cart-icon Товаров: 0 Сумма: 0 руб.
г. Нижний Тагил
ул. Карла Маркса, 44
8 (902) 500-55-04

Тесты на употребление времен группы present – Тест на времена группы Present ‹ Тесты ‹ engblog.ru

Содержание

Упражнения на времена группы Present

Сегодня мы займемся отработкой времен группы Present. Предлагаю вам упражнения на времена группы Present с ответами. Для того, чтобы повторить настоящие времена в английском, вы можете прочесть следующие статьи:

Для отработки каждого из настоящих времен английского языка можете использовать следующие статьи:

Также обратите внимания на следующие материалы:

Настоящее время в английском -  упражнения.

Ну что же, переходим к упражнениям по 4 настоящим временам английского языка.

Упражнение 1. Раскройте скобки, употребив одно из настоящих времен.

  1. What time _____________ (the meeting/end)?
  2. Tomorrow I _____________ (fly) to Moscow to visit my aunt Sally.
  3. Right now he _______ (talk) on the phone.
  4. The Earth __________ (go) round the Sun.
  5. I _________ (look) for my camera for an hour.
  6. Could you close the window? I _____________ (freeze)
  7. The man __________ (paint) the walls all day long.
  8. The coffee ___________ (smell) good.
  9. At the moment we ___________ (take) a walk around a beautiful village.
  10. We _____________ (not/finish) our history project yet.
  11. Kim _____________ (never/be) abroad.
  12. School always _______  (close) for Easter holidays.
  13. I’m exhausted. I _____________ (train) my stomach muscles all morning.
  14. What _____________ (usually/you/do) in your free time?
  15. Look! Your mum ____________ (water) tomatoes in the vegetable garden.

Упражнение 2. Choose the right variant.

1 The boy ___________his homework and now he _________-TV.

a) already has done, watches

b) already does, has watched

c) has already done, is watching

2. They___________ about Russian traditions since the beginning of the lesson.

a) have been talking

b) are talking

c) talk

3. This is the best conference I ________.

a) am

b) have ever been to

c) ever have been to it

4. The postman usually __________ at 9 in the morning. It is half past 9 now but he ___________

a) comes, has not come yet

b) comes, has not been coming

c) is coming, has not come yet

5. They__________ the walls and they ___________nice.

a) have painting, are looking

b) have painted, look

c) have been painting, look

6. The economic situation in the world is already bad and it __________worse.

a) is getting

b) gets

c) have gotten

Упражнение 3.  Use Present Simple, Present Continuous or Present Perfect.

Hello Nancy

It (1) _________ (be) time since my last letter to you. I (2) ____________ (still/work) at ABS and the company (3) _____________ (do well). This is very fortunate as many of my friends (4) ___________ (lose) their jobs. Our savings (5) _____________ (take) a disastrous dive because of the economy. I (6) ____________ (know) the situation everywhere is difficult and I (7) __________ (be) happy I still have a job. My friend Michael and his wife Georgia (8) ______________ (now, live) in Virginia. Michael (9) ______________ (finish) studying massage therapy. He (10) __________ (run) a small clinic in partnership with another woman. He and Georgia (11) _____________ (look) for a full-time job, though, as they (12) _____________ (lose) money also. As I say, many people (13) __________ (have) a hard time now.

Упражнение 4. Переведите предложения на русский, используя одно из настоящих времен английского языка.

  1. Он смотрит телевизор с самого утра.
  2. Завтра у меня урок английского в 8:00.
  3. Воздух в городе становится все более и более грязным.
  4. Я потерял кошелек.
  5. Её волосы грязные. Она красила дом весь день.
  6. Ты постоянно что-то теряешь!
  7. Ты пишешь сочинение уже два часа.
  8. Я хожу в бассейн три раза в неделю.
  9. Папа чинит машину с самого утра.
  10. Он сломал ногу.

Ответы к упражнениям.

Exercise 1.

1 does the meeting end, 2 am flying, 3 is talking, 4 goes, 5 have been looking, 6 am freezing, 7 has been painting, 8 smells, 9 are taking, 10 have not finished, 11 has never been, 12 closes, 13 have been training, 14 do you usually do, 15 is watering  

Exercise 2.

1 c, 2 a, 3 b, 4 a, 5 b, 6 a

Exercise 3.

1 has been, 2 am still working, 3 is doing, 4 have lost, 5 have taken, 6 know, 7 am, 8 are living, 9 has finished, 10 is running, 11 are looking, 12 have lost, 13 are having

Exercise 4.

  1. He has been watching TV since the very morning.
  2. Tomorrow I have English class at 8:00.
  3. The air in the city is becoming more and more dirty.
  4. I have lost my wallet.
  5. Her hair is dirty. She has been painting the house the whole day.
  6. You are always losing something!
  7. You have been writing an essay for two hours.
  8. I go to the pool three times a week.
  9. My father has been repairing the car since morning.
  10. He has broken his leg.

Надеюсь, эти упражнения помогли вам систематизировать употребление времен группы Present.

Понравилось? Сохраните на будущее и поделитесь с друзьями!

grammar-tei.com

Тест на времена группы Present

Present Simple, Present Continuous, Present Perfect, Present Perfect Continuous.

  1. Я учу английские слова каждый день.

  2. Я учу английские слова. Не мешай мне.

  3. Я учу английские слова уже час.

  4. Я выучил слова. Проверь меня.

Упражнение 1  Раскройте скобки, чтобы получить Present Simple или Present Perfect.

  1. I can’t speak about the book. I (not read) it yet.

  2. Every day I (wind up) my watch at 7 o’clock in the morning.

  3. It’s Friday. … you (see) him this week?

  4. It’s a pity, but I (not buy) this dictionary yet.

  5. As a rule, we (do) many exercises in class.

  6. He (tell) this joke many times.

  7. I already (translate) these sentences into French.

  8. They (have) their English many hours a week.

  9. She (work) much and usually (get) many good marks.

  10. We (buy) a new TV set this year.

Упражнение 2. Раскройте скобки, чтобы получить Present Simple, Present Continuous или Present Perfect.

1. I must know what you (talk) about. 2. I hear that you (be) in this country for some time. 3. He (admire) you greatly. He (see) the play three times. 4. I (not know) what Harry (tell) you. 5. I want to see how much he (change) since I (see) him last. 6. We (be) to the cinema about twice a week since then. 7. Hello, what you (do) here at this late hour? 8. I (think) you never (do) any harm to people? 9. She (rest) since two in the afternoon. 10. I always (stay) at home in the evenings. 11. I (hear) you (look) for a new house.

Упражнение 3. Раскройте скобки, чтобы получить Present Simple, Present Continuous, Present Perfect Continuous или Present Perfect.

  1. Is Andy here? – I don’t know, I … (not see) him today.

  2. Where … you … (go)? – To the library.

  3. Would you like … (borrow) this magazine? – No, thanks. I  … (read) it before.

  4. Betty’s bus … (arrive) at 5 o’clock. I must go and meet her at the bus station. 

  5. Have you seen my record book? I … (look) for it all the morning.

  6. Mike … (talk) to his friend for an hour already.

  7. More and more forests  … (disappear) because of fires nowadays. 

  8. How long … you … (work) on this problem?

  9. The first lesson  … (not finish) at 9.45. 

  10.  Thev … (play) football tonight. 

  11.  Linda is disappointed. She … (fail) her test.

  12. School … (prepare) children for life.

  13.  We  … (have) a party next Saturday night. Will you come? 

  14.  … you  … (try) to take photos? It’s not allowed, you know.

  15.  … you … (remember) where he … (work)?

PRESENT TENSES. REVISION .

I.Choose the right variant:

1.He … the test for 40 minutes.

a)writes b)has been writing c)is writing

2.We … already … the text.

a)have… translated b)has been translating c)are translating

3.They are flying over the ocean… .

a)for 3 hours b)every week c)at this moment

4.She often… by Delta.

a)travels b)is travelling c)has travelled

5.How long … you …reading this book?

a)have..been b)are c)is

6.MrsBrown … me English.

a)is teaching b)teach c)teaches

7.I have been studying History … .

a)for 5 years b)now c)already

8.I…not … you for ages.

a)have… seen b)have …been seeing c)don’t see

9.We … to school every day except Sunday.

a)are going b)goes c)go

10.Look out of the window! It … now.

a)rains b)is raining c)has been raining

II.Put the verb given in brackets in all Present tenses.

Joey (fly) over the ocean.

III.Ask questions:

We have been translating this text for two hours.

a)yes/no b)who c)how long d)or e)tag

IV.Open the brackets putting the verb in the right tense.

Dear Mary,

I…just(receive) your letter and now I (write)to you.

I am very busy preparing for my exams. It is 9p.m. now and

I (sit) at my desk. I I(sit) here since 11a.m. I (do/not) all the exersises yet.

Thank you for everything you have done for me. I hope to hear from you soon.

Yours,

Helen.

Answers:

  1. 1.b 2.a 3.c 4.a 5.a 6.c 7.a 8.a 9.c 10.b

  2. 1. Joey flies over the ocean every summer.

2. Joey is flying over the ocean now.

3. Joey has already flown over the ocean.

4. Joey has been flying over the ocean for two hours.

III. 1. Have we been translating this text for two hours?

2. Who has been translating this text for two hours?

3. How long have we been translating this text ?

4. Have we been translating this text for two or three hours?

5. We have been translating this text for two hours, haven’t we?

IV. Dear Mary.

have just received your letter and now I am writing to you. I am very busy preparing for my exams. It is 9 p.m. now and I am sitting at my desk. I have beensitting here since 11 a.m. I haven’t done all the exercises yet. Thank you for everything you have done for me. I hope to hear from you soon.

Yours,

Helen.

infourok.ru

Тест на повторение времен группы Present

Данный тест предполагает проверку знаний учащихся седьмого класса по английской грамматике по теме "Времена группы Present", тест влючает в себя десять заданий теста-выбора, проверяет умения учащихся поставить глаголы во все времена данной группы, задать все типы /вопросов, задание № 4 предполагает умения учащихся ориентироваться в данной грамматической теме.К тесту прилагаются ответы на все задания.

Просмотр содержимого документа

«Тест на повторение времен группы Present »

PRESENT TENSES. REVISION .

I.Choose the right variant:

1.He … the test for 40 minutes.

a)writes b)has been writing c)is writing

2.We … already … the text.

a)have… translated b)has been translating c)are translating

3.They are flying over the ocean… .

a)for 3 hours b)every week c)at this moment

4.She often… by Delta.

a)travels b)is travelling c)has travelled

5.How long … you …reading this book?

a)have..been b)are c)is

6.MrsBrown … me English.

a)is teaching b)teach c)teaches

7.I have been studying History … .

a)for 5 years b)now c)already

8.I…not … you for ages.

a)have… seen b)have …been seeing c)don’t see

9.We … to school every day except Sunday.

a)are going b)goes c)go

10.Look out of the window! It … now.

a)rains b)is raining c)has been raining

II.Put the verb given in brackets in all Present tenses.

Joey (fly) over the ocean.

III.Ask questions:

We have been translating this text for two hours.

a)yes/no b)who c)how long d)or e)tag

IV.Open the brackets putting the verb in the right tense.

Dear Mary,

I…just(receive) your letter and now I (write)to you.

I am very busy preparing for my exams. It is 9p.m. now and

I (sit) at my desk. I I(sit) here since 11a.m. I (do/not) all the exersises yet.

Thank you for everything you have done for me. I hope to hear from you soon.

Yours,

Helen.

Answers:

  1. 1.b 2.a 3.c 4.a 5.a 6.c 7.a 8.a 9.c 10.b

  2. 1. Joey flies over the ocean every summer.

2. Joey is flying over the ocean now.

3. Joey has already flown over the ocean.

4. Joey has been flying over the ocean for two hours.

III. 1. Have we been translating this text for two hours?

2. Who has been translating this text for two hours?

3. How long have we been translating this text ?

4. Have we been translating this text for two or three hours?

5. We have been translating this text for two hours, haven’t we?

IV. Dear Mary.

I have just received your letter and now I am writing to you. I am very busy preparing for my exams. It is 9 p.m. now and I am sitting at my desk. I have been sitting here since 11 a.m. I haven’t done all the exercises yet. Thank you for everything you have done for me. I hope to hear from you soon.

Yours,

Helen.

kopilkaurokov.ru

Времена группы Present. Упражнения. Заключительный тест

Как известно,  времена группы Present включают в себя 4 времени глагола (tenses):

  1. Present Simple Tense (уровень 2, intermediate) СКОРО
  2. Present Continuous Tense (уровень 2, intermediate) СКОРО
  3. Present Perfect Tense (уровень 2, intermediate)
  4. Present Perfect Continuous Tense (уровень 2, intermediate)

В этом уроке мы рассмотрим, чем отличаются времена группы Present между собой и как они работают в активном залоге.

Упражнение (вводное). Выберите время глагола действия Present Simple, Present Continuous, Present Perfect или Present Perfect Continuous, которое вы бы использовали для перевода на английский язык следующих предложений:

  1. Я учу английские слова каждый день.
  2. Я учу английские слова уже час.
  3. Я учу английские слова. Не мешай мне.
  4. Я выучил слова. Проверь меня.

Какая характеристика у глагола-действия в предложениях 1-4?

  1. регулярное действие
  2. процесс, незаконченное действие в настоящем
  3. завершенное действие в настоящем, есть результат
  4. действие, длящееся определенный период времени

Вы можете проверить себя – ЗДЕСЬ

Обратите внимание, что

Present Simple, Present Continuous and Present Perfect Continuous переводятся на русский язык настоящим временем глагола, а

Present Perfectпрошедшим временем глагола.

Итак, подведем итог:

Present Perfect отвечает на вопрос что уже сделал(а)? — I have watched the cartoon.

Present Continuous отвечает на вопрос что еще делаю? — I am watching the cartoon.

Present Perfect Continuous отвечает на вопрос что делаю в течение …? — I have been watching the cartoon for 20 minutes.

Present Simple отвечает на вопрос что обычно делаю? — I watch cartoons every day.

* * *

Времена группы Present (Simple, Continuous, Perfect, Perfect Continuous). Упражнения

Упражнение 1.  Сопоставьте время глагола и временное выражение (некоторые используются дважды):

Look!  ever, always, never, seldom, often, now, nowadays, usually, at the moment, yet, already, just, recently,  lately,  every day, on Mondays, tonight, today, always, never, regularly, sometimes, once a year, once a week, Listen! How long…? for, since, these days, still, etc

Present Simple Present Continuous Present Perfect Present Perfect Continuous
always,

 

 

 

 * * *

Упражнение 2. Раскройте скобки, чтобы получить Present Simple или Present Perfect.

  1. I can’t speak about the book. I (not read) it yet.
  2. Every day I (wind up) my watch at 7 o’clock in the morning.
  3. It’s Friday. … you (see) him this week?
  4. It’s a pity, but I (not buy) this dictionary yet.
  5. As a rule, we (do) many exercises in class.
  6. He (tell) this joke many times.
  7. I already (translate) these sentences into French.
  8. They (have) their English many hours a week.
  9. She (work) much and usually (get) many good marks.
  10. We (buy) a new TV set this year.

* * *

Упражнение 3. Раскройте скобки, чтобы получить Present Simple, Present Continuous или Present Perfect.

1. I must know what you (talk) about. 2. I (be) in this country for some time. 3. He (admire) you greatly. He (see) the play three times. 4. I (not know) what Harry (tell) you. 5. I want to see how much he (change) since I (see) him last. 6. We (be) to the cinema about twice a week since then. 7. Hello, what you (do) here at this late hour? 8. I (think) you never (do) any harm to people. 9. I always (stay) at home in the evenings. 10. I (hear) you (look) for a new house.

* * *

Упражнение 4. Раскройте скобки, чтобы получить Present Simple, Present Continuous, Present Perfect Continuous или Present Perfect.

  1. Is Andy here? – I don’t know, I … (not see) him today.
  2. Where … you … (go)? – To the library.
  3. Would you like … (borrow) this magazine? – No, thanks. I  … (read) it before.
  4. Betty’s bus … (arrive) at 5 o’clock. I must go and meet her at the bus station. (Будущее в английском языке, способ №8 Расписание)
  5. Have you seen my record book? I … (look) for it all the morning.
  6. Mike … (talk) to his friend for an hour already.
  7. More and more forests  … (disappear) because of fires nowadays. (Времена, уровень 3)
  8. How long … you … (work) on this problem?
  9. The first lesson  … (not finish) at 9.45. (Будущее в английском языке, способ №8 Расписание)
  10.  They … (play) football tonight. (Будущее в английском языке, способ №2 Запланированное действие в ближайшем будущем)
  11.  Linda is disappointed. She … (fail) her test.
  12. School … (prepare) children for life.
  13.  We  … (have) a party next Saturday night. Will you come?  (Будущее в английском языке, способ №2 Запланированное действие в ближайшем будущем)
  14.  … you  … (try) to take photos? It’s not allowed, you know.
  15.  … you … (remember) where he … (work)?

Чтобы получить ответы, отправьте задания на проверку преподавателю на [email protected]

Заключительный тест на времена группы Present

(уровень 2, средний)

ТЕСТ Present Simple, Present Continuous, Present Perfect, Present Perfect Continuous СКАЧАТЬ

This entry was posted in Времена глагола.

englishinn.ru

Упражнения "Времена группы Present" (с ответами)

1. Преобразуйте следующие утвердительные предложения в отрицательные.

  1. He usually leaves work at 5 p.m.
  2. We are enjoying the party.
  3. Mary has just met my boss.
  4. I’ve been writing this poem for a week.
  5. They like watching TV quizzes.
  6. That waiter has been speaking on the phone since 2 o’clock.
  7. You have broken my notebook.
  8. The train is going too slow.
  9. I am playing billiards with my brother now.
  10. Lara lives with her parents in Madrid.

 

2. Составьте из следующих слов вопросительные предложения и переведите.

  1. your – ringing – is – telephone ?
  2. come – where – from – you – do ?
  3. languages – Nick – does – any – speak – foreign ?
  4. your – happened – what – to – has – car ?
  5. been – grass - has – Bob – cutting – the ?
  6. person – you – ever – have – a – seen – famous ?
  7. do – much – sandals - cost – how – these ?
  8. crying – you – why – are ?
  9. the – anybody – has – noise – heard ?
  10. pizza - been – you – cooking - long – this - how – have ?

 

3. Поставьте глагол в форму Present Simple, Present Continuous, Present Perfect или Present Perfect Continuous.

to work

  1. Vicky … in an Italian restaurant.
  2. I … only for 3 days this week.
  3. The radio … now.
  4. We … in the garden since morning.

to cook

  1. I … roast chicken for 2 hours.
  2. Mum … lunch at the moment.
  3. He already … seafood pasta.
  4. We … Japanese food at weekends.

to read

  1. Bob … this book since last year.
  2. I usually … detective stories.
  3. Dad … all the newspapers today.
  4. She … a fairy-tale to her son now.

 

4. Преобразуйте предложения, изменив время и используя слова в скобках вместо выделенных слов.

  1. I never eat mushrooms. (now)
  2. Mrs. Sanders is closing her shop now. (already)
  3. He smokes every half an hour. (since 2005)
  4. Every summer we visit our relatives in France. (twice this year)
  5. Tom has been wearing glasses for 2 years. (every day at school)
  6. We have just built a sand castle on the beach. (now)

 

Ответы:

1.

  1. He usually doesn’t leave work at 5 p.m. (Обычно он не выходит с работы в 5 часов вечера.)
  2. We aren’t enjoying the party. (Нам не нравится вечеринка.)
  3. Mary hasn’t just met my boss. (Мэри не встретила только что моего босса.)
  4. I haven’t been writing this poem for a week. (Я не пишу эту поэму в течение недели.)
  5. They don’t like watching TV quizzes. (Они не любят смотреть телевикторины.)
  6. That waiter hasn’t been speaking on the phone since 2 o’clock. (Тот официант не разговаривает по телефону с двух часов.)
  7. You haven’t broken my notebook. (Ты не сломал мой ноутбук.)
  8. The train isn’t going too slow. (Поезд не едет слишком медленно.)
  9. I’m not playing billiards with my brother now. (Я не играю в бильярд со своим братом сейчас.)
  10. Lara doesn’t live with her parents in Madrid. (Лара не живет с родителями в Мадриде.)

2.

  1. Is your telephone ringing? (Твой телефон звонит?)
  2. Where do you come from? (Откуда ты родом?)
  3. Does Nick speak any foreign languages? (Ник говорит на иностранных языках?)
  4. What has happened to your car? (Что случилось с твоей машиной?)
  5. Has Bob been cutting the grass? (Боб стрижет траву?)
  6. Have you ever seen a famous person? (Ты когда-нибудь встречал знаменитость?)
  7. How much do these sandals cost? (Сколько стоят эти сандалии?)
  8. Why are you crying? (Почему ты плачешь?)
  9. Has anybody heard the noise? (Кто-нибудь слышал шум?)
  10. How long have you been cooking this pizza? (Как долго ты готовишь эту пиццу?)

3.

  1. works (Вики работает в итальянском ресторане.)
  2. have worked (На этой неделе я проработал только 3 дня.)
  3. is working (Радио сейчас работает.)
  4. have been working (Мы работаем в саду с утра.)
  5. have been cooking (Я готовлю жареную курицу два часа.)
  6. is cooking (Мама готовит обед в данный момент.)
  7. He has already cooked seafood pasta. (Он уже приготовил пасту с морепродуктами.)
  8. cook (По выходным мы готовим японскую еду.)
  9. has been reading (Боб читает эту книгу с прошлого года.)
  10. read (Обычно я читаю детективы.)
  11. has read (Сегодня папа прочитал все газеты.)
  12. is reading (Сейчас она читает сыну сказку.)

4.

  1. I am eating mushrooms now. (Сейчас я ем грибы.)
  2. Mrs. Sanders has already closed her shop. (Миссис Сандерс уже закрыла свой магазин.)
  3. He has been smoking since 2005. (Он курит с 2005 года.)
  4. We have visited our relatives in France twice this year. (Мы навестили своих родственников во Франции дважды в этом году.)
  5. Tom wears glasses every day at school. (Том носит очки каждый день в школе.)
  6. We are building a sand castle on the beach now. (Мы строим замок из песка сейчас на пляже.)

Упражнения "Времена группы Present" (с ответами) - 4.8 out of 5 based on 86 votes

Добавить комментарий

s-english.ru

Тест на времена группы Past ‹ Тесты ‹ engblog.ru

Пройдите тест на определение уровня английского на сайте нашей школы →

Времена группы Past необходимо очень хорошо знать, потому что в речи очень часто их используем. Поэтому этим темам на занятиях обычно отводится много времени. Проверьте еще раз свои знания благодаря тесту «Тест на времена группы Past». В этом вам поможет материал, представленный в следующих статьях:

​ Тест

Времена группы Past

Выберите правильный вариант
Задание 1.

I saw Jim at the train station. He ... for his business partner to arrive from NY.

Задание 2.

When he was single he ... to Spain every winter, but now he has to go to France with his wife and children.

Задание 3.

In 1939 the Second World War ... .

Задание 4.

His grandmother died last night. She ... from cancer for more than a year.

Задание 5.

Hardly ... the door when the phone rang.

Задание 6.

I ... a shower when somebody knocked on my door.

Задание 7.

He was put behind bars because he ... the police officer.

Задание 8.

They ... their last winter holiday in Italy.

Задание 9.

At three o’clock yesterday afternoon they ... at an outdoor café.

Задание 10.

First, he ... the message. Then, he ... his boss to inform him about the accident.

Задание 11.

Kim looked tired this morning. She ... all night long.

Задание 12.

They ... the window when it ... to rain.

Задание 13.

People ... by carriage in those days.

Задание 14.

She ... a car, while he ... the guitar.

Задание 15.

He ... when he ... on a banana skin.

Задание 16.

Clark Gable ... in a number of successful films.

Задание 17.

Bob was really happy! He ... an important contract.

Задание 18.

She ... in her bed when she ... a sudden noise.

Задание 19.

She ... out a lot when she was younger.

Задание 20.

I ... for 11 hours, so I felt really exhausted!

Задание 21.

He ... Las Vegas last year.

Задание 22.

Andy’s hands ... as he crept silently into the empty house.

Задание 23.

They ... camping by the lake last month.

Задание 24.

First she ... the driver, then she ... of the taxi.

Задание 25.

She ... work before she met her friends.

Задание 26.

The armchair ... brand new because Set ... it.

Задание 27.

They ... for a house for six months before they ... that one.

Задание 28.

Davis was so annoyed! He ... at the airport for more than 3 hours in vain!

Задание 29.

The sun ... as Mike ... down the country lane.

Задание 30.

John ... his flat and ... the door.

Задание 31.

By the time we got home the film ... .

Задание 32.

The restaurant was packed last night. Luckily, I ... a table in advance.

Задание 33.

I know Jane will soon ... contact lenses.

Задание 34.

What ... you ... at half past six yesterday?

Задание 35.

I ... some paper works when the lights went out.

Задание 36.

We were walking through the woods when we ... a gunshot.

Задание 37.

She ... to living by the sea, but she is used to it now.

Задание 38.

She ... walking long distances. She walked 3 miles a day.

Задание 39.

When I was a little girl my father ... always read us a bedtime story.

Задание 40.

I know that man. He ... to work for me.

Задание 41.

I don’t mind walking. I ... to it.

Задание 42.

He didn’t like using computers at first, but he ... to it.

Задание 43.

When I was a small girl we ... a pet dog.

Задание 44.

By the time we got to the party, everybody ... it.

Задание 45.

I ... down the street when I ran into an old friend of mine.

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

engblog.ru

Тест по английскому языку (8 класс) на тему: Тест по временам группы Present

I. Change the following sentences from the Present Simple Tense to the Present Progressive Tense.

1. Richard walks to school. 2. We live in that house. 3. My father works in the garden. 4. The train stops at the station. 5. The pencils lie on the table. 6. I play with my dog. 7. They help their mother.

II. Put the verbs in brackets into the Present Simple or the Present Progressive Tense.

1. Cuckoos (not build) nests. They (use) the nests of other birds. 2. You can't see Tom now: he (have) a bath. 3. He usually (drink) coffee but today he (drink) tea. 4. What she (do) in the evenings? — She usually (watch) TV. 5. I won't go out now as it (rain) and I (not have) an umbrella. 6. The last train (leave) the station at 11.30. 7 He usually (speak) so quickly that I (not understand) him. 8. Ann (make) a dress for herself at the moment. 9. I (wear) my sun-glasses today because the sun is very strong. 10. Tom can't have the newspaper now because his aunt (read) it. 11. I can't answer the phone now because I (paper) the sitting-room. 12. How you (get) to work as a rule? — I usually (gо) by bus. 13. I always (buy) lottery tickets but I never (win) anything. 14. You always (write) with your left hand? 15.1 always (write) to him on his birthday. 16. Tom and Jack (have) a long conversation. I wonder what they (talk) about. 17. He never (listen) to what you say. He always (think) about something else. 18. She always (borrow) from me and never (remember) to pay me back. 19. What he (do) to his car now? — I (think) he (polish) it. 20. Who (own) this umbrella? — I (not know). Everybody (use) it but nobody (know) who (own) it.

III. Open the brackets using the Present Simple, the Present Progressive or the Present Perfect Tense.

1. Where's the old man living now? — He (live) with his married daughter. He usually (live) with her for six months every year. 2. He's a night watchman, he works at night and (sleep) in the daytime. It's now noon, and he still (sleep). 3. I usually (go) to bed before midnight. 4. We are in September now, and we (do) a lot of work this year. 5. What's your brother doing? — He (do) the crossword in the newspaper. He (do) it every day. 6. He wants to buy a car, but first he must learn how to drive, so he (take) driving lessons. 7. He is a very hard worker. He often (work) until midnight. It's 11 p. m. now and he still (work). 8. It's 3 p. m. and he (not eat) anything today. 9. Is Mary ready to come out? — No, she still (dress). 10. He often (read) detective stories; he (read) a very good one now. 11. She (not have) a holiday since 1986. 12. What are they talking about? — They (talk) about literature. They always (talk) about literature when they see each other.

nsportal.ru

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *