cart-icon Товаров: 0 Сумма: 0 руб.
г. Нижний Тагил
ул. Карла Маркса, 44
8 (902) 500-55-04

8 класс контрольная по английскому – Контрольные работы по английскому языку для 8 класса

Контрольные работы по английскому языку для 8 класса

Контрольные работы для учащихся 8 класса

Пояснительная записка

Методическая разработка серии контрольных работ для тематического контроля составлена на основе рабочей программы учебного предмета «Английский язык» (УМК “English ”, авторы: В.П. Кузовлев, Н.М. Лапа и др.).

В разработке представлены: контрольные работы для 8 класса по всем тематическим циклам.

Методическая разработка предназначена для контроля уровня развития речевых умений. Контрольные задания построены на лексическом и грамматическом материале циклов.
Данная разработка имеет практическую направленность.

Цель: контроль уровня сформированности навыков и развития умений по различным видам речевой деятельности.

Задачи:

  • проконтролировать сформированность умения понимать содержание текста

  • проверить сформированность навыков оперирования грамматическими и лексическими единицами на основе предложенных заданий;

Система оценивания:

За верное выполнение каждого задания с выбором ответа ученик получает 1 балл. За неверный ответ или отсутствие ответа выставляется 0 баллов.

«5» — 100-90%

«4» — 89-60%

«3» — 59- 20%

«2» — 19% и менее

Контрольная работа по теме «Would you like to go to Britain?»

Fill in the pre»»>The train from London has arrived ___ platform 5.

We recommend you to travel ___ bus.

Ann likes to walk ___ her friend.

Health insurance is important ___ travelers.

Do you need a travel guide ___ going abroad?


Match the words

  1. Comfortable, Luggage, Expensive, Cheap, Ticket, Railway.

  2. Билет, Дорогой, Багаж, Железная дорога, Дешевый, Удобный

  1. To visit, To improve, To buy, To arrive, Foreign.

  2. At the station, Museums and theatres, Language, Tickets, Knowledge of Spanish


Use Present Simple.

To my mind travelling ( to be) very important. Firstly If people (to travel) to other countries, they (to visit) many places, (to meet) new people. Besides travelling (to help) practice speaking English or get education. My friend (not to like) traveling. He (to think) it (not to be) interesting. I (not to understand) him. I (to like) to travel.

Task 1. Choose the word with the same or similar meaning

1. foggy

a) rainy

b) stormy

c) misty

2. a disaster

a) danger

b) trouble

c) luck

3. to damage

a) to be in trouble

b) to be out of luck

c) to hurt

4. an exploration

a) research

b) an experiment

c) an achievement

Task 2. Choose the word which best completes the sentence

1. A terrible noise was coming … the ground.

a) with

b) in

c) from

2. Hurricanes often … massive floods.

a) break

b) take

c) bring

3. The great scientist did this research … this problem.

a) on

b) of

c) in

4. A rocket was … last week.

a) flown

b) launched

c) taken

Task 3. The word in capitals in the right column can be used to form a word that fits suitably in the blank space. Fill each blank in this way

  1. The kiwi is the … bird and emblem of New Zealand.

NATION

  1. A hot day in the afternoon or in the early evening is the most likely time for the … tornadoes.

DANGER

  1. It’s a … day, isn’t it?

WONDER

Task 4. Complete the sentences. Be careful with grammar tenses (the past perfect and the past simple).

  1. When Mary arrived at the airport, she saw that the plane … already (take off).

  2. Yesterday he … (come) home at nine in the evening.

  3. Nick … (play) golf yesterday, he … (never/ play) golf before.

Task 5. Choose the correct answer .

  1. She … TV when my sister came home after work. (watched/ was watching/ had watched)

  2. Where … you … this book? (did … buy/was … buying/ had … bought)

  3. I … my homework by 7 o’clock. (did/ was doing/ had done)

  4. We … very pleased to see Alice again at the party last Sunday. (were/ were being/ had been)

Контрольная работа по теме «Britain and its people»

1. Choose the right answer.

1. What can you find in the City?

a) Westminster Abbey b) St. Paul’s Cathedral c) the National Theatre
2. The richest and the most beautiful part of London is….
a) the City b) the East End c) the West End
3. The geographical centre of London is….
a) Buckingham Palace b) the Palace of Westminster c) Trafalgar Square
4. The Tower of London is….
a) a fortress b) a prison c) a mint

2. Match the name of the city on the left with the sights on the right.


1. London a) Royal Shakespeare Theatre
2. Liverpool b) St. Paul’s Cathedral
3. Stratford-upon-Avon c) Prestigious University
4. Cambridge d) The Beatles Story Museum

3. Translate into Russian.

1. boating;

2. fare;

3. castle;

4. request stop;

5. leaflet;

6. travel card;

7. archery;

8. pro and con;

9. comfortable;

10. sailing;

11. luggage;

12. destination;

13. railway;

14. arts;

15. expensive.

4. Fill in the prepositions.

1) He is extremely interested… reading travel books.
2) Jack travels to improve his knowledge… English.
3) The train from London have arrived… platform 5.
4) We’d recommend you to travel… bus.
5) It is the oldest house… the town.

Прочитайте текст (1-4) про Уэльс и подберите к каждому разделу текста соответствующий заголовок (А-Е). Один заголовок лишний.

A. Tourism

B. History

C. Climate

D. National emblems

E. Geography

1. In Wales it never gets very hot or very cold. May, June, July and August are the sunniest and driest months, but even in the winter a raincoat and sweater will usually cope with the worst that the weather has to offer.

2. The land area is just over 8,000 square miles and Wales measures 160 miles long by 60 miles wide. Wales has extensive tracts of high plateau with mountain ranges. The lowland area is confined mainly to the relatively narrow coastal belts and the valley floors. Snowdon is the highest mountain at 3,650 feet.

3. Wales has a wealth of holiday cottages and private hotels, renowned for their hospitality. But visitors should get advice before walks and climbs in mountainous areas when the weather is uncertain. Wales has a mountain rescue service but let’s allow them to enjoy their day off. Parents with young children should take care when visiting the ancient castles of Wales. Moats, battlements and dungeons weren’t designed to be visitor friendly.

4. The Welsh flag has two equal horizontal stripes, white above green, and a large red dragon passant. The daffodil and the leek are also famous emblems of Wales.

Заполните пропуски подходящими по смыслу словами из рамки.

relaxed, lifestyle, stereotypes, queue, imagine, humour, United Kingdom, hospitable, boast, well-mannered, picture, mention, reserved, landscape

When I think of Great Britain first of all I (1) _______________ the British Isles where the (2) ________ is situated. I associate Britain with a green (3) ____________ and a rainy weather. The British always (4) ____________ of their sense of (5) _________ and their quiet (6)

____________. When I (7)_____________a typical Englishman in my mind, I think of

him or her as of a very (8) _____________ and (9) ___________ person. I know that these can be my (10) ____________ but what can I do with them? As for the Russians, foreigners imagine us to be very (11)__________, that means we like guests, and (12) _____________ people. I’d also like to (13)__________that the Englishmen like to (14) ___________ very much.

Контрольная работа по теме «Traditions, manners»

Read the text and answer the following question. Choose the correct variant

The Christmas Tree

No one knows for sure who decorated the first Christmas tree. The custom of bringing an evergreen tree indoors and decorating it at Christmas started in Germany. One legend says that Martin Luther started the practice. Luther was an important Christian leader. According to the story, he noticed the starlit sky as he walked home one Christmas Eve about the year 1513. He thought the stars looked as if they were shining on the branches. When he arrived home, Martin Luther placed a small fir tree inside his house. He decorated it with lighted candles.

Decorating Christmas trees became popular in Germany. Prince Albert of Sachsen-Coburg-Gotha, the German husband of Queen Victoria, took the tradition to England. Both German and English people brought it to America. And now nearly every family in Great Britain and the USA has a Christmas tree.

The biggest Christmas tree in Britain is put up in Trafalgar Square in London. The people of Norway still give this tree every year to the British people to thank them for helping Norway against Hitler in the Second World War.

  1. … started the practice of decorating the Christmas tree.

  1. Nobody knows who

  2. Queen Victoria

  3. Martin Luther King

  4. Prince Albert

  1. The first Christmas trees in Britain were introduce and popularized by …

  1. Prince Albert and Queen Victoria

  2. Martin Luther King

  3. The Norwegians

  4. The Germans

  1. What follows from the text?

  1. Martin Luther decorated the Christmas tree with toys.

  2. American people do no decorate Christmas trees.

  3. Every year the people of Norway give the city of London a present – a big Christmas tree.

  4. Queen Elisabeth I took the tradition to decorate Christmas tree to England.

Контрольная работа по теме «Changing times, changing styles»

Fill in the gaps with suit, match, fit

1.This sweater doesn’t ………with the trousers.

2. If my brother’s trainers were too big for him, I would tell him they did not … him.

3. Jeans and sweaters .. me best.

4. You are so fat! The shirt doesn’t … you any more.

5. The shirt is terrible. It does not … your costume. Take it off.

6. My mother bought a bag and a hat to … it.

7. If my friend’s blouse were too tight, I would tell her that it did not .. her.

Use the right form of the verbs.

  1. I would add something if I (to want) to keep the conversation going.

  2. If I paid compliments, people (to do) the same in response.

  3. I would pay big compliments if I (to describe) the events.

  4. If your friend didn’t invite you to a party, it (to be) a sign of dislike.

  5. If we (to go) on an excursion, it would be great.

  6. If she (to put on) a classical costume, it would be very up-to-date.

  7. He (to buy) a new car, if he had money

Match the words

Casual

Stylish

Tight

Chain-store

Exhibit

Treasure

Fashionable

Hairstyle

Lace

Display

trendy

Стильный

Модный

Выставка

Цепь магазинов

Узкий

Сокровища

Кружево

Показывать

Укладка

Read the text about fashion from 1950s up to the present moment and answer the questions below choosing the right variant.

In the 1950s young women and teenage girls wore skirts with petticoats (нижние юбки) and cardigans. Tight trousers or jeans with oversize jumpers were in fashion for both teenage girls and boys.
In the period from 1960 to 1967 the miniskirt and tights appeared. Young women and teenage girls looked like children in body-doll dresses and pinafores (сарафанах) which they used to were with high boots. Black polo-neck sweaters ( водолазки) became popular thanks to the Beatles. Jeans were popular and denim was also used for shirts, jackets and hats. Fashion was also becoming universal for girls and boys.

In the period from the late 1960s to the 1970s individuality was above all. The ethnic style came into fashion together with hippies. Clothes were often customized ( украшены) with embroidery (вышивка).

In 1969 the maxi was introduced. As to footwear young men and women wore platform shoes.
In the early 1970s “flares” and “bags”(брюки, широкие по всей длине) came into fashion.

From 1975 narrow (узкие) and straight trousers became trendy again. To be up to date with the fashion women wore trouser suits (костюмы). During the mid-1970s the punk style appeared but soon in the late 1970s sportswear came into fashion. In the 1980s shoulder-padded ( с подплечниками) shirts and jackets became trendy. Tracksuits, leggings and training shoes became fashionable uniform that men and women of all ages wore.

In 1990s young people enjoyed wearing clothes in different styles – from miniskirts and flares to hippie styles, platform shoes, the punk and ethnic styles and some others. Clubwear, streetwear and sportswear are the three main tendencies in today’s young fashions in Britain.

1). What was in fashion for girls in the 1950s?

a) polo-neck sweaters b) tight trousers

c) skirts with petticoats and cardigans d) oversize jumpers

2) What pieces of clothing came into fashion for girls in the 1960s?

a) the ethnic style b) the miniskirt, tights, baby-doll dresses and pinafores

c) platform shoes d) tight jeans

3) In what period did people follow the hippie style?

a) in the early 1970s b) in the late 1970s

c) in the period from 1960 to 1967 d) from the late 1960s to the 1970s

4) What kind of footwear was trendy in the early 1970s?

a) platform shoes b) flares and bags

c) maxiskirt d) leggings and training shoes

5) What period of time was sportswear in fashion?

a) in 1990s b) in the late 1970s

c) in the early 1970s d) from the late 1980s to the 1990s

Контрольная работа по теме «Be a good sport»

I. a) Read the articles below. Decide which of the articles is about:

1. the Olympics

2. basketball

3. tennis

4. horse racing

5. soccer

1. In a FIFA-sanctioned match marked by 31 fouls, the Texas men’s soccer team was defeated 7-0 by Naberezhnye Chelny Kamaz, a Russian premiere division team, Saturday at House Park Stadium.
The game also featured 20 fouls by Kamaz and 11 by Texas, including two Kamaz yellow cards and one Texas yellow card.

2. With Smith, Holly Bull has six wins in seven races, including victories in the Blue Grass,
Florida Derby and the Futurity. He’s the 8-5 favourite in a Derby field of 15. Overall, Holly Bull is 7-for-8, his first coming with Louis Rivera aboard. Just a year ago, Smith was aboard another
Derby favourite – Prairie Bayou, who ran a game second after going six wide.

3. Wimbledon, England. – Lori McNeil punched shots with unrelenting precision at Steffi Graf’s backhand, attacking her single flaw, breaking her down methodically, and dethroning a reigning Wimbledon women’s champion in the opening round for the first time in history.
“It doesn’t hurt to lose my crown – it hurt to lose,” said Graft, who three straight Wimbledon titles.

Punch shot – pазгромить
Unrelenting – безжалостно
Dethrone – свергать с престола

4. So much of these Olympics will seem so familiar. The faces. The accent. The time slot. So much will be different. More women competing, Former Soviet athletes dispersed to new teams. Beach volleyball. No boycotting nations.
Not one nation extended an invitation by the IOC turned it down. That means a record 197 nations will be on hand, competing in 271 events in 26 sports.
To represent the new teams and old ones, there will be 10,800 athletes, about 3,800 of whom are women – a 40 percent increase over the number competing four years ago.

5. SALT LAKE CITY. – Karl Malone scored 34 points, including a 20-footer with 42 seconds to play, and the Utah Jazz held off a late San Antonio rally to win 95-90 Thursday night, eliminating the Spurs from the NBA playoffs.
Utah beat the Spurs for the seventh time in the eight games this season.

II.
a) What do you call a man who can:

Wrestle, ski, skate, run, swim, play football/chess/volleyball/basketball/hockey/tennis, go boating/yachting/parachuting

b) Translate the following sentences from English into Russian, paying attention to the translation of the words in bold type.

1. Cricket is a team game.

2. She established the British long-jump record.

3. The next event will be the 100 meters race.

4. Boxing is a dangerous spectacular sport.

c) Translate into English.

1. Я предпочитаю легкую атлетику боксу и борьбе.

2. Британия – родина многих популярных видов спорта таких как футбол, регби, гольф, теннис, бадминтон.

3. Многие люди увлекаются плаванием.

4. Спорт укрепляет характер.

III. Complete these sentences using the correct passive form of the verbs in brackets.

1. Professor Higgins (award) a major science prize last month in London.

2. More and more countryside (destroy) every year to make new roads.

3. The Wimbledon championship (hold) since 1877.

4. Many accidents (cause) by dangerous driving.

5. The castle (build) 400 years ago and (own) by two old ladies.

6. Football (play) for hundred of years.

7. The University boat-race (row) on the Thames almost every spring since 1836.

Ключи к контрольным работам для учащихся 8 класса

Контрольная работа по теме «Would you like to go to Britain?»

Fill in the pre»»>at

by

with

for

for

Match the words

  1. Comfortable- Удобный, Luggage — Багаж , Expensive — Дорогой , Cheap — Дешевый, Ticket — Билет, Railway — Железная дорога .

  1. To visit museums and theatres

  2. To improve knowledge of Spanish

  3. To buy tickets,

  4. To arrive at the station

  5. Foreign language.


Use Present Simple.

1. is
2. travel
3. visit
4. meet
5. helps to
6. does not like
7. thinks
8. is not
8. do not understand
10. like

Контрольная работа по теме «Britain and its people»

1.

1. b)
2. c)
3. c)
4. a)

1. b)
2. d)
3. a)
4. c)

1. Катание на лодках;
2. тариф;
3. замок;
4. остановка по требованию;
5. листовка;
6. карта путешествия;
7. стрельба из лука;
8. за и против;
9. комфортный;
10. парусный спорт;
11. багаж;
12. назначение;
13. железная дорога;
14. искусство;
15. дорогой.

1) in
2) of.
3) at
4) by.
5) of

1. C

2. E.

3. A

4. D

1) imagine
2) United Kingdom
3) landscape
4) boast
5) humour
6) lifestyle
7) picture
8) relaxed
9) reserved
10) stereotypes
11) hospitable
12)well-mannered
13) mention
14) queue

Контрольная работа по теме «Traditions, manners»

1.

  1. a)

  2. d)

  3. c)

1. c)

2. b)

3. a)

4. b)

5 a)

6. a)

7. c)

8. b)

9. a)

10. a)

Контрольная работа по теме «Changing times, changing styles»

Fill in the gaps with suit, match, fit

1.match.

2. fit

3. suit.

4.. fit

5. match

6. match

7. suit

Use the right form of the verbs.

  1. wanted

  2. would do

  3. Described.

  4. would be

  5. went

  6. did not put on.

  7. would buy

Casual — повседневный

Stylish — стильный

Tight — узкий

Chain-store – цепь магазинов

Exhibit — выставка

Treasure — сокровища

Fashionable — модный

Hairstyle — укладка

Lace- кружево

Display — выставка

Read the text about fashion from 1950s up to the present moment and answer the questions below choosing the right variant.

1). с

2) b)

3) d)

4) b)

5) b)

Контрольная работа по теме «Be a good sport»

I.

1. Soccer
2. Horse racing
3. Tennis
4. The Olympics
5. Basketba

II.
a)
Wrestler , skier, skater, runner, swimmer, player football player /chess player/volleyball player/basketball player/hockey player /tennis player, boater/yachtsman /parachutist

b)

1. Крикет – командная игра

2. Она установила рекорд по прыжкам в длину

3. Следующий этап – бег на 100 метров.

4. Бокс – опасный захватывающий спорт.

c)

1. I prefer athletics to Boxing and wrestling.
2. Britain is the home country of many popular sports such as football, Rugby, Golf, tennis, badminton.
3. Many people are fond of swimming.
4. Sport builds character.

III. Complete these sentences using the correct passive form of the verbs in brackets.

1. was awarded
2. is destroyed.
3. has been held
4. are caused.
5. was built
6. has been played .

7. has been rowed

FINAL TEST

Task 1. Choose the word with the same or similar meaning

1.c

2. b

3. c

4. a

Task 2. Choose the word which best completes the sentence

1. c

2. c

3. a

4. b

Task 3. The word in capitals in the right column can be used to form a word that fits suitably in the blank space. Fill each blank in this way

1. National

2. dangerous.

3. wonderful

Task 4. Complete the sentences. Be careful with grammar tenses (the past perfect and the past simple).

  1. has already taken off

  2. came

  3. played , has never played

Task 5. Choose the correct answer .

  1. was watching

  2. had … bought

  3. had done

  4. were

infourok.ru

Контрольная работа по английскому языку (8 класс)

Контрольная работа по английскому языку в 8 классе

Контрольная работа по английскому языку состоит из 3-х разделов:

1)Аудирование; 2) Чтение; 3) Лексика и грамматика.

Форма контроля — тест.

УМК: «Английский в фокусе» («Spotlight»)

Продолжительность теста составляет 45 минут. Работа проводится в конце первой четверти и содержит грамматический и лексический материал 1,2 разделов учебника (Socialising; Food&Shopping).

Тестовая работа имеет критерии оценивания результатов и ключ.

Тест содержит 26 заданий. Из них задания на:

Аудирование. Задания 1-5- установление соответствия между высказываниями и утверждениями.

Чтение. Задания 6-10- понимание в тексте запрашиваемой информации.

Лексика и грамматика. Задания 11-15 – заполнение пропусков подходящими по смыслу словами. 16-20-распознавание грамматических времен. *21-26- распознавание и использование фразовых глаголов.

За каждый правильный ответ в заданиях 1-22, обучающийся получает 1 балл.

За каждый правильный ответ в заданиях 1-20, обучающийся получает 1 балл

Каждый правильный ответ в заданиях 21-26 оценивается в 2 балла.

Максимальное количество баллов- 32.

Успешность выполнения теста определяется из следующего соответствия:

27 – 32 баллов “5” (отлично)

21 – 26 баллов “4” (хорошо)

15– 20 баллов “3” (удовлетворительно)

менее 15 баллов “2” (неудовлетворительно)

Ключи к тестам:

Вариант 1

Listening

F C D B A

Reading

F DS F T T

Vocabulary and Grammar

11.sociable 12. pessimistic 13. patient 14. pinch 15. litre

16.starts 17. am walking 18. have you met 19. have been waiting 20. will go

*21. after 22. down 23. without 24. down 25. through 26. over

Вариант 2

Listening

E C D A B

Reading

F DS F T T

Vocabulary and Grammar

11. patient 12. pessimistic 13. litre 14. sociable 15. pinch

16. am walking 17 will go. 18. starts 19. have you met 20. have been waiting

*21. down 22. after 23. without 24. through 25. down 26. over

Test 1 (8)

Variant 1

Name: Date:

Class: Mark:

  1. Listening

Listen to some teenagers talking on a radio programme about their friends. Then, match the speakers (1-5) to the statements (A-F). There is one extra statement.

  1. The speaker sees his/her friends every day.

В. The speaker and his/her friends share the same pastime.

С. The speaker spends all his/her free time with his/her friend.

D. The speaker thinks of his/her friend as part of the family.

E. The speaker moved close to his/her friend’s house.

F. The speaker thinks he/she is lucky to have such good friends.

1. Speaker 1 _____

2. Speaker 2 _____

3. Speaker 3 _____

4. Speaker 4 _____

5. Speaker 5 _____

  1. Reading

Read the following text and mark the statements as T (true), F (false) or DS (doesn’t say).

Since school is the place where you spend a good part of your day, it’s a good idea to have a few rules regarding classroom etiquette in mind.

To begin with, it’s always nice to greet your teacher and the other students when you walk into the classroom. If you go to class after the lesson has already started, it’s polite to apologise to your teacher. During the lesson, you need to respect your classmates, as well as your teacher. That means you should pay attention to others when they’re speaking to the whole class, and you shouldn’t talk to those next to you while the teacher is trying to explain something.

Of course, all this doesn’t mean that the classroom environment needs to be strict and boring. Your teacher will certainly appreciate it if you have something funny to share with the rest of the class. Also, if you have any fresh and creative ideas about a class project or trip, your teacher will be more than willing to hear about them. After all, teachers run out of ideas too! Remember, teachers were once students themselves, and they know very well that every now and then, the class needs to do something different from their usual routine and, above all, they know that learning should be fun!

6. You should never talk when entering the class. …….

7. If you are late, you need to bring a note from your parents. …….

8. You should never talk in the classroom. …….

9. It’s OK to tell a joke in the classroom. …….

10. You should feel free to make any suggestions related to school matters to your teacher. …….

  1. Vocabulary and Grammar

Fill in: pessimistic, sociable, patient, pinch, litre

11. Rachel has many friends because she’s very ……

12. …..people always see the negative side of things.

13. Penny doesn’t get angry easily. She’s very…..

14. If you add…… a of salt, it will taste better.

15. Alan drinks….. a of milk every day.

Underline the correct item.

16. The film is starting/ starts at 8:00. Do you want to go to dinner before that?

17. I am walking / walk now.

18. Have you met/ Have you been meeting our new neighbours yet? They seem really nice.

19. Do you know where Mark is? I have waited / have been waiting for him for over an hour and I’m starting to lose my patience.

20. There’s someone at the door. I go/will go and see who it is.

* Fill in the gaps with the correct preposition.

21. The police officer went ……the bank robber.

22. The prices of Christmas decorations have gone …. since last year.

23. How long can an animal go…food?

24. She’s been …..a lot since her accident.

25. The bad weather is really beginning to get me … .

26. It has taken me a long time to get…. the flu.

Test 1 (8)

Variant 2

Name: Date:

Class: Mark:

1. Listening

Listen to some teenagers talking on a radio programme about their friends. Then, match the speakers (1-5) to the statements (A-F). There is one extra statement.

A. The speaker and his/her friends share the same pastime.

B. The speaker sees his/her friends every day.

С. The speaker spends all his/her free time with his/her friend.

D. The speaker thinks of his/her friend as part of the family.

E. The speaker thinks he/she is lucky to have such good friends.

F. The speaker moved close to his/her friend’s house.

1. Speaker 1 _____

2. Speaker 2 _____

3. Speaker 3 _____

4. Speaker 4 _____

5. Speaker 5 _____

2. Reading

Read the following text and mark the statements as T (true), F (false) or DS (doesn’t say).

Since school is the place where you spend a good part of your day, it’s a good idea to have a few rules regarding classroom etiquette in mind.

To begin with, it’s always nice to greet your teacher and the other students when you walk into the classroom. If you go to class after the lesson has already started, it’s polite to apologise to your teacher. During the lesson, you need to respect your classmates, as well as your teacher. That means you should pay attention to others when they’re speaking to the whole class, and you shouldn’t talk to those next to you while the teacher is trying to explain something.

Of course, all this doesn’t mean that the classroom environment needs to be strict and boring. Your teacher will certainly appreciate it if you have something funny to share with the rest of the class. Also, if you have any fresh and creative ideas about a class project or trip, your teacher will be more than willing to hear about them. After all, teachers run out of ideas too! Remember, teachers were once students themselves, and they know very well that every now and then, the class needs to do something different from their usual routine and, above all, they know that learning should be fun!

6. You should never talk when entering the class. …….

7. If you are late, you need to bring a note from your parents. …….

8. You should never talk in the classroom. …….

9. It’s OK to tell a joke in the classroom. …….

10. You should feel free to make any suggestions related to school matters to your teacher. …….

3. Vocabulary and Grammar

Fill in: pinch, litre, sociable, patient , pessimistic

11. Penny doesn’t get angry easily. She’s very…..

12. …..people always see the negative side of things.

13. Alan drinks….. a of milk every day.

14. Rachel has many friends because she’s very ……

15. If you add…… a of salt, it will taste better.

Underline the correct item.

16. I am walking / walk now.

17. There’s someone at the door. I go/will go and see who it is.

18. The film is starting/ starts at 8:00. Do you want to go to dinner before that?

19. Have you met/ Have you been meeting our new neighbours yet? They seem really nice.

20. Do you know where Mark is? I have waited / have been waiting for him for over an hour and I’m starting to lose my patience.

* Fill in the gaps with the correct preposition.

21. The bad weather is really beginning to get me … .

22. The police officer went ……the bank robber.

23. How long can an animal go…food?

24. The prices of Christmas decorations have gone …. since last year.

25. She’s been …..a lot since her accident.

26. It has taken me a long time to get…. the flu.

infourok.ru

Тест по английскому языку (8 класс) на тему: Контрольная работа по английскому языку 8 класс.

Стартовая контрольная работа 8 класс

I. Find the right translation of the words. 

1. общение              2. волнующий            3. поведение            4. недавно          5. соревнование

a) knowledge             a) excellent                a) behaviour              a) already             a) competition

b) communication       b) educational            b) protection              b) lately               b) conversation

c) accommodation        c) exciting                c) mistake                  c) hardly              c) invitation

II.Put in if necessary the definite article «the” or «-«.

1. Canberra is … capital of Australia.         

a) –                                                                   

b) the                                                             

 2. I think of visiting … Netherlands.             3 Penguins live in … Antartica.

a) –                                                                   a) –

b) the                                                                b) the

III. Choose the right form of the verb (Present Simple, Present Continuous, Past Simple, Present Perfect).

1. Listen! He … the saxophone.                         2. He always … his niece with her homework.

    a) am playing                                                  a) help

    b) plays                                                          b) helped

    c) is playing                                                    c) helps

3. I am afraid he … already his chance.             4. I … my chance two days ago.

    a) missed                                                        a) tried

    b) has missed                                                  b) have tried

    c) have missed                                                 c) am trying

IV. Read the text. Mark the sentences T (true) or F (false).

Five Ways to Reach a Healthy Weight.

Regular physical activity burns calories and builds muscle – it helps you to look and feel good and keep fit. Walking the family dog, cycling to school, and doing other things for your daily activity can all make a difference. If you want to burn more calories, add some strength exercises to build muscle. The more muscle you have, the more calories you burn, even when you aren’t exercising.

Fruit and vegetables are about more than just vitamins and minerals. They’re also packed with fibre, which means they fill you up. And when you eat fruit and vegetables, you’re less likely to overeat when it comes to high-calorie foods like chips or cookies.

Sizes of portions have increased over the past 10 years, and it means extra calories. Another important key factor in weight gain is that more people drink sugary beverages such as sodas, juice drinks, and energy drinks. So choose smaller portions and drink water or law-fat milk instead of soda.

One reason people do less exercises these days is because of spending more time watching TV, looking at the computer, or playing video games.

Breakfast gives you energy to do more during the day. People who don’t have breakfast often feel so hungry that they eat more later on. So they get more calories than if they eat breakfast.

1. Physical activity is only good for burning calories.

2. Cycling burns more calories than strength exercises.

3. Fruit and vegetables fill your stomach and give vitamins to your body.

4. If you eat a lot vegetables, you won’t feel like eating sweet things.

5. Portions used to be bigger in the past.

6. The more you eat for breakfast the hungrier you are later during the day.

 V. Find the right translation of the sentences.

1. She was given flowers by Steve.                    2. The doctor sent Mary for the medicine.

    a) Ей подарил цветы Стив.                           а) Доктор отправил Мэри за лекарством.

    b) Она подарила цветы Стива.                     b) За доктором отправили Мэри в медицинский центр.

 

nsportal.ru

Контрольная работа по английскому языку для 8 класса

Control work

I — вариант

№1. Раскройте скобки, используя Present Perfect или Present Perfect Continuous глаголов.

1. She (type) the letters all day and that’s why she is tired.

2. He (stay) in London for two weeks now.

3. (you/hear) the latest news?

4. We (not/eat) in this café before.

5. My friends and I (sunbathe) since 2 o’clock.

6. I (try) this dish before.

2. Прочитайте текст и отметьте утверждения T (True), F (False) или NS (Not Stated).

Jamie Oliver is a genius in the world of food and one of Britain’s most famous cooks. His programs are shown in over 100 countries including the USA, Australia, South Africa, Brazil, Japan and Russia. They were translated into over 30 languages. Jamie Oliver’s cookery books are bestsellers not only in the UK but across the world.

Jamie Oliver was born in 1975 in England. From an early age he got interested in food. His parents had a pub where he often helped them in the kitchen. He actually began working there at the age of eight. Jamie cut vegetables like any other ordinary worker in the pub.

Jamie Oliver left school at 16 and went to Westminster College to study economics and after that he travelled to France. After returning from France, Jamie worked in a number of British restaurants. At that time there was a program on TV about the cafe where Jamie worked. TV producers were impressed by the young chef. The next day Jamie received calls from five different TV companies wishing to work with him. He soon became the best-liked celebrity chef on television and his program was a real revolution in cooking shows.

However, Jamie devotes his time not only to cooking. He’s a family man, with a wife and four children. Except television, Jamie Oliver is a writer. His every book immediately becomes a bestseller. It’s interesting that he became the best-selling author in the country after J. K. Rowling, the «Harry Potter» writer.

1. Jamie is a well-known cooker.

2. Programs with Jamie are shown in Russia.

3. Jamie has loved preparing food since his childhood.

4. Jamie hasn’t got any children.

5. Jamie has written two books by now.

6. Jamie is the author of «Harry Potter».

3. Раскройте скобки, используя подходящую степень сравнения прилагательных.

  1. Summer is (warm) than winter.

  2. Jack Nicholson is (old) than me.

  3. Lake Baikal is (deep) than this lake.

  4. Kate is (tall) girl in the class.

№4. Измените словосочетания, поставив прилагательные в скобках в правильном порядке.

1. a new sweater (green / nice)

2. a metal box (black / small)

3. long hair (black / beautiful)

4. an old painting (interesting / French)

5. Ответьте на вопросы о себе.

1. Do you like eating snacks and why?

2. What is your favorite food?

3. Do you eat in a school canteen?

4. How do you prefer your potato?

Control work

II — вариант

1. Раскройте скобки, используя Present Perfect или Present Perfect Continuous глаголов.

1. — Why are your hands so dirty?

— I (fix) the car.

2. Marta (be) in the shopping center for 2 hours.

3. Cathy (drive) since 2 o’clock. She is exhausted.

4. Jane is abroad. She (visit) three countries already.

5. I (not/see) this film before.

6. (you/listen) to this song?

2. Прочитайте текст и отметьте утверждения T (True), F (False) или NS (Not Stated).

Jamie Oliver is a genius in the world of food and one of Britain’s most famous cooks. His programs are shown in over 100 countries including the USA, Australia, South Africa, Brazil, Japan and Russia. They were translated into over 30 languages. Jamie Oliver’s cookery books are bestsellers not only in the UK but across the world.

Jamie Oliver was born in 1975 in England. From an early age he got interested in food. His parents had a pub where he often helped them in the kitchen. He actually began working there at the age of eight. Jamie cut vegetables like any other ordinary worker in the pub.

Jamie Oliver left school at 16 and went to Westminster College to study economics and after that he travelled to France. After returning from France, Jamie worked in a number of British restaurants. At that time there was a program on TV about the cafe where Jamie worked. TV producers were impressed by the young chef. The next day Jamie received calls from five different TV companies wishing to work with him. He soon became the best-liked celebrity chef on television and his program was a real revolution in cooking shows.

However, Jamie devotes his time not only to cooking. He’s a family man, with a wife and four children. Except television, Jamie Oliver is a writer. His every book immediately becomes a bestseller. It’s interesting that he became the best-selling author in the country after J. K. Rowling, the «Harry Potter» writer.

1. Jamie is a well-known cooker.

2. Programs with Jamie are shown in Russia.

3. Jamie has loved preparing food since his childhood.

4. Jamie hasn’t got any children.

5. Jamie has written two books by now.

6. Jamie is the author of «Harry Potter».

3. Раскройте скобки, используя подходящую степень сравнения прилагательных.

  1. Winter is (cold) than summer.

  2. Jack Nicholson is (old) than me.

  3. Lake Baikal is (deep) lake in the world.

  4. Kim is (tall) than Boris.

№4. Измените словосочетания, поставив прилагательные в скобках в правильном порядке.

1. an ugly dress (yellow / new)

2. a red car (old / little)

3. a big cat (fat / black)

4. a little village (old / lovely)

5. Ответьте на вопросы о себе.

1. Do you like eating snacks and why?

2. What is your favorite food?

3. Do you eat in a school canteen?

4. How do you prefer your potato?

Ключи к заданиям

I – вариант

1. 1) has been typing; 2) has been staying; 3) have you heard; 4) haven’t eaten; 5) have been sunbathing; 6) have tried

2. 1) True; 2) True; 3) True; 4) False; 5) Not stated; 6) False

3. 1) warmer; 2) older; 3) deeper; 4) the tallest

4. 1) a nice new green sweater; 2) a small black metal box; 3) beautiful long black hair,

4) an interesting old French painting

5. Индивидуальные ответы (письмо).

II – вариант

1. 1) have been fixing; 2) has been; 3) has been driving; 4) has visited; 5) haven’t seen;

6) have you listened

2. 1) True; 2) True; 3) True; 4) False; 5) Not stated; 6) False

3. 1) colder; 2) older; 3) the deepest; 4) taller

4. 1) an ugly new yellow dress; 2) a little old red car; 3) a big fat black cat; 4) a lovely little old village

5. Индивидуальные ответы (письмо).

Критерии оценивания

1 балл за каждый верный ответ. Всего 24 балла.

Оценка «3»

Оценка «4»

Оценка «5»

49% и менее

От 50% до 69%

От 70% до 90%

От 91% до 100%

11 баллов и менее

12-16 баллов

17-21 балл

22-24 балла

infourok.ru

Проверочная работа по английскому языку для 8 класса

Student _______________________________ Form 8 «____»

Проверочная работа по АНГЛИЙСКОМУ ЯЗЫКУ для учащихся 8 класса

Прочитайте текст и выполните задания 1-4. Обведите номер правильного ответа и запишите этот номер в бланке тестирования справа от номера задания.


     

    William Shakespeare

        William Shakespeare was born on April 23, 1564, in the town of Stratford-upon-Avon. His father, John Shakespeare, was a glove-maker and wool-dealer.
        William went to the local free grammar school where he studied Latin. At the age of 18 Shakespeare married a local girl, Anne Hathaway.
        Those days there were not a lot of theatres in towns and actors and actresses had to travel moving from one place to another with their shows. Sometimes they visited Stratford-on-Avon. William liked to watch them. He was fond of their profession and he decided to become an actor.
        He went to London and there he became an actor. At that time he began to write plays too. Shakespeare was at the same time an actor and a playwright. In his works he reflected events of his contemporaries’ life. His plays were staged in many theatres, translated into many foreign languages. That made Shakespeare very popular.

    Shakespeare wrote history plays such as «Henry IV» and «Richard III», comedies such as «A Midsummer Night’s Dream» and «A Comedy of Errors». Shakespeare’s early tragedy is «Romeo and Juliet».

    «Hamlet» is probably the most popular, the best-known of all Shakespeare’s plays. It is a very philosophical play. Hamlet, Prince of Denmark, is a highly intelligent person. Hamlet’s words are very famous: «To be, or not to be; that is the question…»
        Queen Elizabeth I died in 1603 and was succeeded by James VI of Scotland, son of Mary Stuart. James, who became James I of England and Scotland, was a lover of the theatre.
        Shakespeare wrote a tragedy «Macbeth» in which action passes in Scotland. In 1606 Shakespeare was a very mature and successful playwright.
         Between 1608 and 1613, Shakespeare wrote five plays: «Pericles» «Cymbeline», «The Winter’s Tale», «The Tempest» and «Henry VIII». In «The Tempest» Shakespeare says farewell to the theatre, to his friends.
        On June 29, 1613, the Globe theatre was destroyed in a fire. For Shakespeare and his colleagues it must have been a terrible time. The Globe was the greatest theatre in England. He wrote thirty seven plays at all. He had connections with the best English theatres for about 25 years.

    Shakespeare died on April 23, 1616.
       

    1. Shakespeare’s early tragedy is …

    a) «Romeo and Juliet».

    b) «King Lear».

    c) «Macbeth».

    2. … is probably the best-known of all Shakespeare’s plays.

    a) «The Winter’s Tale».

    b) «Hamlet».

    c) «A Comedy of Errors».

    3. The text is about …

    a) Romeo.

    b) William Shakespeare.

    c) Hamlet.

    4. Find the CORRECT statement.

    a) Shakespeare wrote twenty seven plays at all.

    b) Shakespeare wrote sixty five plays at all.

    c) Shakespeare wrote thirty seven plays at all.

    Max. 4

    2. Прочитайте приведённый ниже текст. Преобразуйте слова, напечатанные заглавными буквами, обозначенные номерами 5–12, так чтобы они грамматически и лексически соответствовали содержанию текста. Заполните пропуски полученными словами. Каждый пропуск соответствует отдельному заданию из группы 5–12.

    Basketball is one of the (5) _________ ________________ (POPULAR) games in the world and especially in the United States of America where it first appeared. Millions of spectators watch every important national and international game in this country.

    It may be interesting to know that basketball didn’t develop slowly over the centuries as some old (6)__________________ (TRADITION) games did. We can say for sure where and when it appeared.

    The man who (7)____________ (ONE) thought of this game and who made up its rules lived in Springfield, Massachusetts. He taught physical education at the Springfield training school. He was a Canadian, his name was Naismith. Once in the year 1891, Mr Naismith (8)_______________ (DECIDE) to make his lessons more interesting for his students and he thought that they needed a new indoor game. For this new game he used the rules of an old (9)______________ (INDIA) game together with the rules of British football.

    When the teacher first asked his students to play the new game, he put on the walls two old wooden baskets. To score a goal a player had to get the ball into the basket. That’s why Naismith gave the new game the name of basketball. It was a (10)____________________ (SUCCESS) idea!

    Nowadays (11)__________________ (PRACTICE) every nation of the world plays basketball. They often say that it is an international game. People think it is such an (12)__________________ (ENJOY) game.

    Max. 8

    3. Прочитайте вопрос в задании С1. Напишите развернутый ответ на вопрос и обоснуйте его. (3-4 предложения).

    Max. 4

    C1. What is your favourite film?

    _______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

    ___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________


     

     

    5

    4

    3

    2

    Total Score

    14-16

    11-13

    7-10

    0-6

    Your Score

           


     

    KEYS

    Task 1

    1 — a

    2 — b

    3 — b

    4 — c

    Task 2

    5 — most popular

    6 — traditional

    7 — first

    8 — decided

    9 — Indian

    10 — successful

    11 — practically

    12 — enjoyable

    Task 3 – C1

    Содержание (макс. 2 балла)

     

    Организация текста (макс. 2 балла)


     

     

    5

    4

    3

    2

    Total Score

    14-16

    11-13

    7-10

    0-6

    Your Score

           

    xn--j1ahfl.xn--p1ai

    Контрольные работы по английскому языку (8 класс)

    Контрольные работы

    по английскому языку

    для уч-ся 8 класса

    (УМК М. З. Биболетовой и др.

    Enjoy English 8 кл.)

    8th form

    Progress Check – 1

    V – 1

    I. Find the word with the same or similar meaning.

    Example: research – c)

    a) an experiment b) an achievement c) an exploration

    1) humid

    a) misty b) cool c) wet

    2) icy

    a) frosty b) snowy c) nasty

    3) spaceship

    a) space travel b) starship c) space flight

    4) violent

    a) weak b) strong c) terrible

    5) storm

    a) wind b) hurricane c) rain

    II. Choose the word which best completes the sentence.

    Example: I’m sure that one day the scientists will … most of medical problems.

    a) take b) solve c) explore

    I’m sure that one day the scientists will solve most of medical problems.

    1. By exploring space we may find another … we can live on.

    a) distance b) planet c) star

    2. Natural disasters … cities and towns, they injure and kill people and animals.

    a) break b) damage c) destroy

    3. But people hope they will travel through … in huge spaceships far from the Earth.

    a) space b) galaxies c) satellites

    4. Scientists can now predict most weather … and warn people of possible danger in advance.

    a) problems b) damage c) disasters

    5. … is a sudden shaking of the ground.

    a) earthquake b) flood c) drought

    6. There are about 1,000 … in our Galaxy.

    a) satellites b) planets c) stars

    7. Sometimes the British have weather from each … all in one day.

    a) climate b) season c) place

    8. We don’t know when men began to dream … travelling in space.

    a) of b) about c) from

    9. Why are you shaking … laughter? — It’s better to laugh than cry.

    a) like b) with c) from

    10. I haven’t seen them … last Halloween.

    a) since b) for

    III. The word in capitals above each of the following sentences can be used to form a word that fits suitably in the blank space. Fill each blank in this way.

    Example: DISASTER

    More than 200 people were killed during the disastrous hurricane in 1992.

    1. CHANGE

    Thank goodness that our weather isn’t so … .

    2. SUN

    When we got to Spain, it was very hot and … .

    3. EXPLORE

    Neil Armstrong was the first … on the Moon.

    4. SCIENCE

    We have already discussed the most important … problems on our planet.

    5. TYPE

    A very violent wind is … of a tornado.

    IV. Choose the correct form of the verb.

    1. I … him before we met at the concert.

    a) didn’t see b) wasn’t seeing c) hadn’t seen

    2. When mother came home, the children … the soup.

    a) ate b) were eating c) had eaten

    3. The telegram … some minutes after he had left.

    a) came b) was coming c) had come

    4. While we … the road I saw Victor.

    a) crossed b) were crossing c) had crossed

    5. When … your sister … to London?

    a) did … go b) was … going c) had gone

    8th form

    Progress Check – 1

    V – 2

    I. Find the word with the same or similar meaning.

    Example: research – c)

    a) an experiment b) an achievement c) an exploration

    1) cold

    a) misty b) windy c) cool

    2) miserable

    a) hard b) terrible c) nasty

    3) astronaut

    a) spaceman b) space travel c) spaceship

    4) to break

    a) to damage b) to destroy c) to hurt

    5) a problem

    a) research b) information c) trouble

    II. Choose the word which best completes the sentence.

    Example: I’m sure that one day the scientists will … most of medical problems.

    a) take b) solve c) explore

    I’m sure that one day the scientists will solve most of medical problems.

    1. Every year different natural disasters such as earthquakes, hurricanes, tornadoes and volcanic eruptions happen on our … .

    a) star b) satellite c) planet

    2. Jules Verne throws his heroes into … by means of a huge gun.

    a) distance b) space c) the Moon

    3. The terrible hurricane had … all the houses by that time.

    a) destroyed b) damaged c) broken

    4. We have been doing … into space for many years already.

    a) damage b) research c) disasters

    5. … is a long period of dry weather when there is not enough water.

    a) flood b) earthquake c) drought

    6. He climbed into his … and in a few minutes he was out in space.

    a) spacesuit b) spaceship c) satellite

    7. In Britain people often start conversations by talking about the … .

    a) seasons b) weather c) disasters

    8. The satellite was launched … space three days ago.

    a) in b) into c) to

    9. I shake … a leaf before every exam.

    a) like b) with c) from

    10. I haven’t been to any parties … a long time.

    a) since b) for

    III. The word in capitals above each of the following sentences can be used to form a word that fits suitably in the blank space. Fill each blank in this way.

    Example: DISASTER

    More than 200 people were killed during the disastrous hurricane in 1992.

    1. BRIGHT

    When I arrived, the sun began to shine … .

    2. FROST

    It was lovely to ski down the hills in Switzerland and the weather was … and snowy.

    3. CONSTUCT

    Sergei Korolev was the … of the first spaceship.

    4. DESTROY

    The last earthquake in the USA was very … .

    5. TYPE

    What kind of weather is … of the northern part of Russia?

    IV. Choose the correct form of the verb.

    1. He … the house before I had time to ask him anything.

    a) left b) was leaving c) had left

    2. When I rang up Mike, he … still … the poem.

    a) did … learnt b) was … learning c) had learnt

    3. I … to the hotel after I had sent the telegram to my relatives.

    a) returned b) was returning c) had returned

    4. While Kate … in America, she learnt a lot about a famous pop star Madonna.

    a) travelled b) was travelling c) had traveled

    5. When … you … receive a letter from your friend?

    a) did … receive b) were … receiving c) had … received

    8th form

    Progress Check – 2

    V – 1

    I. Find the word with the same or similar meaning.

    Example: amazing – c)

    a) frightening b) vital c) wonderful

    1. to clear up

    a) to protect b) to pollute c) to clean

    2. garbage

    a) danger b) litter c) bin

    3. to save

    a) to help b) to prohibit c) to avoid

    4. human being

    a) nature b) man c) animal

    5. to destroy

    a) to recycle b) to pack c) to damage

    II. Complete each sentence with one of the words or phrases below.

    pollution environment throw away poison waste plant

    protected save recyclable environmental

    1. You shouldn’t … the garbage in the forest, woods or park after you have had your picnic there.

    2. You can see this notice by a river or a lake in some seasons when fish should be … .

    3. Local government should support the idea of recycling and provide each house with bins for different types of …

    4. Children should be taught more protecting the … .

    5. We can … trees and create parks for endangered species.

    6. Together we can … the planet and all of us with it.

    7. The … of the environment is dangerous for people and wildlife.

    8. If countries had spent more money on scientific research, scientists would have solved some … problems.

    9. How much of … material is actually recycled?

    10. Rivers, lakes and seas are filled with … : industrial, chemical and nuclear wastes.

    III. The word in capitals above each of the following sentences can be used to form a word that fits suitably in the blank space. Fill each blank in this way.

    Example: DANGER

    It was a very dangerous trip.

    1. PROTECT

    People of some professions should wear … clothing.

    2. NATURE

    If you care about the protection of the environment, you should buy only … food with no added chemicals.

    3. ECOLOGY

    You have probably already heard about such a profession as an … .

    4. PREDICT

    Scientists have made … and they are alarming.

    5. USE

    Many things that we throw away can still be … .

    IV. Fill in the definite article the if needed.

    1. … Volga runs into … Caspian Sea.

    2. … Pacific Ocean is very deep.

    3. … Kazbek is the highest peak of … Caucasus mountains.

    4. I have never been to … Lake Onega.

    5. … Washington is the capital of … United States.

    6. … Europe and … America are separated by … Atlantic Ocean.

    7. … Shetland Islands are situated to the north of … Great Britain.

    V. Choose the correct translation of the sentences.

    1. If she had asked me yesterday, I would certainly have told her all about it.

    a) Если она спросит меня вчера, я конечно расскажу ей об этом.

    b) Если бы она спросила меня сегодня, я конечно рассказала бы ей об этом.

    с) Если бы она спросила меня вчера, я конечно рассказала бы ей об этом.

    2. If he weren’t such an outstanding actor, he would not have so many admirers.

    a) Если бы он не был столь выдающимся актером (сейчас), у него не было бы столько поклонников.

    b) Если бы он не был столь выдающимся актером (тогда), у него не было бы столько поклонников.

    3. If he lived in St Petersburg, he would go to the Hermitage every week.

    a) Если он будет жить в Санкт-Петербурге, он будет ходить в Эрмитаж каждую неделю.

    b) Если бы он жил в Санкт-Петербурге сейчас, он ходил бы в Эрмитаж каждую неделю.

    с) Если бы он жил в Санкт-Петербурге тогда, он сходил бы в Эрмитаж на прошлой неделе.

    VI. Complete the sentences, using Conditional II and III.

    Example: If we … (throw away) less rubbish, our planet would be nicer and cleaner. — If we threw away less rubbish, our planet would be nicer and cleaner.

    1. If you (do) your morning exercises every day, your health would be much better.

    2. If I (be) you, I would agree to go to the museum.

    3. If they (not go) to Moscow last year, they wouldn’t have heard that famous musician.

    4. I (write) the composition long ago if you had not disturbed me.

    5. If you really loved music, you (go) to the Philarmonic much more often.

    6. If she hadn’t sent this letter yesterday, my brother (be) at home now.

    7. If you (ring up) earlier, she would be here now.

    8th form

    Progress Check – 2

    V – 2

    I. Find the word with the same or similar meaning.

    Example: amazing – c)

    a) frightening b) vital c) wonderful

    1. to throw away

    a) to recycle b) to get rid of c) to avoid

    2. rubbish

    a) trash b) packaging c) can

    3. to protect

    a) to prohibit b) to pack c) to save

    4. vital (problems)

    a) environmental b) crucial c) dangerous

    5. to disappear

    a) to die out b) to pollute c) to clean

    II. Complete each sentence with one of the words or phrases below.

    environment cut down causes pollution packaging environmental

    dangerous save protect litter

    1. You shouldn’t use your car because it … noise and air pollution.

    2. This notice can be seen at the zoo or at the circus to … people from danger.

    3. He wants to become an ecologist himself to research and protect the … .

    4. Recently, however, our beach has become more polluted with … left by tourists and locals.

    5. Our forests are disappearing because they are … or burnt.

    6. Your family can begin trying to … the Earth right now.

    7. If you go the seaside, you’ll see the … around you.

    8. If people hadn’t invented different machines and developed industry, the … problems wouldn’t have appeared.

    9. Why is litter so … in the countryside?

    10. When you buy packed goods, don’t drop the … .

    III. The word in capitals above each of the following sentences can be used to form a word that fits suitably in the blank space. Fill each blank in this way.

    Example: DANGER

    It was a very dangerous trip.

    1. PROTECT

    If you want to be healthy, you should care about the … of the environment.

    2. ECOLOGY

    If we want to protect our environment, lots of things should be changed in our life, but first of all should improve … education.

    3. CHEMISTRY

    Sometimes fish die out in rivers because plants and factories throw … waste there.

    4. COLLECT

    People should be fined for dropping litter and rubbish … should be made more often along our beach.

    5. RECYCLE

    Very little of … material is actually recycled.

    IV. Fill in the definite article the if needed.

    1. … Nile flows to … Mediterranean Sea.

    2. There are small islands in … Pacific Ocean.

    3. … Hymalayas are the highest mountains in … Asia.

    4. … Lake Baikal is the deepest lake in the world.

    5. … Glasgow is one of the biggest cities in … United Kingdom.

    6. … Red Sea is between … Africa and … Asia.

    7. … Great Britain is situated in … British Isles.

    V. Choose the correct translation of the sentences.

    1. If he had worked hard, he would have achieved great progress.

    a) Если он будет работать усердно, он добьется больших успехов.

    b) Если бы он работал сейчас усердно, он добился бы больших успехов.

    с) Если бы он работал тогда усердно, он добился бы больших успехов.

    2. If I got this book, I would be happy.

    a) Если у меня будет эта книга, я буду счастлив.

    b) Если бы у меня была эта книга, я была бы счастлива.

    с) Если бы у меня была тогда эта книга, я была бы счастлива.

    3. If you had gone to the theatre last week, you would have enjoyed the evening.

    a) Если бы ты сходил в театр на следующей неделе, ты получил бы удовольствие от вечера.

    b) Если бы ты сходил в театр на прошлой неделе, ты получил бы удовольствие от вечера.

    VI. Complete the sentences, using Conditional II and III.

    Example: If we … (throw away) less rubbish, our planet would be nicer and cleaner. — If we threw away less rubbish, our planet would be nicer and cleaner.

    1. If I (know) the result now, I would phone her immediately.

    2. If I (be) you, I would stay at home.

    3. If you (not miss) the train, you would have arrived in time.

    4. If they had known it before, they (take) measures.

    5. Your brother (become) much stronger if he took cold baths regularly.

    6. If he were a first-class sportsman now, he (not train) enough last year.

    7. If I (write) the composition yesterday, I would be free now.

    8th form

    Progress Check – 3

    V – 1

    I. Find the word with the same or similar meaning.

    Example: dull – c)

    a) original b) fascinating c) boring

    1. to report

    a) to borrow b) to inform c) to explain

    2. advertisement

    a) commercial b) review c) quiz

    3. headline

    a) article b) title c) conclusion

    4. quality

    a) popular b) original c) serious

    5. handbook

    a) manual b) guidebook c) encyclopedia

    6. fascinating

    a) gripping b) brilliant c) amusing

    II. Complete each sentence with one of the words or phrases below.

    whenever wisdom tabloids events celebrate prove

    book broadcast issue suggested

    1. … contain a lot of photographs and have a more sensational reporting style.

    2. Smoking is bad. Can you … it?

    3. Local newspapers give information on different … happening in the local area.

    4. I’d like to … tickets for a group of students to London.

    5. Series is a long drama or comedy or documentary that is … in parts, usually at a certain time of day.

    6. The first … of the newspaper “The Daily Courant” was published in London in 1702.

    7. … you ask for help, I’ll help you.

    8. My uncle … making green tea as it is very good for the health.

    9. Mikhail Lomonosov was known as a man of great … .

    10. How did you … the turn of the century?

    III. The word in capitals above each of the following sentences can be used to form a word that fits suitably in the blank space. Fill each blank in this way.

    Example: MANAGE

    He is the manager of a popular singer.

    1. DAY

    … newspapers are published on every day of the week except Sunday.

    2. COMMENT

    Who is your favourite TV … ?

    3. COMMUNCATE

    Pamela thinks that the Internet is the most useful means of … .

    4. CULTURE

    I prefer to read articles about … affairs in our town.

    5. PRINT

    I think CD books will be much more popular with teenagers of my generation than … books.

    IV. Complete the sentences. Choose the correct variant.

    Example: I’ve got a lot of … (work/ works) to do for the weekend. –

    I’ve got a lot of work to do for the weekend.

    1. What (is/ are) her progress in English?

    2. (Is/ Are) there any news from Andy?

    3. Where (is/ are) Granny’s glasses?

    4. (Is/ Are) these goods from America?

    5. I got a lot of useful (information/ informations).

    6. Do you eat much (fruit/ fruits)?

    7. I like any kind of (weather/ weathers).

    V. Complete the sentences. Choose the correct variant.

    Example: My mother disapproved of … (to read/ reading) thrillers. —

    My mother disapproved of reading thrillers.

    1. I have never dreamed of (to win/ winning) a competition.

    2. My sister always enjoys (to go/ going) for a walk.

    3. The angry neighbour told the teenagers to stop (to speak/ speaking) too loud.

    4. Do you think she’ll manage (to pass/ passing) her Maths exam?

    5. My mum is always at home. She quitted (to work/ working) last year.

    6. The teacher reminded us (to bring/ bringing) some flowers to decorate the classroom.

    7. Linda suggested me (to drink/ drinking) a cup of tea now.

    8th form

    Progress Check – 3

    V – 2

    I. Find the word with the same or similar meaning.

    Example: dull – c)

    a) original b) fascinating c) boring

    1. news

    a) items b) articles c) affairs

    2. report

    a) advertisement b) information c) review

    3. television

    a) box b) paper c) cable

    4. to quit

    a) to prove b) to stop c) to borrow

    5. to be keen on

    a) to approve b) to be famous for c) to be interested in

    6. gripping

    a)exciting b) unusual c)amusing

    II. Complete each sentence with one of the words or phrases below.

    characters find whenever broadsheets article events

    managed approve celebrated wisdom

    1. … have many detailed articles about national and international events.

    2. It wasn’t easy but the football team … to win the match.

    3. The Times or The Daily Telegraph generally give information about … happening in London.

    4. I have read the book. I … it very interesting and exciting.

    5. Soap opera is a programme where one and the same … appear in everyday life situations.

    6. Have you read the … about the reforms in Higher Education. It’s worth reading.

    7. … I phone him he’s always out.

    8. I always … of people who have their own opinion and able to defend it.

    9. The … of the ancients could help our generation if we have learned from it.

    10. What other holidays can be … in the same way?

    III. The word in capitals above each of the following sentences can be used to form a word that fits suitably in the blank space. Fill each blank in this way.

    Example: MANAGE

    He is the manager of a popular singer.

    1. WEEK

    We go to the swimming-pool … .

    2. JOURNAL

    A … is a person who reports on the important events.

    3. INFORM

    I can get a lot of useful … from newspapers.

    4. DRAMA

    Photographs are ready to put themselves in dangerous situations to take … pictures.

    5. PUBLISH

    Who is responsible for … a newspaper or a magazine?

    IV. Complete the sentences. Choose the correct variant.

    Example: I’ve got a lot of … (work/ works) to do for the weekend. –

    I’ve got a lot of work to do for the weekend.

    1. (Is/ Are) his knowledge in History good?

    2. Where (is/ are) your clothes?

    3. (Is/ Are) his trousers on the chair?

    4. Whose (was/ were) that money?

    5. He gave me some very good (advice/ advices).

    6. I don’t like the colour of your (hair/ hairs).

    7. I never eat much (bread/ breads).

    V. Complete the sentences. Choose the correct variant.

    Example: My mother disapproved of … (to read/ reading) thrillers. —

    My mother disapproved of reading thrillers.

    1. I don’t know the way of (to pass/ passing) the exams successfully.

    2. We usually enjoy (to ride/ riding) a bicycle.

    3. My neighbour asked me to stop (to skateboard/ skateboarding) in front of his house.

    4. Do you believe we’ll manage (to get/ getting) there on time.

    5. I quitted (to jog/ jogging) in the morning.

    6. My friends offered me (to spend/ spending) the weekend in the countryside.

    7. We want (to help/ helping) them, don’t we?

    infourok.ru

    Контрольные работы. Гдз по английскому языку 8 класс Форвард Вербицкая FORWARD English Контрольным работам 8 класс 2016.

    Для того, чтобы увеличить изображение на компьютере- прокручивайте колёсико мыши удерживая клавишу Ctrl.

    8 класс Английский язык Forward

    Учебник Рабочая тетрадь Контрольные работы

    Гдз по английскому языку 8 класс Форвард Вербицкая Контрольные работы 2016
    Контрольные работы

    Подписывайтесь на нас (    )

    Контрольная работа:  1 2 3 4
    Ответы:  1 2 3 4

    Подписывайтесь на нас (    )

    Гдз по английскому языку 8 класс Форвард Вербицкая Контрольные работы 2016

    О книге

    Книга для учителя «Английский язык» (серия «Forward») для 7 класса обеобразовательных организаций разработана в рамках Федерального государственного образовательного стандарта основного общего образования (2010) с учётом его требований и планируемых результатов основного общего образования. Соответсвует примерной программе по иностранному языку для основной школы.
        Книга для учителя с ключами для 8 класса общеобразовательных организаций содержитт тематическое планирование курса, ключи и тексты аудиоприложений к учебнику и рабочей тетради, а также четыре контрольные работы (устная и письменная части) с подробными комментариями и ключами к заданиям.
         УМК для 8 класса входит в систему учебно-методических комплектов «Алгоритм успеха».

    Данные по учебнику
    • Автор

      Вербицкая М.В.

    • Серия

      Линия УМК М. В. Вербицкой. Английский язык «Forward» (5-9)

    • ISBN

      978-5-360-06972-0

    • Класс

      8 класс

    • Предмет

      Английский язык

    • Количество страниц

      224

    • Вес

      0.472

    • Переплет

       

    • Вид продукции

      Книга для учителя

    • Дата

      04.08.2016

    gdz-vip.ru

    Добавить комментарий

    Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *