorge d) Singing Hill e) Medvezhni waterfall

Keys 10 класс

Variant I

1.a

2.c

3.a

4.c

5.d

6.c

7.a

8.d

9.c

10.c

11.a

12.c

13.d

14.b

15.a

16.c

17.c

18.a

19.c

20.e

21.c

22.e

23.c

24.b

25.a

  1. Класс Variant II

1.c

2.d

3.c

4.a

5.a

6.d

7.b

8.d

9.a

10.b

11.e

12.c

13.e

14.c

15.b

16.a

17.e

18.d

19.b

20.a

21.c

22.a

23.c

24.b 25.d

Test I term

11 form Variant I

  1. Choose the right variant of articles.

… first true robot was developed in … Japan in … 1927.

    1. a, the, - B) the, the, the C) the, a, - D) -, -, the E) the, -, -.

  1. Find the verb founded with the prefix.

    1. connected B) populate C) locate D) disapprove E) solve

  1. Find a compound word..

    1. Greenhouse B) Development C) Employment D) straighten E) Socialist

  1. The letter «u» is missed in a word.

    1. to rece…ve B) to appr…ach C) to s…spect D) to m…an E) to …btain

  1. Choose the right variant of numerals:

We finish our school at fifteen minutes past one

    1. 12.15 B) 1. 15 C) 1. 05 D) 1. 50 E) 1. 45

  1. Choose the write word:

The … system was born about 4.600 million years ago as nebula.

    1. Sun B) Moon C) Sunny D) Solar E) Earth

  1. Read the wishes and complete the reality:

I wish I lived in London, but I don’t.

A) I live in a small town. B) I go to school every day.

C) I’m hungry. D) It is Thursday. E) I promise to get up early.

  1. Write one thing you wish you could do: I wish I … speak Turkish.

    1. need B) could C) must D) may E) am

  1. Choose the suffix of an adverb.

    1. – ly B) – able C) – ent D) – ness E) – ive

  1. Choose the right pronoun:

-Where is Mary? … is in the kitchen

  1. we B)they C) she D) he E) I

  1. Choose the right definition to the idiom «to cry for the moon»

    1. – very happy.

    2. – to promise to give someone something that is beyond one’s power to give.

    3. - to desire strongly something that can’t be gained.

    4. – once in a very long time.

    5. – to look at the moon.

  1. Find the Russian equivalent. «come back»

    1. Вернуться B) повторить C) подумать D) спуститься E) подняться

  1. Choose the right variant. “I wish you ______ not so far again”

    1. Was B) would be C) will be D) were E) had be

  1. «Favorite topic of conversation in Britain»

A) tea party B) weather C) discos D) T.V. E) Internet

  1. Choose the correct variant. “Today is … than it was yesterday”

A) the warmest B) the warmer C) as warmer D) warm E) warmer

  1. Choose the right variant: “The capital of Wales is”

A) Cardiff B) London C) Toronto D) Atlanta E) Washington

  1. Antonym of the word “Business” is:

    1. Leisure B) Education C) Lesson D) Meal E) Work

  1. Choose the right variant: “ It is autumn now” I wish ……

A) I didn’t B) it wasn’t. C) there was D) I could E) she weren’t

  1. Phrasal verb “ искать”

    1. to look for B) to look in C) to look out D)to look on E) to look at

  1. Choose the right pre"; "> -I have my English class… Monday.

A) in B) for C) at D) on E) with

    1. Transfer into Indirect speech.

« The trees in the park are yellow :»– he says.

      1. She says the trees are in the park yellow.

      2. She says the trees in the park were yellow.

      3. She says the trees in the park are yellow.

      4. She say is the trees in the park are yellow.

      5. She says if the trees are yellow in the park.

    1. Choose the right variant: “Could you tell me … has happened?”

      1. who B) what C) why D) which E) where

    1. Choose the correct word: Praises … there quickly.

      1. go up B) get along C) to discuss together D) think of E) take of

    1. Chose the word written correctly:

      1. telephon B) telefone C) tellephone D) telifone Е) telephone

25. Choose the synonym to the word “Foxy”:

A) shy B) sly C) wide D) Cold E) Suitable

Key 11 form Variant 1 1 term

    1. E) 6. D) 11. C) 16. A) 21. C)

    2. D) 7. A) 12. A) 17. A) 22. B)

    3. A) 8. B) 13. D) 18. B) 23. A)

    4. C) 9. A) 14. B) 19. A) 24. E)

    5. B) 10. D) 15. E) 20. D) 25. B)

Test I term

11 form Variant II

    1. Find a compound word..

      1. straighten B) Development C) Employment D) Greenhouse E) Socialist

    1. The letter «u» is missed in a word.

      1. to rece…ve B) to appr…ach C) to s…spect D) to m…an E) to …btain

    1. Choose the right variant of articles.

… first true robot was developed in … Janan in … 1927.

      1. a, the, - B) the, the, the C) the, a, - D) -, -, the E) the, -, -.

    1. Read the wishes and complete the reality: I wish I lived in London, but I don’t.

A) I live in a small town. B) I go to school every day. C) I’m hungry.

D) It is Monday. E) I promise to get up early.

    1. Write one thing you wish you could do: I wish I … speak English.

      1. need B) could C) must D) may E) am

    1.  Choose the right variant of numerals:

We finish our school at fifteen minutes past one

      1. 12.15 B) 1. 15 C) 1. 05 D) 1. 50 E) 1. 45

    1. Choose the write word:

The … system was born about 4.600 million years ago as nebula.

      1. Sun B) Moon C) Sunny D) Solar E) Earth

    1. Choose the right definition to the idiom «to cry for the moon»

      1. – very happy.

      2. – to promise to give someone something that is beyond one’s power to give.

      3. - to desire strongly something that can’t be gained.

      4. – once in a very long time.

      5. – to look at the moon.

    1. Find the Russian equivalent. «come back»

      1. Вернуться B) повторить C) подумать D) спуститься E) подняться

    1. Choose the suffix of an adverb.

      1. – ly B) – able C) – ent D) – ness E) – ive

    1. Choose the write pronoun:

-Where is John? … is in the kitchen

A)we B)they C) she D) he E) I

    1. Choose the correct variant. “Today is … than it was yesterday”

A) the warmest B) the warmer C) as warmer D) warm E) warmer

13. Find the verb founded with the prefix.

      1. connected B) populate C) locate D) disapprove E) solve

14. Choose the right variant: “The capital of the Wales is”

A) Cardiff B) London C) Toronto D) Atlanta E) Washington

15. Choose the right variant. “I wish you ______ not so far again”

A)Was B) were C) will be D) would be E) had be

16. «Favorite topic of conversation in Britain»

A) tea party B) weather C) discos D) T.V. E) Internet

17. Phrasal verb “ искать

A) to look for B) to look in C) to look out D)to look on E) to look at

18. Choose the right pre"; "> -I have my English class… Monday.

A) in B) for C) on D) at E) with

19. Antonym of the word “Business” is:

A) Leisure B) Education C) Lesson D) Meal E) Work

20. Choose the right variant: “ It is autumn now” I wish ……

A) I didn’t B) it wasn’t. C) there was D) I could E) she

21. Choose the correct word: Praises … there quickly.

A) go up B) get along C) to discuss together D) think of E) take of

22. Chose the word written correctly:

      1. Telefone B) telephone C) tellephone D) telifone Е) telephon

23. Transfer into Indirect speech.

« The trees in the park are yellow :»– he says.

A) He says the trees are in the park yellow.

B) He says the trees in the park were yellow.

C) He says the trees in the park are yellow.

D) He say is the trees in the park are yellow.

E) He says if the trees are yellow in the park.

24. Choose the right variant: “Could you tell me … has happened?”

A)who B) why C) where D) which E) what

25. I can’t stand … hard rock.

A) controlling B) listening to C) hurting D) picking up E) wastin

Key 11 form variant II 1 term

    1. D) 6. B) 11. D) 16. B) 21. A)

    2. C) 7. D) 12. E) 17. A) 22. B)

    3. E) 8. C) 13. D) 18. C) 23. C)

    4. A) 9. A) 14. A) 19. A) 24. E)

    5. B) 10. A) 15. B) 20. B) 25. B)

infourok.ru

Тесты по Английскому языку для 11 класса

Тесты по "Английскому языку" для 11 класса

Choose the right answer (do or make)..

Английский язык 11 класс  |  Дата: 25.1.2019

Английский язык 11 класс  |  Дата: 6.4.2018

Времена Present Continuous, Past Continuous Active, Passive

Английский язык 11 класс  |  Дата: 3.9.2017

Английский язык 11 класс  |  Дата: 28.7.2017

Английский язык 11 класс  |  Дата: 14.11.2016

Тест включает в себя упражнения для отработки и контроля сложно-подчиненных предложений с придаточными обстоятельства времени и дополнительными, содержащими союз when. Тест предназначен для учащихся 11-х классов, занимающихся по УМК О.В.Афанасьевой

Английский язык 11 класс  |  Дата: 4.4.2016

Разные случаи употребления сложноподчиненных предлжений с союзом when. Подойдет для учащихся с уровнем Intermediate и выше

Английский язык 11 класс  |  Дата: 22.3.2016

Тест предназначен для отработки спорных случаев придаточных предложений

Английский язык 11 класс  |  Дата: 15.3.2016

Английский язык 11 класс  |  Дата: 5.2.2016

Choos the right answer

Английский язык 11 класс  |  Дата: 25.1.2015

Страница 1 из 2

testedu.ru

Итоговый тест по английскому языку для 11 класса

Промежуточная аттестация (тестирование) в 11 классе IV четверть

I variant

1. The Statue of Liberty ... by Gustave Eiffel.

a) design c) was designed

b) designed d) have been designed

2. Where are your brothers? - They ... a swimming-pool in our garden.

a) are digging c) were digging

b) dig d) have been digging

3. How do your parents like their new house? - My mother likes it, but my father ... our old one.

a) miss c) missed

b) misses d) doesn't miss

4. I didn't believe that you ... short of money.

a) are c) were

b) is d) have been

5. Actually it's a very friendly dog. If you ... it, it won't bite you.

a) won't touch c) didn't touch

b) haven't touched d) don't touch

6. The town of Kestwick, which ... at the heart of the Lake District, is the perfect place for a holiday.

a) laid c) is lying

b) lies d) lay

7. We ... forward to a concert in our town. It is next Sunday.

a) looks c) are looking

b) looked d) were looking

8. The picture, which ... lately, is worth thousands of pounds.

a) damage c) has been damaged

b) damaged d) was damaged

9. The scientist who ... a new planet has won the Nobel Prize.

a) had discovered c) has been discovered

b) discovered d) was discovering

10. ... we have something to eat? - Yes, but not here.

a) will c) do

b) would d) shall

11. My mother always moves my books around so I ... find them.

a) can't c) wasn't able

b) couldn't d) may not

12. I don't like the cafes that don't have chairs and people ... eat standing up.

a) can c) may

b) could d) have to

13. There is a big hotel in the middle of ... park.

a) a c) -

b) the d) these

14. ... towns which attract tourists are usually crowded in summer.

a) - с) а

b) the d) this

15. Be sure to pick ... tomatoes before they get too ripe.

a) this c) much

b) that d) these

16. I suppose people are spending now ... money than they used to.

a) much c) fewer

b) many d) more

17. Was it exciting buying a car? - Well, it was a bit of a problem because I didn't have ... money to spend.

a) many c) most

b) much d) few

18. Once I hated flying, but now I feel ... nervous about it.

a) most c) less

b) least d) little

19. The trouble ... my father is that he never relaxes.

a) of c) about

b) with d) out

20. What did you buy this computer magazine ...? - To read about business software.

a) at c) on

b) in d) for

21. Someone is calling you. Will you answer ... phone?

a) a c) -

b) the d) these

22. To tell the truth I don't like ... pair of trousers that I bought last month.

a) those c) that

b) this d) a

23. Whose house is it? - It's ... .

a) my c) her

b) mine d) our

24. Today is ... cold than yesterday. So, I'm wearing my shorts.

a) little c) least

b) less d) the least

25. "Come home ... Christmas Day, we'll be waiting for you", my mother always says to me.

a) in c) -

b) on d) at

Промежуточная аттестация (тестирование) в 11 классе IV четверть

II variant

1. All my money ... on the way to the airport yesterday and I couldn't fly anywhere.

a) were stolen c) has been stolen

b) have been stolen d) was stolen

2. This company ... millions on computers but it doesn't seem to become more efficient.

a) spent c) will spent

b) had spent d) has spent

3. We had to wait until the light ... to green.

a) change c) changes

b) will change d) changed

4. I heard the news on the radio while I ... home yesterday evening.

a) drive c) had driven

b) was driving d) drove

5. Before I left the house it ... to rain and I had to take my umbrella.

a) started c) had started

b) would start d) start

6. I was surprised that you ... the football match on television.

a) hadn't watched c) don't watch

b) haven't watched d) aren't watching

7. When Columbus landed on San Salvador, he ... where he was.

a) knew c) doesn't know

b) didn't know d) hadn't known

8. At one time people believed that Columbus ... America.

a) discovers c) had been discovered

b) discovered d) had discovered

9. The talks ... in London next week to discuss some problems of terrorist activity.

a) is held c) would be held

b) will be held d) hold

10. Didn't you ... this horror film last night? - No, I hate such films.

a) saw c) see

b) seen d)seeing

11. Who ... this ice-cream? - Oh, it's mine. I'm just going to eat it.

a) didn't eat c) doesn't eat

b) don't eat d) hasn't eaten

12. The new building looks awful. - I agree. It ... very nice.

a) didn't look c) hasn't looked

b) doesn't look d) won't look

13. "You ... spend your free time on playing football", my mother used to say when I was a schoolboy.

a) needn't c) couldn't

b) mustn't d) can't

14. You needn't wear your best clothes. You ... what you like.

a) can wear c) might wear

b) must wear d) need wear

15. I think ... people look after their cars better than young people.

a) elderly c) elder

b) older d) oldest

16. What are you going to do after you finish ... college, Rachel? — I want to travel.

a) - с) а

b) the d) an

17. There's been a lot of talk about ... 'spaceship' seen over our town on Sunday night.

a) - с) а

b) the d) an

18. ... is a new one-way traffic system in the city center. It's very confusing.

a) this c) it

b) that d) there

19. ... of these magazines would you like? - This one, please.

a) what c) why

b) how much d) which

20. They will come ... the three o'clock train.

a) on c) with

b) at d) by

21. This exhibition is ... interesting than the previous one.

a) little c) least

b) less d) the least

22. We saw ... good film last night. The film was about the love of a girl to her cat and dog.

a) a c) -

b) the d) an

23. Everybody agrees that ... happiness is very important in the life of people.

a) - с) а

b) the d) many

24. In the past people lived in ... harmony with the environment.

a) a c) the

b) an d) -

25. When they arrived ... the station, they rushed to the platform not to miss the train.

a) to c) in

b) at d) for

Keys:

I variant

1) c; 2) a; 3) b; 4) c; 5) d; 6) b; 7) c; 8) c; 9) b; 10) d; 11) a; 12) d; 13) b; 14) a; 15) d; 16) d; 17) b; 18) c; 19) b; 20) d.; 21) b; 22) c; 23) b; 24) b; 25) b.

II variant

1) d; 2) d; 3) d; 4) b; 5) c; 6) a; 7) b; 8) d; 9) b; 10) c; 11) d; 12) b; 13) b; 14) a; 15) a; 16) a; 17) c; 18) d; 19) d; 20) d; 21) b; 22) a; 23) a; 24) d; 25) b.

Критерии оценивания теста по английскому языку в 11 классе

100% - 95%

(25 – 24 баллов – «5»)

94% - 75%

(23 – 19 баллов – «4»)

74% - 60%

(18 – 15 баллов – «3»)

59% - …

(14 – менее баллов – «2»)

kopilkaurokov.ru

Тесты по английскому языку для 9-11 классов

9-th form

TEST

Variant I

1. Find the adjective:

A) Happiness B) health c) harmful D) help E) hesitate

2. Find a signal word for Past Simple:

A) Tomorrow B) ever C) now D) three days ago E) next week

3. Find a signal word for Present Perfect:

A) Usually B) Listen! C) yet D) always E) seldom

4. Choose the word with the fourth type of reading:

A) Burn B) Dress C) Tulip D) Fire E) Bar

5. Find a sentence in Present Progressive:

A) Last year we in France. B) Have you cleaned the floor? C) Are you from New Zealand?

D) I’m making a cheese cake right now. E) They are going to kook for a present.

6. Choose the right verb form:

A) we is playing B) we has playing C) we are playing D) we are plaing E) we was playing

7. Choose the right verb form:

A) He sung B) He singed C) He sungs D) He sang E) He sangs

8. Choose the correct variant:

A: What … in your spare time? B: I often go swimming

A) do you do B) are you doing C) have you done D) are you do E) does you do

9. Find the verb form in Present Perfect Progressive:

A) Has V3 B) Had V3 C) am, is, are +Ving D) Have/has been Ving E) Have/Has been V3

10. Choose the correct variant: There are 584 students at the department:

А) Five and hundred eighty-four. В) Five hundred and eighty-four. С) Five eighty-four hundred.

D) Five hundred eighty fourth. E) Five hundred and eighty four.

11. Choose the word to the definition: It is a person who doesn’t wear fur and leather clothes, and doesn’t eat diary products, meat and fish.

A) A meat-eater B) my Granny C) a child D) a vegetarian E) a sick person

12. Choose the correct variant: … you at school yesterday? – Yes, I …

А) Were/was В) Am/is С) Were/were D) Was/was Е)Was/were

13 Choose the correct variant: Listen! That boy … the saxophone.

A) plays B) played C) is playing D) will play E) is going to play

14. Choose the correct variant: Mark … swimming yesterday.

A) go B) has gone C) is going D) went E) will play

15. Choose the correct answer:

A: Have you ever been to England? B: …

A) No, I haven’t B) No, I did C) No, I have D) No, I don’t E) No, I hasn’t

16. Find the sentence in Present Perfect:

A) She’s not from Canada. B) Mark’s moved to California. C) Mom’s wearing an old shirt. D) She doesn’t play the violin. E) Michele’s going to sleep.

17. Choose the correct pre"Times New Roman, serif"> I haven’t seen Lena … many years.

A) since B) at C) before D) after E) for

18. Choose the correct variant: There are 14 pupils in my group.

A) four B) forty C) fourteen D) fourth E) fourteenth

19. Choose the correct variant: There … very many children in the park yesterday.

A) were B) is C) did D) was E) are

20. Choose the correct pronoun: … husband is a travel agent.

A) She’s B) His C) Her D) Mine E) Hers

21. Find the noun:

A) Different B) dangerous C) discussion D) damage E) difficult

22. Find a sentence in Present Simple:

A) He was from China. B) We are playing chess. C) Mary doesn’t play chess

D) My friend invited me to the party. E) I have had a cup of tea.

23. Find the adjective with negative meaning:

A) Treatment B) responsible C) careful D) painless E) social

24. Find the suffix of a noun:

A) –ous B) –ness C) –full D) –y E) –fy

25. Find the suffix of an adjective:

A) –tion B) –ly C) –ous D) ness E) –ment

26. Find the English equivalent: “безвкусный”

A) Tasty B) tasteless C) taste D) tasteful E) untasty

27. Choose the correct pre"Times New Roman, serif"> John’s uncle has been doing the same job …10 years.

А) During В) For С) In D) Of Е) Since.

28. Finish the idiom: “to have a sweet …”

A) Tongue B) tooth C) eye D) lip E) hands

29. Finish the idiom: “on the tip of one’s …”

A) Tongue B) tooth C) eye D) lip E) hands

30. Finish the idiom: “button your …”

A) Tongue B) tooth C) eye D) lip E) hands

Keys

Variant I

  1. C

  2. D

  3. C

  4. D

  5. D

  6. C

  7. D

  8. A

  9. D

  10. C

  11. D

  12. A

  13. B

  14. D

  15. A

  16. B

  17. E

  18. C

  19. A

  20. B

  21. C

  22. C

  23. D

  24. B

  25. C

  26. C

  27. B

  28. B

  29. A

9-th form

TEST

Variant II

1. Choose the correct verb form:

A) I drinked B) I drank C) I drunk D) I drinks E) I dranks

2. Find a signal word for Future Simple.

A) Yesterday B) today C) now D) next Monday E) ever

3. Find a signal word for Present Perfect Progressive.

A) Since B) yet C) often D) already E) just

4. Choose the correct variant: There … much ice cream in the fridge.

A) were B) is C) are D) has E) have

5. Find the sentence in Present Perfect.

A) I have a brother B) She visited her uncle yesterday C) Last year I was in Salt Lake City

D) They have been reading for an hour E) I’ve forgotten my homework

6. Choose the word with the second type of reading:

A) Car B) Dress C) Tulip D) Fire E) Burn

7. Choose the correct verb form:

A) Susan have written B) Susan have wrote C) Susan has written D) Susan has writing E) Susan has wrote

8. Find the sentence in Past Perfect.

A) She hadn’t translated the text B) Mark’s moved to New York. C) Dad’s wearing an old shirt. D) Nobody came to the meeting E) Meg’s going to sleep.

9. Find the verb form in Future Progressive.

A) was Ving B) would Ving C) am, is, are +Ving D) will be Ving E) shall be Ving

10. Find the correct verb form in Past Simple:

A) liveed B) tried C) broken D) planed E) tryed

11. Choose the correct pre"Times New Roman, serif"> Students will have finished the test3 pm next Friday.

А) by В) for С) in D) of Е) since.

12. Choose the correct variant: … you at school yesterday? – Yes, I …

А) Were/was В) Am/is С) Were/were D) Was/was Е)Was/were

13. Find the English equivalent: безболезненный

A) painful B) pain C) unpain D) painless E) painly

14. Choose the correct verb form: George … swimming yesterday.

A) go B) has gone C) is going D) went E) will play

15. Choose the correct variant:

A: Have you ever been to Germany? B: …

A) No, I haven’t B) No, I did C) No, I have D) No, I don’t E) No, I hasn’t

16. Find the adjective with negative meaning:

A) famous B) tasteless C) careful D) painful E) social

17. Choose the correct pre"Times New Roman, serif"> I haven’t seen Lisa … December.

A) since B) for C) before D) after E) at

18. Choose the correct variant: My Granny has 13 grandchildren.

A) three B) thirteen C) threeteen D) third E) thirteenth

19. Find the adverb:

A) usually B) healthy c) solution D) interpreter E) good

20. Choose the correct variant: They have over 15 550 books:

А) fifteen thousands five hundred and fifty В) fifteen thousand five hundred fifty С) fifty thousand five hundred and fifty

D) fifteen thousand fifth hundred and fifty E) fifteen thousand five hundred and fifty

21. Find the verb:

A) decision B) decide C) reading D) worker E) thoughts

22. Find the sentence in Past Simple.

A) I live in Odessa B) Emily has just come from school C) Did you phone me last night?

D) There will be some rain in the East E) My friend was invited to the party

23. Choose the correct variant:

A: What … in your spare time? B: I often go swimming

A) do you do B) are you doing C) have you done D) are you do E) does you do

24 Find the suffix of a noun:

A) –al B) –ize C) –full D) –ment E) –ent

25. Find the suffix of an adjective:

A) –ish B) –tion C) –or D) ness E) –y

26. Choose the correct verb form: Listen! That boy … the guitar

A) plays B) played C) is playing D) will play E) is going to play

27. Choose the word to the definition: It is a person who wears fur and leather clothes, and eats diary products, meat and fish.

A) a meat-eater B) my Granny C) a child D) a vegetarian E) a sick person

28. Finish the idiom: “apple of one’s …”

A) tongue B) tooth C) eye D) lip E) hands

29. Finish the idiom: “to have time on one’s …”

A) tongue B) tooth C) eye D) lip E) hands

30. Finish the idiom: “to have a sweet …”

A) tongue B) tooth C) eye D) lip E) hands

Keys

Variant II

  1. B

  2. D

  3. A

  4. B

  5. E

  6. A

  7. C

  8. A

  9. D

  10. E

  11. A

  12. A

  13. D

  14. D

  15. A

  16. B

  17. A

  18. B

  19. A

  20. B

  21. B

  22. C

  23. A

  24. D

  25. E

  26. D

  27. A

  28. C

  29. E

  30. B

TEST

10-th form

Variant I

Choose the correct answer.

1. In the sentence, "I like dancing," what is the word "dancing"?

a. gerund b. participle c. adjective d. adverb e. infinitive

2. They haven’t had two children, ________ ?

a. did they b. had they c. have they d. do they e. don’t they

3. Finish the question tag? 'Let's go for a walk, ________?'

a. shall we b. don't we c. let us d. won't we e. will we

4. In the sentence "You'd better take an umbrella, it might rain" - 'd better =

a. would better b. did better c. had better d. could better e. food better

5. According to the proverb, 'There's no smoke without _______’.

a. matches b. cigarettes c. burning the dinner d. fire e. fire place

6. Which form of ‘walk’ starts this sentence? "________ is good for you."

a. To walk b. Walk c. Walking d. Walked e. To walking

7. How long ________ you lived here?

a. have b. has c. been d. is e. do

8. What is a synonym of “rude”?

a. inpolite b. dispolite c. unpolite d. impolite e. anti-polite

9. John ate the meal, ________ the vegetables.

a. except from b. apart for c. except for d. apart e. besides

10. Which of the following nouns is countable?

a. money b. milk c. people d. information e. juice

11. She's the woman _______ came into the shop.

a. who b. whom c. whose d. which e. what

12. The Internet is an amazing ________.

a. invent b. inventor c. invention d. inventive e. to invent

13. In which sentence is the Present Perfect used correctly?

a. I has bought a new computer. b. I have buyed a new computer. c. I bought a new computer.

d. I have bought a new computer. e. I have to buy a new computer.

14. The underlined word is: “The letter written by her was full of mistakes”.

a. Gerund b. Participle II c. Participle I d. Infinitive e. Passive Infinitive

15. Choose the right variant: A cold wind ____ for the last three days

a. has been blowing b. blows c. is blowing d. blew e. have been blowing

16. By the year 2020 the population of the world ________ to 8 billion.

a. will increase b. increases c. will have increased d. is increasing e. would increase

17. If the weather ________ sunny, we’d go to the beach.

a. had been b. is c. were d. would be e. was

18. By the time I arrived at the station, the train _________.

a. had left b. has left c. left d. will leave e. would leave

19. London’s major airport is … .

a. Stansted b. Gatwick c. Thiefrow d. Wimbldon e. Heathrow

20. Which is the correct reported speech of - He asked, “Do you have a car?”

a. He asked do I have car? b. He asked do you have a car? c. He asked if I had a car.

d. He asked if you had a car. e. He asked if I have a car.

21. Finish the proverb, “Too many cooks … “.

a. make light work b. save nine c. spoil the broth d. catch the worm e. keep the doctor away

22. My brother has ________ my favorite dress.

a. lent b. loaned c. lend d. adopted e. borrowed

23. Which word is odd?

a. huge b. enormous c. terrific d. gigantic e. large

24. Find the synonym to the verb “run over”:

a. resemble b. hit by a car c. meet by chance d. search e. be friendly with

25. Finish the idiom: “Walking on the … “

a. air b. waters c. cloud d. weather e. rain

10-th form

TEST

Variant II

Choose the correct answer

  1. Help ___ to sandwiches , please.

a) you b) me c) yourselves d) your e) yourselfes

  1. This was the ______ test I’ve ever done

a) easiest b) easy c) easier d) most easiest e) more easiest

3. At this time next Monday we …. an essay.

a) will have b) having c) will be having d) had had e) will had had

4. I _____ the flowers all the morning.

a) have been watering b) watered c) have watered d) did watered e) has been watering

5. His car runs _____ a race car.

a) as fast as b) faster c) faster like d) that fast as e) faster as

  1. I wonder who ________.

a) did help him to escape b) to escape him help c) him helped to escape d) helped him to escape e) escape

  1. She asked him _________________.

a) how much did he expect to earn b) how much he expected to earn c) how many did he expect to earn d) ) how many he expects to earn e) how much he expects to earn

  1. Anna _____________ swim when she was three.

a) should b) may c) ought to d) could e) can

  1. When I was at school we _______ do homework every day.

a) had to b) must to c) are able d) ought e) have to

10. I don’t know where _______ yesterday.

a) did he go b) he went c) went he d) he has gone e) he had gone

11. Find the synonym to the verb “run into”:

a) continue b) resemble c) return d) take care of e) meet by chance

12 .I__________a decision yet.

a) made b) am making c) haven’t made d) will make e) hadn’t made

13. The nickname of New York is .....

a. Yellow apple b. Red apple c. Green apple d. Small apple e. Big apple

14. I must go to the doctor. My toothache _______ worse.

a) had got b) was getting c) is getting d) gets e) get

15. Find the Russian equivalent to the word “rainbow:

a) капля b) радуга c) плащ d) ливень e) дождевая вода

16. This time last year she___________ for FCE exam.

a) was preparing b) prepared c) has prepared d) will prepare e) prepare

17. Finish the idiom: “ one’s brain

a) wind b) ice c) air d) cloud e) wash

18. One thousand people _________ by the company.

a) employ b) are employing c) employed d) are employed e) employing

19. The next meeting _________ on April 1st.

a) will hold b) will be held c) helds d) is held e) held

20. If it________ sunny tomorrow, I’ll go out.

a) is b) will c) was d) is going e) will be

21. The capital of Wales is … :

a) Glasgow b) Edinburgh c) Cardiff d) Belfast e) Caernafon

22. We’ll be late if the bus ___________.

a) doesn’t arrive b) won’t arrive c) hasn’t arrive d) don’t arrive e) isn’t arrived

23. The underlined word is: “The girl crying at the window is Emily”:

a) Participle II b) Infinitive c) Participle I d) Gerund e) Complex Object

24. She made her son ________down to music.

a) to turn b) turn c) turning d) turned e) having turned

25. Complete the sentence: “The … is perfect for slalom”:

a) Charyn Canyon b) Charyn River c) Turgen Gorge d) Singing Hill e) Medvezhni waterfall

Keys 10 класс

Variant I

1.a

2.c

3.a

4.c

5.d

6.c

7.a

8.d

9.c

10.c

11.a

12.c

13.d

14.b

15.a

16.c

17.c

18.a

19.c

20.e

21.c

22.e

23.c

24.b

25.a

  1. Класс Variant II

1.c

2.d

3.c

4.a

5.a

6.d

7.b

8.d

9.a

10.b

11.e

12.c

13.e

14.c

15.b

16.a

17.e

18.d

19.b

20.a

21.c

22.a

23.c

24.b

25.d

Test I term

11 form Variant I

  1. Choose the right variant of articles.

… first true robot was developed in … Japan in … 1927.

    1. a, the, - B) the, the, the C) the, a, - D) -, -, the E) the, -, -.

  1. Find the verb founded with the prefix.

    1. connected B) populate C) locate D) disapprove E) solve

  1. Find a compound word..

    1. Greenhouse B) Development C) Employment D) straighten E) Socialist

  1. The letter «u» is missed in a word.

    1. to rece…ve B) to appr…ach C) to s…spect D) to m…an E) to …btain

  1. Choose the right variant of numerals:

We finish our school at fifteen minutes past one

    1. 12.15 B) 1. 15 C) 1. 05 D) 1. 50 E) 1. 45

  1. Choose the write word:

The … system was born about 4.600 million years ago as nebula.

    1. Sun B) Moon C) Sunny D) Solar E) Earth

  1. Read the wishes and complete the reality:

I wish I lived in London, but I don’t.

A) I live in a small town. B) I go to school every day.

C) I’m hungry. D) It is Thursday. E) I promise to get up early.

  1. Write one thing you wish you could do: I wish I … speak Turkish.

    1. need B) could C) must D) may E) am

  1. Choose the suffix of an adverb.

    1. – ly B) – able C) – ent D) – ness E) – ive

  1. Choose the right pronoun:

-Where is Mary? … is in the kitchen

  1. we B)they C) she D) he E) I

  1. Choose the right definition to the idiom «to cry for the moon»

    1. – very happy.

    2. – to promise to give someone something that is beyond one’s power to give.

    3. - to desire strongly something that can’t be gained.

    4. – once in a very long time.

    5. – to look at the moon.

  1. Find the Russian equivalent. «come back»

    1. Вернуться B) повторить C) подумать D) спуститься E) подняться

  1. Choose the right variant. “I wish you ______ not so far again”

    1. Was B) would be C) will be D) were E) had be

  1. «Favorite topic of conversation in Britain»

A) tea party B) weather C) discos D) T.V. E) Internet

  1. Choose the correct variant. “Today is … than it was yesterday”

A) the warmest B) the warmer C) as warmer D) warm E) warmer

  1. Choose the right variant: “The capital of Wales is”

A) Cardiff B) London C) Toronto D) Atlanta E) Washington

  1. Antonym of the word “Business” is:

    1. Leisure B) Education C) Lesson D) Meal E) Work

  1. Choose the right variant: “ It is autumn now” I wish ……

A) I didn’t B) it wasn’t. C) there was D) I could E) she weren’t

  1. Phrasal verb “ искать

    1. to look for B) to look in C) to look out D)to look on E) to look at

  1. Choose the right pre"; "> -I have my English class… Monday.

    A) in B) for C) at D) on E) with

    1. Transfer into Indirect speech.

    « The trees in the park are yellow :»– he says.

      1. She says the trees are in the park yellow.

      2. She says the trees in the park were yellow.

      3. She says the trees in the park are yellow.

      4. She say is the trees in the park are yellow.

      5. She says if the trees are yellow in the park.

    1. Choose the right variant: “Could you tell me … has happened?”

      1. who B) what C) why D) which E) where

    1. Choose the correct word: Praises … there quickly.

      1. go up B) get along C) to discuss together D) think of E) take of

    1. Chose the word written correctly:

      1. telephon B) telefone C) tellephone D) telifone Е) telephone

    25. Choose the synonym to the word “Foxy”:

    A) shy B) sly C) wide D) Cold E) Suitable

    Key 11 form Variant 1 1 term

    1. E) 6. D) 11. C) 16. A) 21. C)

    2. D) 7. A) 12. A) 17. A) 22. B)

    3. A) 8. B) 13. D) 18. B) 23. A)

    4. C) 9. A) 14. B) 19. A) 24. E)

    5. B) 10. D) 15. E) 20. D) 25. B)

    Test I term

    11 form Variant II

    1. Find a compound word..

      1. straighten B) Development C) Employment D) Greenhouse E) Socialist

    1. The letter «u» is missed in a word.

      1. to rece…ve B) to appr…ach C) to s…spect D) to m…an E) to …btain

    1. Choose the right variant of articles.

    … first true robot was developed in … Janan in … 1927.

      1. a, the, - B) the, the, the C) the, a, - D) -, -, the E) the, -, -.

    1. Read the wishes and complete the reality: I wish I lived in London, but I don’t.

    A) I live in a small town. B) I go to school every day. C) I’m hungry.

    D) It is Monday. E) I promise to get up early.

    1. Write one thing you wish you could do: I wish I … speak English.

      1. need B) could C) must D) may E) am

    1. Choose the right variant of numerals:

    We finish our school at fifteen minutes past one

      1. 12.15 B) 1. 15 C) 1. 05 D) 1. 50 E) 1. 45

    1. Choose the write word:

    The … system was born about 4.600 million years ago as nebula.

      1. Sun B) Moon C) Sunny D) Solar E) Earth

    1. Choose the right definition to the idiom «to cry for the moon»

      1. – very happy.

      2. – to promise to give someone something that is beyond one’s power to give.

      3. - to desire strongly something that can’t be gained.

      4. – once in a very long time.

      5. – to look at the moon.

    1. Find the Russian equivalent. «come back»

      1. Вернуться B) повторить C) подумать D) спуститься E) подняться

    1. Choose the suffix of an adverb.

      1. – ly B) – able C) – ent D) – ness E) – ive

    1. Choose the write pronoun:

    -Where is John? … is in the kitchen

    A)we B)they C) she D) he E) I

    1. Choose the correct variant. “Today is … than it was yesterday”

    A) the warmest B) the warmer C) as warmer D) warm E) warmer

    13. Find the verb founded with the prefix.

      1. connected B) populate C) locate D) disapprove E) solve

    14. Choose the right variant: “The capital of the Wales is”

    A) Cardiff B) London C) Toronto D) Atlanta E) Washington

    15. Choose the right variant. “I wish you ______ not so far again”

    A)Was B) were C) will be D) would be E) had be

    16. «Favorite topic of conversation in Britain»

    A) tea party B) weather C) discos D) T.V. E) Internet

    17. Phrasal verb “ искать

    A) to look for B) to look in C) to look out D)to look on E) to look at

    18. Choose the right pre"; "> -I have my English class… Monday.

    A) in B) for C) on D) at E) with

    19. Antonym of the word “Business” is:

    A) Leisure B) Education C) Lesson D) Meal E) Work

    20. Choose the right variant: “ It is autumn now” I wish ……

    A) I didn’t B) it wasn’t. C) there was D) I could E) she

    21. Choose the correct word: Praises … there quickly.

    A) go up B) get along C) to discuss together D) think of E) take of

    22. Chose the word written correctly:

      1. Telefone B) telephone C) tellephone D) telifone Е) telephon

    23. Transfer into Indirect speech.

    « The trees in the park are yellow :»– he says.

    A) He says the trees are in the park yellow.

    B) He says the trees in the park were yellow.

    C) He says the trees in the park are yellow.

    D) He say is the trees in the park are yellow.

    E) He says if the trees are yellow in the park.

    24. Choose the right variant: “Could you tell me … has happened?”

    A)who B) why C) where D) which E) what

    25. I can’t stand … hard rock.

    A) controlling B) listening to C) hurting D) picking up E) wastin

    Key 11 form variant II 1 term

    1. D) 6. B) 11. D) 16. B) 21. A)

    2. C) 7. D) 12. E) 17. A) 22. B)

    3. E) 8. C) 13. D) 18. C) 23. C)

    4. A) 9. A) 14. A) 19. A) 24. E)

    5. B) 10. A) 15. B) 20. B) 25. B)

infourok.ru

❺ Английский язык 11 класс

Тест по английскому языку для 11 класса

Пожалуйста, подождите пока страница загрузится полностью.
Если эта надпись не исчезает долгое время, попробуйте обновить страницу. Этот тест использует javascript. Пожалуйста, влкючите javascript в вашем браузере.

If loading fails, click here to try again

Поздравляю, вы прошли тест Тест по английскому языку для 11 класса.

Вы ответили на %%SCORE%% из %%TOTAL%%.

Итог: %%RATING%%


Ваши ответы выделены серым.

Количество оставшихся вопросов: 15.

Тест для 11 класса по английскому языку разработан как методическое пособие и может быть использован как учителями, так и школьниками для проверки знаний по пройденному материалу. Тест рассчитан на средний уровень знаний учащихся и поэтому возможно его применение в начале урока для проверки выполнения домашних заданий. Может даваться для индивидуального и для коллективного решения.
Содержит 15 вопросов, на каждый имеется несколько ответов. Задания можно проходить неограниченное количество раз. Нет ограничения по количеству школьников участвующих в тестировании. При постоянном пользовании позволяет подготовиться к контрольным и самостоятельным работам.

Понравился материал? Загрузка...

otlgdz.online

Проверочный тест по английскому языку (11 класс)

Проверочный тест по английскому языку в 11 классе

( УМК «English 10-11» автор Кузовлев В.П.)

  1. Fill in the blanks:

1.______ a marvelous play! 2.________ terribly he sings!

a) How b) What a)How b) What

3. What a talented___________! 4. What _____ wonderful time he had!

a) actor b) actors a) a b) the c) –

5. I________ love theatre. 6. He _______ enjoy the performance yesterday.

a) am b) does c) do a) is b) did c) does

II. Put in the missing words in the right form. There are two extra words.

The first building of the Bolshoi Theatre was built in 1776.

The modern building of the theatre was created

by the architect O. Bovet in 1825.

In the theatre 1)_____________ and 2) ___________ of M. Glinka,

A. Dargomyzhsky, P. Tchaikovsky are performed. In the theatre

famous Russian 3)____________ I. Kozlovsky, E. Obraztsova,

  1. Pirogov 4)_____________ . The most outstanding 5)_________

G. Ulanova, M. Plisetskaya, V. Vasiliev, M. Liepa 6)________

III.

Are these statements true (T) or false (F) according to the text « My favourite actors».

  1. Whoopi Goldberg is a black woman.

  2. Whoopi Goldberg`s career is not difficult.

  3. Goldberg is a film actress,

  4. Whoopi can be a very serious and funny actress.

  5. Mel Gibson was born in America.

  6. He became famous in the film«The Man without a Face»

  7. Mel Gibson`s first film as a director was « Mad Max».

  8. He lived in Australia and became a famous Australian actor.

My Favourite Actors.

My favourite actors are Mel Gibson and Whoopi Goldberg. Whoopi Goldberg

came a long way to her present international success. Her mother was divorced

and poor. Whoopi chose a very difficult career for a black woman. She started

as a theatre actress and did very well. In the end she had a show on Broadway.

Film producers saw her show and a new career in cinema began.

She almost got an «Oskar» in Steven Spielberg`s film. Whoopi can be a very serious actress.But she can be very funny too.

Mell Gibson, one of eleven children, was born in New York.But his family moved to

Australia when he was twelve. He is a traditional Hollywood man of action in some ways:

he is strong and handsome with bright blue eyes. But in his films he can be funny and shy

like a little boy. Gibson became famous in the «Mad Max» film, made by the Australian

director George Miller. Max lives in a desert after a nuclear war. It is a fantastic mix of

past and future. Mel Gibson is now also a film director. His first film as a director was

«The Man Without a Face ».

1___ 2___ 3__ 4____ 5____ 6___ 7____ 8____ .

Ключи:

I.

1) What; 2) How ; 3) actor ; 4) - ; 5) do; 6) did.

II.

1) operas; 2) ballets; 3) singers; 4)sang; 5) dancers; 6) danced.

III.

1T; 2F; 3)T ; 4)T ; 5)T; 6)F; 7)F ; 8)F.

Критерии оценок:

За каждый правильный ответ – 1 балл.

Максимальное количество баллов – 20 б.

Критерии оценки в процентах: Оценка «5» - от 91%- 100%

Оценка «4» - от 70%- 90%

Оценка «3» - от 50%- 69%

Оценка «2» - от 49% и менее

Используемая литература:

1. Английский язык. Готовимся к ЕГЭ. Контрольные задания к учебнику для 10 – 11 классов общеобразовательных учреждений /В.П. Кузовлев, В.Н.Симкин, Ю.Н. Балабардина и др./ - М., « Просвещение» 2006 г.

2. Английский язык. Рабочая тетрадь 10 – 11 классы – 13 издание. Авторы: В.П. Кузовлев и др. – М., « Просвещение» 2014 г.

infourok.ru

Тест по английскому языку 10-11 классы

Тест по английскому языку

(10 -11 класс)

Раздел 1. Аудирование

Listen to the text and choose the correct answer

  1. The city can boast the ancient…

a) theatre b) cinema d) library

  1. The amphitheatre has … seats on both levels.

a) nineteen b) forty two c) twenty three

  1. The high parapet proves that …

a) there are five entrances onto the stage b) fights were held there

c) spectators used to walk there

  1. The form of the stadium resembles the letter …

a)T b) U c) V

  1. The stadium used to hold … twenty thousand people.

a) much than b) more than c) less than

  1. … was decorated with statues of athletes.

a) The stadium b) The stage c) A huge building

  1. Two in every three of the spaces were …

a) the stadium b) the theatre c) shops

  1. … shops are connected to each other.

a) All the b) Some of the c) Modern

  1. The wall to separate a part of the stadium was built … .

a) not long ago b) in the third century c) recently

  1. The guide wants to show the … .

a) suburbs b) castle c) main street

Раздел 2. Чтение. Задание 1

Установите соответствие между заголовками A-F и текстами 1-5. Занесите свои ответы в таблицу. Используйте каждую букву только один раз. В задании один заголовок лишний.

  1. Joke D. Fairy- tale

  2. Poem E. The most popular fiction

  3. Gardening F. Retrospection

  1. I sit and wait

Does an angel contemplate my fate?

And do they know?

The places where we go

When we are grey and old?

  1. - What your husband needs, Mrs. Lopez, is a complete rest. I have prescribed sleeping pills.

  • Very well, doctor. How should he take them?

  • He shouldn`t, take them yourself.

  1. I claim to smoke for pleasure but I realize that slowly I am losing control and I hate that. I feel I`m already cooked.

  • What kind of person are you really?

  • I follow my first instincts. In a retrospect I am a “Why do you do that” type of person.

  • If you are leaving in emergency what three things would you take?

  • A toothbrush, a change of underwear, and my camera with a flash.

  1. The genre of detective stories is one of the most popular nowadays both in Britain and in Russia. Detective stories together with romances are sold in millions of copies all over the world. That is what we prefer.

  1. If you want your flower to grow constantly within summer, water them regularly and fertilizer in a proper way as the instruction demands.

1

2

3

4

5

Задание 2

Прочитайте текст и заполните пропуски 1-6 частями предложений, обозначенными буквами A-G. Одна из частей в списке A-G лишняя. Занесите букву, обозначающую соответствующую часть предложения, в таблицу.

William Blake (1757-1827) is today regarded as one of the most original English writers and artists, 1___________________________________________.

Born in London, he spent most of his years in the centre of the capital, but 2___________________; the streets of the metropolis became for him windows to infinite time and space.

Blake`s visions began early, and throughout his life he experienced what was, for him, direct contact with spirits of the long-dead, with angels, God and the devil. While modern psychiatry would consider Blake to have been under the spell of hallucinations, 3___________________________.

He was also not shy in describing the sources of his inspiration to his friends and colleagues. The eccentric reputation he thus gained did little to help him to commercial success; for most of his life his work was neglected, 4____________________________________.

But while his work was often out of step with his time, few of the best artists of his day doubted his technical ability. Trained as an engraver, he pushed forward the boundaries of that art by his own innovations, and combined it with his poetry to such an extent 5_____________________________. Among the best known (and easiest to understand) of his hand-illustrated books are Songs of Innocence and Songs of Experience, 6________________________________________________.

  1. and he often lived near to poverty

  2. yet during his lifetime he was largely ignored and often called mad

  3. that one cannot be properly understood without the other

  4. for him the vision were real and directly inspired and guided his art

  5. his visionary powers transformed everything around him

  6. which contain some of the simplest and most beautiful lyrics in the English language

  7. he never quite left home

1

2

3

4

5

6

Раздел 3. Грамматика и лексика.

1. Put the correct word.

1. Where is Kate? She _____ tennis.

A. plays B. is playing C. play D. played

2. ______ not any glass in the windows, that is why ____ so cold in the room.

A. It is, there is B. It was, there is C. There are, it is D. There is, it is

3. She was tired and asked me _____ make so much noise.

A. didn’t B. did not to C. not D. not to

4. Both Steve ______ Jane ______ here.

A. or, is B. and, is C. or, are D. and, are

5. I didn’t know if he needed any help. _______ ?

A. So did I B. Neither did I C. So didn’t I D. Neither didn’t I

6. ___ President of ___ United States lives in ____ White House in ___ Washington D.C.

A. -, the, the, - B. -, the, -, the C. -, -, the, the D. The, the, the, -

7. I have my English class ___ Monday morning.

A. in B. at C. for D. on

8. _____ breakfast yet? Yes, I ____.

A. Did you have, have B. Had you had, have C. Have you had, have D. Do you have, had

9. I was late. The teacher ___ a test when I ___ to class.

A. has already given, got B. had already given, got C. has already given, get D. was already giving, get

10. How long will it ___ to do the homework?

A. need her B. take her C. she take D. she need

11. Mary has never been to London, ____ she?

A. has B. did C. hasn’t D. didn’t

12. According ___ the list he was the 10th.

A. to B. at C. on D. for

13. He grew up in New England, ____?

A. don’t you B. didn’t he C. doesn’t he D. did he

14. Lorena is ____ girl I have ever met.

A. the most beautiful B. a more beautiful C. the beautifulest D. most beautiful

15. Newspapers and magazines ____ just by the postman.

A. have been bring B. has been brought C. have been brought D. were bought

16. I haven’t got ______ money with me.

A. no B. some C. any D. a

17. He said he _____ that man before.

A. never met B. did not meet C. had never met D. did not never meet

18. When I ______ the children ______ television peacefully.

A. came, watched B. came, were watching C. was coming, were watching D. was coming, watched

19. Have you ever been _____ Paris.

A. in B. to C. at D. through

20. Who ____ Phil with his homework?

A. does help B. helps C. do help D. help

21. The train ______ at 5 o’clock.

A. will leave B. leaves C. leave D. is leaving

22. My sister ____ some new clothes last week.

A. had bought B. bought C. was buying D. have bought

23. The tickets ____ yesterday.

A. was sold B. sold C. were sold D. sell

24. Lisa said that she ______ this book.

A. buys B. bought C. has bought D. had bought

25. She _____ to Moscow, if she _____ her homework.

A. go, will do B. goes, does C. will go, does D. will go, do

2. Word formation. Form a word that fits.

Homework

School inspectors have found that contrary to all (0) expectations (EXPECT)

children don`t (1)_________________( LIKE )homework at all. In fact, many do more than their teachers suggest, either because of (2) ___________ (ANXIOUS) about their marks or simply for (3) __________ (ENJOY). The inspectors` findings add to the evidence of the (4) __________ (POWER) beneficial effects of homework on pupils` (5) _________ (ACHIEVE).

The inspectors also recommend the (6) _________ (INTRODUCE) of “homework charters”. These tell parents and children how much (7) ________ (ADD) work is expected and provide (8) __________ (ENCOURAGE) to schools to form links with parents who can check that tasks are (9) ___________ (PROPER) completed. International (10) ___________ (COMPARE) suggest that a typical 14-year-old does 6 hours homework in Britain, 8 hours in Italy, and almost 9 hours in Hungary, Japan and Poland.

Раздел 4. Culture Quiz

Choose a, b, c or d to answer the questions

  1. What is the most ancient sight in Great Britain?

a) the Tower of London b) Stonehenge c) Hadrian`s Wall d) Warwick Castle

  1. What do British people call “La Manche”?

a) the British Channel b) the English Channel c) the French Channel d) the Irish Channel

  1. When did the Romans first invade Britain?

a) in 55 AD b) in 55 BC c) in 155 BC d) in 155 AD

  1. What is the British Royal Family`s surname?

a) Lancaster b) York c) Windsor d) Hanover

  1. Which is the longest?

a) an inch b) a mile c) a kilometer d) a yard

  1. Of how many states was the USA initially composed?

a) 10 b) 11 c ) 12 d) 13

  1. Which of the following English proverbs corresponds to «Своя рубаха ближе к телу»?

a) Every cloud has its silver lining. b) Clothes make the man.

c) Every bird likes its own nest. d) Charity begins at home

  1. What is an “English breakfast”?

a) an early meal b) a substantial breakfast c) a quick breakfast d) cold leftovers

  1. What is the British money today?

a) euros b) dollars c) pounds d) crowns

  1. Who wrote “Winnie-the-Pooh”?

a) A. Milne b) L. Carroll c) O. Wilde d) J.R. Tolkien

Раздел 5. Письмо.

Comment on the following statement.

Some people argue that in the modern world it is necessary to be able to speak at least two foreign languages. Others say that it is better to know one foreign language very well than to have poor command of two foreign languages.

What is your opinion?

Write 200 — 250 words

Use the following plan:

- make an introduction (state the problem)

- express your personal opinion and give reasons for it

- give arguments for the other point of view

- explain why you don`t agree with it

- draw a conclusion

Использованная литература:

1.http://runodog.ru/index/2010_2011/0-14#1011_911

2. К.С. Махмурян, О.П. Мельчина: Олимпиады по английскому языку для 9 – 11 классов; Титул; 2013.

Раздел 1. Аудирование:

1 балл за каждый правильный ответ – всего 10 баллов

1a, 2b, 3b, 4b, 5c, 6c, 7c, 8b, 9b, 10c

Раздел 2. Чтение: 1 балл за каждый правильный ответ – всего 11 баллов

1. 1B, 2A, 3F,4E, 5C

2. 1B, 2G, 3D, 4A, 5C, 6F

Раздел 3. Грамматика и лексика

1 балл за каждый правильный ответ – всего 25 баллов:

1. 1) B; 2) D; 3) D; 4) D; 5) B; 6) D; 7) D; 8) C; 9) B; 10) B; 11) A; 12) A; 13) B; 14) A; 15) C; 16) C; 17) C; 18) B; 19) B; 20) B; 21) B; 22) B; 23) C; 24) D; 25) C

2. 1балл за каждый правильный ответ – всего 10 баллов:

1. dislike 2. anxiety

3. enjoyment 4. powerful

5. achievement 6. introduction

7. additional 8. encouragement

9. properly 10. comparisons

Раздел 4. Страноведение

1 балл за каждый правильный ответ – всего 10 баллов:

1b, 2b, 3b, 4c, 5b, 6d, 7d, 8b, 9c,10a

Раздел 5. Письмо - 14 баллов

Общая сумма баллов работы – 80

infourok.ru

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *