cart-icon Товаров: 0 Сумма: 0 руб.
г. Нижний Тагил
ул. Карла Маркса, 44
8 (902) 500-55-04

Входная контрольная работа по английскому языку 8 класс афанасьева – Тест по английскому языку (8 класс) по теме: Контрольные работы по английскому языку, 8 класс, Афанасьева, Михеева

Тест по английскому языку (8 класс) по теме: Контрольные работы по английскому языку, 8 класс, Афанасьева, Михеева

Текущая административная  контрольная работа по английскому языку  для 9 класса  

2014-2015 учебный год (грамматика)

Пояснительная записка

Контрольная работа составлена на основе УМК по английскому языку авторов О.В.Афанасьевой, И.В.Михеевой для VIII класса в соответствии с требованиями стандарта основного общего образования

Время проведения: 22 декабря 2014 г.

Цель: определение уровня сформированности знаний, умений и навыков по английскому языку и соответствие их программным требованиям

Содержание:

  1. Грамматические задания.   

(Раскрыть скобки, используя сослагательное наклонение)  –  18 баллов.   

(Выбрать правильный вариант ответа из предложенных)  –  10 баллов.

(Раскрыть скобки, поставив глагол в соответствующую форму) – 30 баллов.

(Вставить предлоги) – 11 баллов.

Время необходимое для выполнения работы 40 минут.

TEST

  1. Open the brackets (18 points):

1. If he (devour) books as I do, he (be) a well-read person. 2. If the pupils (do) away with the bad habit of whispering at the lesson, they (study) better. 3. If his temper (be) not so filthy, he (have) a lot of friends. 4. If you (point) the telescope at the deer on the hill, you (see) some baby deer among them. 5. If Tom (be) polite, he (not stare) at strangers. 6. If the theatre (stage) a new play, a lot of people (come) to watch the performance. 7. If Mary (play) the leading part, she (take) a lot of curtain calls. 8. If Ann (want) to take part in the competition, she (win) the first prize. 9. If Mr White (train) the team for the competition, it (not lose or draw) the game.

II.  Fill in the gaps with the right item a, b, c or d (10 points):

  1. If we didn’t have to study, we ………. out tonight.
  1. could have gone          b) went          c) go          d) could go
  1. If I ………. the time I would go to the aerobics class with you.
  1. had had         b) had          c) have          d) would have
  1. If we ………. that you were there we would have written a letter to you.
  1. didn’t know       b) wouldn’t have known          c) had known          d) hadn’t known
  1. If I ………. a pay, I would not have looked for another job.
  1. had got          b) got         c) would have got          d) hadn’t got
  1. If he ……….in a hurry, he wouldn’t have spilled the milk.
  1. weren’t          b) isn’t          c) hadn’t been          d) wouldn’t have been
  1. If the firemen ……….in time, they couldn’t have saved the house.
  1. had arrived     b) arrived     c) didn’t arrive     d) hadn’t arrived
  1. If you had invited him, he ………. .
  1. came     b) didn’t come     c) would have come     d) comes
  1. If I ………. you I would study computers.
  1. had been     b) were     c) hadn’t been     d) weren’t
  1. If they were poor they ………. a new dishwasher.
  1. bought     b) didn’t buy     c) wouldn’t buy         d) wouldn’t have bought
  1.  If she ………. this book she would like it.
  1. read     b) would read     c) have read      d) didn’t read

III. Open the brackets (30 points):

All children, except one, (1. grow) up. They soon know that some day they (2. grow) up. This is how it (3. happen) to Wendy. One day when she (4. play) in a garden, she (5. pick) up a flower and (6. run) with it to her mother. At that moment she (7. look) so pretty that Mrs Darling (8. cry), “Oh, why can’t you be a little girl forever!” Since that moment on Wendy (9. know) that she must (10. grow) up.

Her mother was a lovely lady, with a romantic mind. This is how Mr Darling (11. win) her. At one point a lot of gentlemen discovered that they (12. fall) in love with her, and they all (13. come) to her house (14. propose) to her except Mr Darling, who (15. take) a cab and (16. arrive) at her place first, and so he get her. He (18. be) one of those clever ones who (19. know) all about money. And the way he (20. speak) about money was such that it (21. can) make any woman (22. respect) him.

For a week or two after Wendy (23. be) born her parents (24. be) doubtful whether they (25. be) able to keep her. Mr Darling (26. sit) on the edge of his wife’s bed (27. hold) and (28. calculate) expenses. She (29. want) to risk it, but that (30. be) not his way; his way (31. be) with a pencil and a piece of paper.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                

IV. Insert the prepositions in, up, on, for, from, from behind, to (11 points):

1. How do you buy seats … a play or an opera? 2. When a performance begins the curtain goes … . 3. In winter, autumn and spring people leave their coats and hats … the cloakroom. 4. Our seats are … the front stalls. 5. Let’s shake hands … the bargain. 6. The apple dropped … the tree … the ground. 7. Laughter and applause came … … the door. 8. Let me introduce John … you. 9. Jack made a good impression … my parents. 10. Sarah searched … “Collins Dictionary of Idioms” in the town bookshops and found it at last.  

Критерии оценивания результатов: за каждый правильный ответ учащиеся получают 1 балл. Максимальное количество баллов - 69.

Успешность выполнения работы определяется следующим образом:

         63-69 баллов  - «5» (отлично)

         52-62 балла – «4» (хорошо)

         41-51 балл – «3» (удовлетворительно)

         40 и менее баллов – «2» (неудовлетворительно)

КЛЮЧИ:

Раскрыть скобки (сослагательное наклонение):

  1. devoured, would be
  2. did away, would study
  3. were not, would have
  4. pointed, would see
  5. were polite, would not stare
  6. staged, would come
  7. played, would take
  8. wanted, would win
  9. trained, would not lose or draw

Дополнить пропуски, выбрав правильный вариант ответа:

1. d

2. b

3. c

4. a

5. c

6. d

7. c

8. b

9. c

10. a

Раскрыть скобки, употребив правильную форму глагола:

  1. grow 2.will grow 3.happen 4.was playing 5.picked 6.ran 7.looked 8.cried 9.knew 10.grow up 11.won 12.had fallen 13.came 14.to propose 15.took 16.arrived 18.was 19.knew 20.spoke 21.could 22.respect 23.was 24.were 25.would be 26.sat 27.holding 28.calculating 29.wanted 30.was 31.was

Вставить предлоги:

1.for 2.up 3.in 4.in 5.on 6.from, on 7.from behind 8.to 9.on 10.for

nsportal.ru

Входная контрольная работа по английскому языку 8 класс учебник "Rainbow English"

T e s t 1

Чтение (максимальный балл — 6)

ЗАДАНИЕ 1. Прочитайте текст. Определите, какие из приведённых ниже утверждений (1—6) соответствуют содержанию текста (True), какие не соответствуют (False) и о чём в тексте не сказано, то есть на основании текста нельзя дать ни положительного, ни отрицательного ответа (Not stated).

Summerhill School

What will you do if your teacher says that you can have a lesson or go home? In fact, in Summerhill School teachers really do it. Summerhill is the oldest children’s democracy in the world. It is, maybe, the most famous ‘free’ school. This school in Suffolk (the United Kingdom) is a very special place. Trees and grass, meadows and playing fields give children a good chance to play games, to do sports. Children don’t wear uniform there, they can play as much as they want. They also do a lot of project work.

A man called A. S. Neill opened this school in 1921. Neill knew well what kinds of problems many children have at school and he believed he could help them feel free. So each child there can choose what he wants in life. The children at Summerhill decide themselves if they want to have lessons or not. It is strange, but most of them do. They often come from schools at which they were unhappy and didn’t want to do any work at all. But at Summerhill they usually decide that to have classes is more interesting than not to have them. Like in most other schools, the children study different subjects. At the beginning of a term each student gets a timetable, on which they write the lessons they want to have. Another unusual thing about Summerhill is the meetings. There teachers and students discuss the school rules two times a week. If a teacher wants to tell everyone about a student’s bad behavior, he can do it at the meeting. A student can also say what he dislikes about a teacher. At the meetings children can listen, think and make decisions about their own lives.

1. Summerhill school is about one hundred years old.

a) True b) False c) Not stated

2. A. S. Neill was a famous teacher.

a) True b) False c) Not stated

3. Most children at Summerhill don’t want to have classes.

a) True b) False c) Not stated

4. At the end of the school year children decide what lessons they want to have.

a) True b) False c) Not stated

5. Teachers and students speak about the school rules and the school life at the meetings.

a) True b) False c) Not stated

6. Children at Summerhill take a lot of trips.

a) True b) False c) Not stated

Лексика (максимальный балл — 5)

ЗАДАНИЕ 2. Закончите предложения подходящими по смыслу словами. Обведите выбранный вами ответ (a, b или с).

  1. Have you translated the article (yourself/yourselves)?

  1. The first bird in the picture was an owl, (another/the other) was a magpie.

  2. Unfortunately, Michael is not (between/among) my best friends.

  1. There is (few/a little) cheese in the fridge. Let's make cheese sandwiches.

  1. Mr Parson is interested in our planet. He has a good collection of books about (earth/land).

Грамматика (максимальный балл — 5)

ЗАДАНИЕ 3. . Закончите предложения подходящими по смыслу словами. Обведите выбранный вами ответ (a, b или с).

  1. It all day. When will it stop?

  1. has been raining

  2. has rained

  1. It is noon. You on the computer for two hours already.

  1. have been working

  2. have worked

  1. We to Australia. And John there all his life.

  1. have never been, has lived

  2. have never been, has been living

  1. Nancy in Canada this year.

  1. travelled

  2. has travelled

  1. It's the first time Mary and Paul to the sea resort in Spain.

  1. have gone

  2. went

T e s t 2

Чтение (максимальный балл — 6)

ЗАДАНИЕ 1. Прочитайте текст. Определите, какие из приведённых ниже утверждений (1—6) соответствуют содержанию текста (True), какие не соответствуют (False) и о чём в тексте не сказано, то есть на основании текста нельзя дать ни положительного, ни отрицательного ответа (Not stated).

Five Ways to Reach a Healthy Weight.

Regular physical activity burns calories and builds muscle – it helps you to look and feel good and keep fit. Walking the family dog, cycling to school, and doing other things for your daily activity can all make a difference. If you want to burn more calories, add some strength exercises to build muscle. The more muscle you have, the more calories you burn, even when you aren’t exercising.

Fruit and vegetables are about more than just vitamins and minerals. They’re also packed with fibre, which means they fill you up. And when you eat fruit and vegetables, you’re less likely to overeat when it comes to high-calorie foods like chips or cookies.

Sizes of portions have increased over the past 10 years, and it means extra calories. Another important key factor in weight gain is that more people drink sugary beverages such as sodas, juice drinks, and energy drinks. So choose smaller portions and drink water or law-fat milk instead of soda.

One reason people do less exercises these days is because of spending more time watching TV, looking at the computer, or playing video games.

Breakfast gives you energy to do more during the day. People who don’t have breakfast often feel so hungry that they eat more later on. So they get more calories than if they eat breakfast.

  1. Physical activity is only good for burning calories.

a) True b) False c) Not stated

  1. Cycling burns more calories than strength exercises.

a) True b) False c) Not stated

  1. Fruit and vegetables fill your stomach and give vitamins to your body.

a) True b) False c) Not stated

  1. If you eat a lot vegetables, you won’t feel like eating sweet things.

a) True b) False c) Not stated

  1. Portions used to be bigger in the past.

a) True b) False c) Not stated

  1. The more you eat for breakfast the hungrier you are later during the day.

a) True b) False c) Not stated

Лексика (максимальный балл — 5)

ЗАДАНИЕ 2. Закончите предложения подходящими по смыслу словами. Обведите выбранный вами ответ (a, b или с).

  1. She is very unusual girl. I can’t make her (out/off).

  1. Paul decided to take (up/down) swimming and began going to a good swimming pool.

  2. Mary, if you can’t do the work (yourself/herself), ask somebody to help you.

  1. I think it is a very dangerous trip. We should talk him (out / over) of it.

  1. The road is not (wide enough/enough wide) for two cars.

Грамматика (максимальный балл — 5)

ЗАДАНИЕ 3. . Закончите предложения подходящими по смыслу словами. Обведите выбранный вами ответ (a, b или с).

  1. Tom a beautiful stone in the sand just now.

  1. found

  2. has found

  1. She says she to any famous traveller.

  1. has never spoken

  2. has never been speaking

  1. What the day before yesterday?

  1. did you do

  2. have you done

  1. The other day we to picture gallery.

  1. went

  2. have gone

  1. Why are you sad, Charlie? - I my textbook. I for it for two hours and I can't find it.

  1. lost, have looked

  2. have lost, have been looking

Пояснительная записка

Цель работы – установить уровень обученности по английскому языку учащихся 8 класса на начало учебного года.

Структура экзаменационной работы.

Экзаменационная работа состоит из двух разделов: чтение, лексико-грамматическое задание. Работа состоит из 2 вариантов.

Чтение состоит из одного задания с определением верна, или неверна извлекаемая информация, или об этом в тексте вообще не велась речь.

Лексико-грамматическое задание состоит из 2 заданий с выбором одного правильного ответа:

1 задание на выбор правильной лексической формы слова; 2 задание на выбор правильной грамматической формы; Всего работа содержит 3 задания.

Распределение заданий по содержанию и видам деятельности.

В экзаменационной работе проверяются знания и умения из следующих разделов (тем) школьного курса английского языка 8 класса:

- чтение

-грамматика:

-прошедшее простое время;

-настоящее соершенно-продолженное время;

-настоящее совершенное время;

-различные виды местоимений;

- лексика по темам изученным по программе класса

Распределение заданий экзаменационной работы по видам проверяемой деятельности

При разработке экзаменационной работы учитывается необходимость проверки сформированности таких умений, как:

- извлекать необходимую информацию из прочитанного текста;

- употреблять нужную форму глагола и местоимений

.

Время выполнения работы.

На выполнение экзаменационной работы отводится 45 минут, инструктаж занимает не более 5 минут.

Критерии оценки

По результатам выполнения работы выставляются оценки:

  1. отметки «2»или « 3» или « 4» или « 5»

  2. Рейтинг- сумма баллов за верно выполненные задания части I и части II. Сначала определяется рейтинг. За каждый верный ответ задания раздела I начисляется 1 балл. За каждый верный ответ заданий из раздела II начисляется 1 балл. Всего можно получить 16 балла.

Таблица перевода рейтинга в отметку

Правильные ответы.

Вариант 1

I. 1- c) 2 – b) 3 – b) 4 – b) 5– a) 6– c)

II. 1. 1) yourself

2) the other

3) among

4) a little

5) earth

2. 1) has been raining

2) have been working

3) have never been, has been living

4) has travelled

5) have gone

Вариант 2

I. 1- b) 2 – c) 3 – a) 4 – a) 5– b) 6– b)

II. 1. a) out

b) up

c) yourself

d) out

e) wide enough

2. 1) found

2) has never spoken

3) did you do

4) went

5) have lost, have been looking

infourok.ru

Входная контрольная работа по английскому языку в 8 классе

Входной тест по английскому языку 8 класс

I.A Грамматика

1. I bought a new dress last week, but I _______ it yet.

  1. haven’t worn b) wore c) hasn’t worn d) didn’t wear

2. While my son _____ for my call, somebody knocked at the door.

a) waited b) was waiting c) is waiting d) waits

3. She was the most delightful person I ______.

a) ever met b) has ever met c) met d) had ever met

4. If I had one million dollars, I probably ____ a yacht.

a) would buy b) will buy c) bought d) have bought

5. I _____ a terrible time last Saturday.

a) have b) had had c) had d) would have

6. We enjoy ______ shopping.

a) to going b) to go c) go d) going

7. If Columbus hadn’t had such a passion for travelling, he _____ America in 1492.

a) hadn’t discover b) wouldn’t have discovered c) discovered d) didn’t discover

8. That was the ____ movie I had ever seen.

a) worst b) bad c) worse d) worser

B. Лексика. Прочитайте текст. Выберите правильный ответ.

George Washington

George Washington was born on February 22, 1732. When he was born, America 9) _____ a country yet. It belonged to England, a country across the ocean. People in America didn’t want to belong (принадлежать) to England so they fought a war to be 10) _______. George Washington was an American general in the war. America won the war and picked a new name for 11)_____: the United States of America. George Washington 12) ______ to be its first president.

A legend 13) ______ about Washington as a boy. Young George had a new hatchet (топорик) and with it he cut down a small cherry tree. When his father saw the tree, he was angry. “George”, he said. “Did you do that?” George was afraid to admit that he did.

But the boy decided to tell the truth. “Yes, Father,” he said, “I cut down the cherry tree 14)_____ my hatchet. I cannot tell a lie.” George Washington’s father was proud of him because he was 15)_____.

9. a) hasn’t been b) was not c) didn’t be d) not been

10. a) independ b) dependent c) independent d) depend

11. a) her b) it c) herself d) itself

12. a) was elected b) elected c) has been elected d) has elected

13. a) tells b) is told c) told d) is said

14. a)by b) with c) for d) from

15. a) untruthful b) true c) truth d) truthful

II. Чтение текста. Прочитайте текст. Закончите предложения.

Shopping in London

London has many large department stores, which sell everything: shoes, paper and perfume, fur courts and frying pans. The most expensive department store is Harrods in Knightsbridge. You can buy almost anything in Harrods, and you know you are getting the best. Twice a year, in January and July, Harrods has a “sale”. Some things are almost half-price, and there are thousands of bargains (скидки). But on the first days of the sale the shop is very crowded. Some people stand and wait all night so they can be first in the shop when it opens.

The smartest and most expensive shops are in Knightsbridge, but more people come to Oxford Street, London’s most popular shopping centre. The street is more than a mile long. There are several big department stores in Oxford Street. The best known are Selfridges, John Lewis and D.H. Evans. Oxford Street has the most shops, but in some ways King’s Road in Chelsea is more fun. This is where fashionable young Londoners buy their clothes in many small “boutiques”.

You can buy what you like in the big shops, but the small markets have a lot to offer too. There are several big street markets in London, and many small ones. Some markets are open only one day a week. Go to the Portobello on Saturday, or to Petticoat Lane on Sunday. Covent Garden market is open every day. Come here for antiques, old clothes, hand-made jewelry and many other things.

  1. Large department stores in London

  1. Are very expensive

  2. Are very crowded

  3. Sell all kinds of clothes

  4. Sell all kinds of things

  1. During the sale at department stores

  1. People are ready to wait for a long time

  2. The shops are open at night

  3. You can get the best things

  4. You can buy cheap perfume

  1. Most people in London prefer to do the shopping in

  1. Petticoat Lane

  2. Knightsbridge

  3. Chelsea

  4. Oxford Street

  1. Young people can find fashionable things in

  1. Selfridges

  2. King’s Road

  3. Covent Garden

  4. D.H. Evans

  1. You can do the shopping in London

  1. In the big shops

  2. In the street markets

  3. Anywhere you like

  4. In Oxford Street

Ответы

IА 1a 2b 3d 4a 5c 6d 7b 8a

IB 9b 10c 11d 12a 13b 14b 15d

II Чтение

1d 2a 3 d 4b 5c

III Аудирование

1c 2f 3a 4d 5e

multiurok.ru

«English VIII» авторов О.В. Афанасьева, И.В. Михеева)

Test 2, the 8th form

Education: the World of Learning

1. Match the words with their definitions:

1 solid a) to touch someone lightly so that he feels funny

2 a wizard b) to disappear

3 to relieve c) to take away pain or worry

4 to tickle d) a man who has magic power

5 to vanish e) hard, strong and reliable

2. Write the phrases in English:

1 экзамен на получение сертификата о среднем образовании

2 классный руководитель

3 информатика

4 доступ в Интернет

5 внеклассная работа

3. Choose the right verb to complete the sentences.

1You must learn/ study this poem for Monday.

2The moon disappeared / vanished at night.

3We are learning/ studying English because we want to work for British company.

4 Many plants have now disappeared/ vanished from the face of the earth.

5 Study/ learn the plan and express your opinion.

4. Use the right form of the verbs to make the sentences complete.

1. If Marry (buy) enough apples at the shop, she (bake) an apple-pie last Sunday.

2. If Kate (know) French, she (speak) it now.

3. If David (not cheat) at his test yesterday, he (not to be punished).

4. If the weather (to be) fine tomorrow, we (go) skiing.

5. If I (to be) you, I (not lie) to your teacher now.

5. Choose the right verb form to complete the sentences. Pay attention to the tenses the parts of the sentences refer to.

1 If Jack (went\ had gone) to university when he was 18, he (would be\ would have been) a doctor now.

2. If he (weren`t\ hadn`t been) encouraged by his teacher to do English when he was at school, he (wouldn`t be\ wouldn`t have been) a successful translator now.

3. Alice (would know\ would have known) more about USA now if she (read\had read) more about this country during the year.

4 Boris (would be\ would have been) healthy now, if he (followed\ had followed)

the doctor`s advice.

5. Jane (would be\ would have been) a winner of the race now if she (trained\had trained) during the year.

6. Make sentences complete using a comparative form.

1. You play too noisy. Can you play (quietly).

2. Yesterday he told this story (cheerfully) than today.

3. Jane is smiling (brightly) of all.

4. The garden looks (good) since you tidied it.

5. They spoke (patiently) today than yesterday.

Test 2, the 8th form

Education: the World of Learning

  1. Write the phrases in English:

1 школа - интернат

2 актовый зал

3 учительская

4 столовая

5 обязательное образование

2. Choose the right verb to complete the sentences.

1 Learn/ study the words for word dictation.

2 He disappeared/ vanished in the crowd and then I saw him again.

3 The sun disappeared / vanished in the dark sky.

4 He is such a bad person, I want him to disappear/ vanish from my life for ever.

5 Many species of animals have now disappeared/ vanished from the face of the earth.

3. Use the right form of the verbs to make the sentences complete.

1. If Mother (buy) all the ingredients, she (bake) our favourite cake for her birthday yesterday.

2. If Dan (know) English, he (speak) it now.

3. If Marry (to be more confident) at the test, she (get) a better mark at Math yesterday.

4. If it (not rain) tomorrow, we (go) swimming.

5. If I (to be) you, I (tell) the truth now.

4. Choose the right verb form to complete the sentences. Pay attention to the tenses the parts of the sentences refer to.

1 If Peter (went\ had gone) to university when he was 18, he (would be\ would have been) a good specialist now.

2. If he (weren`t\ hadn`t been) encouraged by his parents to study English when he was at school, he (wouldn`t be\ wouldn`t have been) a successful translator now.

3. We (would know\ would have known) more about English speaking countries now if we (read\had read) more information about them during the year.

4 Grandmother (wouldn`t be\ wouldn`t have been) sick now, if she (began\ had begun)

to take the pills before.

5. They (would be\ would have been) winners of the game now if they (trained\had trained) during the year.

5. Make sentences complete using a comparative form.

1 He answered quite (easily) than we expected.

2 She swam (quickly) of all the children.

3 He was seriously ill (seriously) than we thought at first.

4 Today the sun shines (brightly) of all the days of May.

5 When I wear glasses I can see (clearly).

6. Match the words with their definitions:

1 to concentrate a) someone who studies philosophy

2 to relieve b) to make someone do something when he doesn`t want to

3 a philosopher c) to take away pain or worry

4 to force d) to think hard about or look hard at something

4 a dormitory e) a line of people who are waiting to do something

5 a queue f) a big bedroom for a lot of people

infourok.ru

Входная контрольная работа по английскому языку (8 класс)

Входная контрольная работа по английскому языку в 8 классе

_________________________________

  1. Vocabulary and Grammar

Choose a correct varient

  1. Lee is very _______________; he is always on time and works very hard.

  1. patient b. reliable c. honest

  1. It is important to stay _________________and not panic in an emergency.

  1. Brave b. polite c. calm

  1. How ______________ spend your weekends?

  1. Do you spend b. are you spending c. you spend

  1. __________________ to the cinema with Rachel tonight?

  1. Are you going b. do you go c. you go

  1. John _________________for work at 6:30 every morning.

  1. is leaving b. leaves c. leave

  1. Bob is ___________ reliable than Joe.

  1. More B. most c. much

  1. She _____________ well.

  1. Don`t look b. isn`t looking c. doesn`t look

  1. Bees were _____________ all around.

  1. Stinging b. biting c. buzzing

  1. Terry __________ to travel a lot when he was younger.

  1. Didn`t use b. don`t use c. not used

  1. Sam left for the airport ___________ a hurry.

  1. in b. at c. on

  1. ___________ a shower when the phone rang?

  1. Were you having b. Did you have c. Did you use to have

  1. The ____________ rose and the performance began.

  1. stage b. curtain c. scenery

  1. Sue was listening to CD when Andy ______________.

  1. had called b. called c. was calling

  1. Chinese opera began in __________ times.

  1. historical b. ancient c. past

  1. He was upset because he ________________ a ghost!

  1. had seen b. had been seeing c. was seeing

  1. Dad is trying to give _______________ smoking.

  1. up b. out c. away

  1. Bob usually _____________ friends with the locals on holiday.

  1. does b. makes c. gets

  1. What`s your __________ name on Facebook?

  1. password b. login c. network

  1. There was such _________ fog that I could hardly see where I was driving.

  1. thick b. hard c. dark

  1. It is ___________ cold today.

  1. freezing b. mild c. boiling

  1. Sam`s flight ____________ at 5 pm.

  1. Leaves b. will leave c. is going to leave

  1. Deer are ___________ animals; they aren`t dangerous at all.

  1. harmless b. incredible c. threatened

  1. If I ________ you, I would go camping.

  1. am b. were c. had been

  1. When people burn fossil fuels, temperatures ____________________ .

  1. rise b. are rising c. will rise

  1. There is a _______________ when there is no rain for a long time.

  1. blizzard b. thunderstorm c. drought

  1. Reading

  1. Read the following text

Hard work and no money

Every year thousands of young people in Britain finish school and then take a year off before they start work or go to University. Some young people go to another countries and work as volunteers. Volunteers give their time to help people – for example, they work in schools or hospitals, or they help with conservation.

Pauline Jones, 18, lives in Cardiff, Wales. Next year she wants to go to University to study Spanish, but now she is living in Belize. Pauline says, “I’m working with other people here to protect the coral reefs in the sea near Belize. The reefs here are beautiful, but if the sea water is very polluted, the coral dies. I’m helping to do research on the coral and the fish that live around the reefs. All over the world, coral reefs are dying. We need to do something about the problem before it’s too late.

I’m staying with a family here and I help with the cooking and the cleaning. I don’t get any money, but that’s OK. I love my work here, and I’m learning a lot about the people of Belize – and myself!. When I finish my work, I want to stay here for another three months. I want to travel around Belize and Central America”.

b) Mark the statements T (true) or F (false).

1) Pauline comes from Belize. ⬜

2) Pauline wants to save the coral reefs. ⬜

  1. Young people in Britain go to University just after they finish school. ⬜

  2. Pauline is studying the fish in the sea near Belize. ⬜

  3.  Pauline is unhappy because she doesn’t get any money. ⬜

  4. Pauline wants to go home when she finishes her work. ⬜

  5. Pauline thinks people need to help the coral reefs. ⬜

c) Turn the following positive sentences into negative.        

  1. Young people take a year off after school.

  2. Pauline is living in Belize.

  3. I’m helping to do research on the fish around the reefs.

  4. I want to travel around Belize.

  5. She wants to go to University to study Spanish.

1.____________________________________________________________________________

2.___________________________________________________________________________________

3.___________________________________________________________________________________4.___________________________________________________________________________________

5.___________________________________________________________________________________

6.___________________________________________________________________________________

infourok.ru

Тест (английский язык, 8 класс) по теме: Входной тест для 8 класса по УМК О.В. Афанасьевой, И.В. Михеевой "Новый курс английского языка для российских школ"

Входной тест 8 класс

(максимальный балл - 43)

  1. Choose the right item:

1. You are not good at maths, ______________ you?

a) aren't                        b) are                        c) were

  1. I will wear jeans to the party if my mother ___________________ them.

a) buy                        b) will buy                c) buys

  1. When Jenny rang up, her brother ______________ a shower in the bathroom.

a) was taking                b) took                        c) will take

  1. I don't know when he  ______________ to us.

a) comes                        b) will come                c) come

  1. Andy, _______________ you hear the train now?

a) do                        b) are                        c) did

  1. Wilson never listens to ___________________.

a) everybody                b) anybody                c) nobody

  1. The Browns don't know my e-mail address and I don't know ____________.

a) they                        b) their                        c) theirs

  1. Jack, you ______________ swim in the river. The water is very cold.

a) must                        b) may                        c) mustn't

2. Complete the disjunctive questions:

1. California is famous for its beaches, _________________ ?

2. The Browns live in a beautiful house, ________________ ?

3. He never comes home late, _______________ ?

4. I am going to Scotland in summer, ____________ ?

5. Pauline didn't know that boy, _____________ ?

6. Mother saw us in the street, ______________ ?

7. it is not raining now, _______________ ?

8. We must get up early tomorrow, _________________ ?

9. Nina could read books at six years old, _____________ ?

10. These are not warm, _____________________ ?

3. Article a/an or no article:

  1. Jason is such ______ brave boy!
  2. It is such ______ cold water!
  3. Where can I find such ______ easy texts?
  4. It is such ______ wonderful weather!
  5. It is such ______ important news!

4. Complete the text:

Jean-Claud van Damme is a famous actor. When he (be) ____________ a child, he (take) ____________ ballet lessons, (win) ___________ different ballet competitions. Then a Paris ballet company (give) ___________ him a job as a dancer, but he (decide) ____________ he (want) ____________ (work) ____________ in films, so he (take not) _________________ the job. Instead, he (go) ___________ to the USA. In 1981 he (travel) _____________ to Hollywood. He (have) ___________ English lessons and (work) _____________ for a pizza house. That was how he (make) ____________ money. One night he (meet) _____________ a film producer outside the restaurant. "Hello, I (be) __________ Jean-Claud van Damme, " he (say) ____________. "I (be) ____________ an actor soon." The producer (believe not) ________________ him then. And he (be) _____________ wrong. Now there are few people in the world who (know not) _________________ this actor.

nsportal.ru

Итоговый тест за 8 класс, УМК Афанасьева О.В., Михеева И.В.

Final Test

READING

Match texts 1- 7 with headings A – H. Use the headings only once. There is one you do not need to use.

1. A Wild Plant ___ 4. Traffic Jams ___

2. Funny Charity ___ 5. A Nicknamed Politician ___

3. Bad-tempered Reptiles ___ 6. A Sea Center ___

A. Aberdeen Maritime Museum is situated on the historic Shiprow in the heart of the city of Aberdeen, near the harbor. The museum tells the story of the city’s long relationship with the North Sea. Collections cover shipbuilding, fast sailing ships, fishing and port history, and displays on the North Sea oil industry. The collection includes ship plans and photographs from the major shipbuilders of Aberdeen. Displays show ships and oil rig models, paintings, and “North Boats” material, fishing, whalers and trawlers, the North Sea oil industry, and the marine environment.

B. In 1988 the “Comic Relief” charity organization introduced a new festival to the British culture – Red Nose Day. The event takes place in the spring every second year and is often treated as a semi-holiday, with, for example, schools having non-uniform days. As the name suggests, the day involves wearing of plastic/foam red noses which are available, in exchange for a donation, from many shops. All the money goes to support starving children in Africa and people with AIDS. Many pop stars take part in this festival, they sell their things and possessions at auctions and give the money to “Comic Relief”. Once even Queen Elizabeth II took part in the festival chatting with common people at a pub.

C. Margaret Thatcher is a British politician, who was Prime Minister of the United Kingdom from 1979 to 1990 and Leader of the Conservative Party from 1975 to 1990. She is the first and the only woman to hold either post. Thatcher’s tenure as Prime Minister was the longest continuous period in office since the tenure of Lord Liverpool who was Prime Minister in the early 19th century. She was the first woman to lead a major political party in the UK, and the first of only three women to have held any of the four great officers of state. Among other things, she defiantly opposed the Soviet Union, and her tough-taking rhetoric gained her the nickname the “Iron Lady”. She currently has a life peerage as Baroness Thatcher, of Kesteven in the County of Lincolnshire, which entitles her to sit in the House of Lords.

D. The Venus fly trap is a very interesting example of a carnivorous plant. Most plants get their nutrients from the soil only, but the Venus fly trap is able to get them from the soil and any unfortunate insects that land in its trap. When an insect lands in the trap, the trap closes and the insect is slowly dissolved. The ability of the trap to detect a victim and close is a mystery since Venus fly traps do not have nervous system of any sort. The digestive process typically takes a week or two, after which the trap opens and expels the leftover exoskeleton, which cannot be fully digested.

E. Anacondas in the wild spend most of their time in rivers hunting for their food. They are solitary creatures that are thought to be somewhat shy and not many of them are easily seen. They are very well camouflaged in the swamps in which they live. There are some historical reports of early giant anacondas up to 110 feet long and some of the native peoples of the South American jungle have reported seeing anacondas up to 50 feet long, although there has been no recorded evidence of anacondas of those sizes having been caught. Anacondas have a reputation for poor character. That and the massive size mean that anacondas are less popular as pets than other boas.

2   Вставьте артикль the где необходимо.

1.    I live near ... church. ... church is very old.

2.    Mr Smith is at... hospital now. He wants to talk to his son 's doctor.

3.    You should come to... school , Mrs Brown. We need to talk about your daughter.

4.    The robber was caught and went to ... prison.

5.    She was sitting on ... bed reading a book.

6. ... dinner is served.

7.  1 never have ... breakfast. I'm not hungry in the morning.

8.    ... dinner we had in that cafe was disgusting.

9.    Let's have ... lunch in the garden.

10. It was ... best dinner I've ever had.

11.    "I've never seen ... snow," he said.

12.    ... snow round our house was dirty.

13.    My friend doesn't eat... meat .

14.    At what temperature does ... ice melt?

15. Pass me ... salt, please. There isn't enough salt in ... soup.

 16.   ... coffee she made was tasteless.

17.   There was ... butter in the cake.

18.   There was no ... meat or ... fish in ... soup.

19.   I drink ... coffee without ... milk.

20.   ... juice I was drinking was very cold.

Writing

Here is a postcard of the International Pen Friend Club. Fill in this postcard to receive your international pen pal’s name and address.

Send Greeting To The World

Take this opportunity to make a new international friend!

Pen Pal Preference

Country: _______________________

Age: ___ 9-13 ___14-17 ___18+

Language: ______________

My Personal Description

Age: ____

Language: _________________________________________________________

My Name: _________________________________________________________

Address: __________________________________________________________

City/ Country/ Post Code: ____________________________________________

My Hobbies and Sports I do (10-20 words): ________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Some interesting facts about my home town (20-30 words): ________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Translate this text

What is the UK?

There are three countries in Great Britain: England, Scotland and Wales. But the United Kingdom has four parts: England, Scotland, Wales and Northern Ireland. Its full name is the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland (the UK). The UK is in Europe. The area of the UK is 244,880 square kilometres. The population of the UK is approximately 60,5 million. There are four main nationalities: English, Scots, Welsh and Irish*. The capital of the UK and England is London; the capital of Scotland is Edinburgh; the capital of Wales is Cardiff and the capital of Northern Ireland is Belfast.

Итоговая контрольная по английскому языку 8 класс

Цель: проверить минимальный базовый уровень владения английским языком за 8 класс, используя единые объективные формы и способы контроля успешности обучения; проконтролировать уровень овладения учащимися коммуникативными умениями в говорении, чтении, письме и аудировании за 8 класс.

Форма проведения: тестовые задания.

KEYS

READING

A – 8; B – 2; C – 6; D – 1; E – 3.

2.

Ответ

Ответ

Ответ

Ответ

1

The,the

6

-

11

-

16

the

2

the

7

-

12

the

17

-

3

the

8

the

13

-

18

-, -, the

4

-

9

-

14

-

19

-, -

5

the

10

the

15

The, the

20

the

№3 Writing

Here is a postcard of the International Pen Friend Club. Fill in this postcard to receive your international pen pal’s name and address.

Send Greeting To The World

Take this opportunity to make a new international friend!

Pen Pal Preference

Country: _______________________

Age: ___ 9-13 ___14-17 ___18+

Language: ______________

My Personal Description

Age: ____

Language: _________________________________________________________

My Name: _________________________________________________________

Address: __________________________________________________________

City/ Country/ Post Code: ____________________________________________

My Hobbies and Sports I do (10-20 words): ____________________________________________________________________________________________________________________________________

Some interesting facts about my home town (20-30 words): ____________________________________________________________________________________________________________________________________

Цель – проверка умения учащихся заполнять анкету с развернутыми ответами на вопросы.

Вид задания – заполнение формуляра (filling in a form).

Оценивается умение правильно заполнить анкету, четко изложить содержание требуемой информации.

Баллы

Критерии оценки

5

Коммуникативная задача решена полностью, применение лексики адекватно коммуникативной задаче, грамматические ошибки либо отсутствуют, либо не препятствуют решению коммуникативной задачи.

4

Коммуникативная задача решена полностью, но понимание текста незначительно затруднено наличием грамматических и \ или лексических ошибок.

3

Коммуникативная задача решена, но понимание текста затруднено наличием грубых грамматических ошибок или неадекватным употреблением лексики.

2

Коммуникативная задача не решена ввиду большого количества лексико-грамматических ошибок или недостаточного объема текста.

Итоговая отметка – среднее арифметическое за 3 задания.

xn--j1ahfl.xn--p1ai

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *