cart-icon Товаров: 0 Сумма: 0 руб.
г. Нижний Тагил
ул. Карла Маркса, 44
8 (902) 500-55-04

Тест времена present – Present Tenses — тест по английскому языку

Тест по теме "Настоящие времена английского глагола"

Test Present Tenses:

Open the brackets. Use

Present simple: V1 / Vs, Present continuous: am / is /are + Ving, Present Perfect: have / has +Ved/3, Present perfect continuous: have / has been + Ving

1. – Do you know who I am? – Yes, I do. We __(meet)___ once before.

2. My friend has sent me three letters but neither of them ___(arrive)__.

3. My father is a seaman. And what _he (do)____to earn money?

4. For many years agriculture and science __(receive)___ financial support.

5. Mary is very busy now. She __(work)___ at a new project concerning settlements improvement

6. Mary says she _(not hear)____ from her aunt since New Year congratulations letter

7. My wife has own car but she ___(use)__ it rarely

8. Wait a minute! I reject to believe any word you __(tell)___ here now.

9. John is a great pianist. Does anyone know how long (play) the piano?

10. Do you know where my glasses are? I __(see)___ them since weekends.

11. Are you looking for something? – Yes, I am looking for my hat. I __(leave)___ it somewhere but I don’t know the exact place.

12. The day will be great if you start it with training. That’s why I __(jog)___ every morning.

13. EU Government is worried as the unemployment level __(increase)___.

14. The world __(change)___ rapidly. Every day brings something new.

15 You do not hear what I am saying because you .(be).... very absent-minded.

16 Susan is a fashion designer. Now she ..(make).. a new set of clothes to be shown at a fashion show.

17 I have just applied for a job in the local hospital, now I ..(wait)... for an answer from them.

18 I am tired. We ..(walk)... for more than an hour. Let’s stop and rest for a while.

19 Carol and I are old friends. I ...(know).. her since we studied in high school together.

20 Jerry promised to come to work in time. He is not here, and he even ..(not call)..yet. .

21 I am sorry, Ann can’t come to the phone right now. She ...(take).. a shower.

22 Excuse me I ..(look for)... a public telephone. Is there one near here?

23 I don’t like Alice. She ..(complain)... about difficulties of life all the time.

24 She has sent me two letters, neither of which ..(arrive)... .

25 A group of scientists are travelling around Africa. How many countries ..they (visit)... so far, I wonder?

26 Her family .just (move).... to another town.

27 I have read this chapter in my chemistry text three times, and still I .(not understand).... it.

28 My friend has sent me three letters but I ……(not get)……….any of them.

29 She……(not / hear)………from her aunt since New Year.

30 Paul isn’t a very honest person. That is why when he speaks nobody .(believe).. him.

31 Bill, you hair looks wet. What .you (do).. all morning in the rain?

32 Gill can’t do the dishes right now because she ..(sleep). now.

33 He found a new job in China. He always (want)... to move to China because he is fond of their lifestyle.

infourok.ru

Тест на времена группы презент

PRESENT TENSES. REVISION .

1.Choose the right variant:

1.He … the test for 40 minutes.

a)writes b)has been writing c)is writing

2.We … already … the text.

a)have… translated b)has been translating c)are translating

3.They are flying over the ocean… .

a)for 3 hours b)every week c)at this moment

4.She often… by Delta.

a)travels b)is travelling c)has travelled

5.How long … you …reading this book?

a)have..been b)are c)is

6.MrsBrown … me English.

a)is teaching b)teach c)teaches

7.I have been studying History … .

a)for 5 years b)now c)already

8.I…not … you for ages.

a)have… seen b)have …been seeing c)don’t see

9.We … to school every day except Sunday.

a)are going b)goes c)go

10.Look out of the window! It … now.

a)rains b)is raining c)has been raining

2.Раскройте скобки, чтобы получить Present Simple, Present

Continuous, Present Perfect Continuous или Present Perfect.

  1. Is Andy here? – I don’t know, I … (not see) him today.

  2. Where … you … (go)? – To the library.

  3. Would you like … (borrow) this magazine? – No, thanks. I  … (read) it before.

  4. Betty’s bus … (arrive) at 5 o’clock. I must go and meet her at the bus station. 

  5. Have you seen my record book? I … (look) for it all the morning.

  6. Mike … (talk) to his friend for an hour already.

  7. The first lesson  … (not finish) at 9.45

  8.  They … (play) football tonight. 

  9. School … (prepare) children for life.

  10. …. you … (remember) where he … (work)?

3. Переведите на английский язык

  1. В России выпадает много снега.

  2. Мы едим в ресторанах раз в неделю.

  3. Я написал письмо в газету.

  4. Джордж ежегодно посещает музеи.

  5. Нам нравится фильм.

  6. Мой дядя ездит на выходные в деревню.

  7. Они потратили много денег в Германии.

  8. Температура быстро растет.

  9. Майкл имеет свою мастерскую уже в течение 15 лет.

  10. Я слушаю французскую песню.

Answers:

  1. 1.b 2.a 3.c 4.a 5.a 6.c 7.a 8.a 9.c 10.b

  1. It snows a lot in Russia. (В России выпадает много снега.)

  2. We eat in restaurants once a week. (Мы едим в ресторанах раз в неделю.)

  3. I have written a letter to a newspaper. (Я написал письмо в газету.)

  4. George visits film festivals every year. (Джордж ежегодно посещает кинофестивали.)

  5. We are enjoying the film. (Нам нравится фильм.)

  6. My uncle drives to the country at weekends. (Мой дядя ездит на выходные в деревню.)

  7. They have spent a fortune in Los Angeles! (Они потратили целое состояние в Лос-Анджелесе!)

  8. The temperature is rising fast. (Температура быстро растет.)

  9. Michael has already had his workshop for 15 years. (Майкл имеет свою мастерскую уже в течение 15 лет.)

  10. I am listening to a French song. (Я слушаю французскую песню.)

infourok.ru

Тест "Времена группы Present"

Просмотр содержимого документа
«Тест "Времена группы Present"»

PRESENT TENSES.

REVISION.

I. Choose the right variant:

1. He … the test for 40 minutes.

a) writes b)has been writing c)is writing

2. We … already … the text.

a)have… translated b)has been translating c)are translating

3. They are flying over the ocean… .

a ) for 3 hours b)every week c)at this moment

4. She often… by Delta.

a)travels b)is travelling c)has travelled

5. How long … you …reading this book?

a) have been b)are c)is

6. MrsBrown … me English.

a) is teaching b)teach c)teaches

7. I have been studying History … .

a) for 5 years b)now c)already

8. I…not … you for ages.

A )have… seen b)have …been seeing c)don’t see

9. We … to school every day except Sunday.

a) are going b)goes c)go

10. Look out of the window! It … now.

a) rains b) is raining c) has been raining

II. Put the verb given in brackets in all Present tenses.

1) Joy (travel) every year.

2) We (translate) this text for two hours.

3) I never (try) candy floss

4) You (want) to go to the cinema?

5) You (find) a prom dress yet?

6) A boy just (see) a shooting star.

7) What time concert (start)?

8) Jessica rarely (go) out at weekends.

9) She (work) all morning.

10) The train (leave) at 5 p.m.

III. Open the brackets putting the verb in the right tense.

Dear Mary,

I just 1)…(receive) your letter and now I 2)…(write) to you.

I 3) …(be) very busy preparing for my exams. It is 9p.m. now and I 4)…(sit) at my desk. I 5)…(sit) here since 11a.m. I 6)…(do/not) all the exercises yet.

Thank you for everything you have done for me. I hope to hear from you soon.

Yours,

Helen

IV Put the verb in the right tense.

1) She …(see) her lawer tonight.

2) Why you …(taste) this soup?

3) Sally (look) for her keys for all morning.

4) They (think) of moving a new flat.

5) He (not/appear) tonight.

6)He (appear) to have a bad cold.

7) These flowers (smell) nice.

8) Ted (have) a really bad day today.

multiurok.ru

Тест на тему «Времена группы Present»

1.Present simple,past simple,Future simple,present continuous,past continuous,present perfect,present perfect continuous.

…they at home?

My brother ..a worker

Он на работе

…your sister a typist?

Это моя сумка

Я ученик

Она врач

Где твоя мама?

Мой дом был чистым

Погода была прекрасная

Твой папа был на работе?

The children(to brush) their teeth now

What he (do) at the moment? He (to fix) his bicycle

A young man(to stand) at the window. He(to smoke) a cigarette

My working day(to begin) at 7 o’clock

I (get)up,(to switch) on the radio and (to do) my morning exercises every day

Где ты живешь?

Она встает в 9 часов?

Our football team (win) many games last year

You(to)go to the south next summer?

She(to read) the whole evening yesterday and now she(to read)again

When I(to come) home,my little sister(to sleep)

He has(to tell)us nothing about it

We have just(to talk) about it

Мы изучаем английский язык

Мы изучаем английский язык с 2010 года

I (to phone) her mother for three hours already,but she is not at home yet

Who has(to write) this article?

I have(to live) here since 2000

He (to write) a letter for a half an hour

Has Jane (to swim)for two hours?

He(to collect) toy cars since childhood

    1.Present simple,past simple,Future simple,present continuous,past continuous,present perfect,present perfect continuous.

    1.…they at home? 2. My brother ..a worker 3. Он на работе

    4.…your sister a typist?

    5.Это моя сумка

    6.Я ученик

    7.Она врач

    8.Где твоя мама?

    9.Мой дом был чистым

    10.Погода была прекрасная

    11.Твой папа был на работе?

    12.The children(to brush) their teeth now

    13.What he (do) at the moment? He (to fix) his bicycle

    14.A young man(to stand) at the window. He(to smoke) a cigarette

    15.My working day(to begin) at 7 o’clock

    16.I (get)up,(to switch) on the radio and (to do) my morning exercises every day

    17.Где ты живешь?

    18.Она встает в 9 часов?

    19.Our football team (win) many games last year

    20.You(to)go to the south next summer?

    21She(to read) the whole evening yesterday and now she(to read)again

    22.When I(to come) home,my little sister(to sleep)

    23.He has(to tell)us nothing about it

    24.We have just(to talk) about it

    25.Мы изучаем английский язык

    26.Мы изучаем английский язык с 2010 года

    27.I (to phone) her mother for three hours already,but she is not at home yet

    28.Who has(to write) this article?

    29.I have(to live) here since 2000

    30.He (to write) a letter for a half an hour

    31.Has Jane (to swim)for two hours?

    32.He(to collect) toy cars since childhood

    2. Present simple,past simple,Future simple,present continuous,past continuous,present perfect,present perfect continuous.

    1.Она из Краснодара 2.Он студент 3.Они будут учеными

    4.Ваша сестра учительница?

    5.Урок был хорошим

    6.Куда ты поедешь?

    7.My sister(to get)up at eight o’clock

    8.At half past seven yesterday she(to catch)the bus

    9.She(to take) a shower in the morning?

    10.Твой дядя пишет книги?

    11.His father(to watch) TV at the moment

    12.The baby always(to sleep)after dinner

    13.She(not to eat)sweets now

    14.What your friend(to do)tomorrow?

    15.When you(to go)to bed every day?

    16.Они навестили своих друзей вчера

    17.You (to come) home at six o”clock yesterday?

    18.When your lessons(to be)over on Monday?

    19.What you(to buy) at the shop yesterday?I (buy) a book

    20.How she(to help)mother yesterday?

    21.You (to eat) ice cream from 5 till 6 yesterday

    22.She (to write) a letter the whole evening yesterday

    23.Почему она спала в 7 часов вечера вчера?

    24.We have just(to talk)about it

    25.You just (to hear)tomorrow”s weather forecast?

    26.I don’t think he has ever(to do)it

    27.We (to have) two lessons today

    28.I (to live) in St.Petersburg since childhood

    29.Они читают уже два часа

    30.Я всегда тебя любил

    31.Она знает Бориса всю жизнь.

    32.I(to work) all day

    2. Present simple,past simple,Future simple,present continuous,past continuous,present perfect,present perfect continuous.

    1.Она из Краснодара

    2.Он студент

    3.Они будут учеными

    4.Ваша сестра учительница?

    5.Урок был хорошим

    6.Куда ты поедешь?

    7.My sister(to get)up at eight o’clock

    8.At half past seven yesterday she(to catch)the bus

    9.She(to take) a shower in the morning?

    10.Твой дядя пишет книги?

    11.His father(to watch) TV at the moment

    12.The baby always(to sleep)after dinner

    13.She(not to eat)sweets now

    14.What your friend(to do)tomorrow?

    15.When you(to go)to bed every day?

    16.Они навестили своих друзей вчера

    17.You (to come) home at six o”clock yesterday?

    18.When your lessons(to be)over on Monday?

    19.What you(to buy) at the shop yesterday?I (buy) a book

    20.How she(to help)mother yesterday?

    21.You (to eat) ice cream from 5 till 6 yesterday

    22.She (to write) a letter the whole evening yesterday

    23.Почему она спала в 7 часов вечера вчера?

    24.We have just(to talk)about it

    25.You just (to hear)tomorrow”s weather forecast?

    26.I don’t think he has ever(to do)it

    27.We (to have) two lessons today

    28.I (to live) in St.Petersburg since childhood

    29.Они читают уже два часа

    30.Я всегда тебя любил

    31.Она знает Бориса всю жизнь.

    32.I(to work) all day

    xn--j1ahfl.xn--p1ai

    Онлайн-тест на знание английского языка: Perfect tenses

    Вопрос №1 They _________________ a new car and now they have to be very economical. bought have bought had bought would have bought

    Вопрос №2 You __________________ the whole picture — look! have spoiled spoiled had spoiled spoil

    Вопрос №3 He ___________________ often been to Madrid. had has was is

    Вопрос №4 We _________________________ ten countries this year. visited has visited had visited have visited

    Вопрос №5 - Do you know Tom?
    - Yes, he is a very honest man and he _____________ a lot in his difficult life. did has done have done have been done

    Вопрос №6 I __________________ Sam for ages. did not see has not seen had not seen have not seen

    Вопрос №7 We still _______________________ life on other planets. did not discovered had not discovered was not discovered have not discovered

    Вопрос №8 They ___________________ an astronaut to Saturn yet. have not sent did not send has not sent had not sent

    Вопрос №9 She will boo at the bus stickle minute. She _____________ never _____________ late for the bus. has been had been have been is

    Вопрос №10 Where were you? I _________________ for you for an hour! was waiting have been waiting had been waiting was waiting

    Вопрос №11 I ___________________ already _________________ my homework. have, done ___________, did had, did have, did

    Вопрос №12 I ________________________ my homework for three hours and I still have a lot to do. had done was doing did have been doing

    Вопрос №13 I _________________________ the newspaper today. read have written have read had read

    Вопрос №14 I _________________________ this book for a week and I have not finished it yet. had read was reading have been reading had bee reading

    Вопрос №15 When I __________________ some fruit, I went back to the beach. bought have bought has bought had bought

    Вопрос №16 After they _______________________, they cleared the table. eaten have eaten had eaten have eat

    Вопрос №17 She told us that she _____________________ the answer. found has found had found has find

    Вопрос №18 When I came to the party, she ______________________. left had left have left has left

    Вопрос №19 When I arrived at the party, she __________________ already _________________. had, left ____, left have, left has, left

    Вопрос №20 They ___________________________ fur five hours before they reached the top of the mountain. had been climbing has been climbing were climbing have been climbing

    Вопрос №21 I ________________________ sleepy all days so I went to bed early. had been feeling was feeling have been feeling has been feeling

    Вопрос №22 I ____________________________ here for four weeks. lived had been living live have been living

    Вопрос №23 Since the middle of last month, there _____________________ tax increases. have been had been were has been

    Вопрос №24 They ____________________ here since ten o'clock, so they are tired to wait more. had been has been were have been

    Вопрос №25 I am tired. We ___________________ for four hours. walk have been walking walked had been walking

    Узнать результат

    edunews.ru

    Тест present perfect, present perfect continuous

    Времена группы Perfect требуют постоянного внимания, поскольку не имеют полного аналога в русском языке. В этом тесте вы проверяете знания особенностей сразу двух времен – Present Perfect Continuous и Present Perfect.

    Тест поможет вам разобраться в ситуациях, когда необходимо выбрать - простой Present Perfect или форму продолженного времени Present Perfect Continuous.

    Тест включает в себя 10 вопросов на разные типы предложений указанных времен. Предложения составлены таким образом, чтобы была понятна ситуация, обуславливающая правильный выбор.

    Онлайн тест по Present Perfect и Present Perfect Continuous

    Вопрос 1 из 10

    Продолжить

    Чтобы продолжить тест, выберите один из вариантов ответа.

    Вы ответили правильно на
    18 вопросов из 20

    Ваш результат:

    Упс!... Два балла((( Скорее начинайте учить английский язык с онлайн самоучителем Lim English. С ним Вы гарантированно получите результат.

    “Удовлетоворительно”. Начинайте учить английский язык с онлайн самоучителем Lim English по уникальной методике Олега Лиманского. Результат не заставит себя ждать!

    “Хорошо” Поздравляем! Вы не плохо владеете английским языком в рамках выбранного уровня. Начинайте учить английский язык с онлайн самоучителем Lim-English по уникальной методике Олега Лиманского. С ним Вы гарантированно улучшите свои знания.

    Поздравляем! Это отличный результат. Вы прекрасно владеете английским языком в рамках выбранного уровня. У Вас появилась отличная возможность поднять свой уровень с онлайн самоучителем Lim-English. Вы получите ежедневную практику.

    Превосходный результат! Вы отлично владеете английским языком в рамках выбранного уровня. Нет предела совершенству, используйте онлайн самоучитель Lim-English - это отличный способ всегда быть в форме. Проверьте свои силы на наших курсах для продвинутых.

    Неправильные ответы:

    Вопрос № {1}
    Ваш ответ: {2}
    Правильный ответ: {3}

    lim-english.com

    Тест по-английскому на времена (Simple, Continuous, Perfect Tenses)

    Тест 1. (Simple Tenses)

    1. I often … to the cinema with my friends. (go)
    2. When … you … Bill last time? (see)

    3. John and Kelly … yesterday. (get married). Did you know?
    4. I … you with your English tomorrow. (help)
    5. Allie … eat meat. She is a vegetarian. (not eat)
    6. He … always in a hurry. (be)
    7. They … each other when they were studying at university. (meet)
    8. I promise I … to you again. (not lie)
    9. Jack normally …breakfast at 7.30 (have)
    10. They … their last holiday in Spain.

    Тест 2. (Simple Tenses)

    1. Я не люблю фильмы ужасов.
    2. Вчера мои друзья ходили в кино, фильм был очень интересный.
    3. Каждое утро Том бегает в парке возле дома.
    4. Я думаю, завтра будет хорошая погода.
    5. Мэгги выглядит как актриса. Она очень красивая.
    6. Ты придешь к нам на свадьбу?
    7. Макс окончил университет два года назад. Сейчас он работает юристом.
    8. Здесь очень жарко. Мне открыть окно?
    9. Она хочет стать доктором.

    Тест 1. (Continuous Tenses)

    1. Mary … now. (read)
    2. Turn off the TV! The baby …!(sleep)
    3. It … all day long yesterday. (rain)
    4. At this time tomorrow we … on the beach and … cocktails. (lie, drink)
    5. …you … your keys? They are on the table in the kitchen. (look for)
    6. What …you … next Friday? (do)
    7. Hey! You … on my foot! (stand)
    8. What … you … at this time yesterday? (do)

    Тест 2. (Continuous Tenses)

    1. Том сейчас не работает.
    2. Вчера с 5 до 6 вечера дети плавали в бассейне.
    3. Мам, пахнет восхитительно! Что ты готовишь?
    4. Завтра после обеда я буду работать над презентацией.
    5. Вчера он целый день играл в футбол.
    6. Ты придешь завтра? Я буду ждать тебя с 3 до 5.
    7. Я ищу новую работу.
    8. Что ты делаешь в эти выходные?

    Тест 1. (Perfect Tenses)

    1. I … already … doing housework. (finish)
    2. By the time she got home her children … already … their homework. (do)
    3. We … working yet. (start)
    4. … you … this film? (see)
    5. Next year I … here for 20 years. (work)
    6. When I saw her last time she … already … her hairstyle. (change)

    Тест 2. (Perfect Tenses)

    1. Мы купили новую машину.
    2. Я закончу этот доклад в пятницу днем.
    3. Майк никогда не видел верблюда.
    4. Когда они приехали на вокзал, поезд уже ушел.
    5. Они только что встретили старых друзей.
    6. Вы когда-нибудь пробовали мидии?

    Тест 1. (Perfect Continuous Tenses)

    1. How long … you … here? (work)
    2. They … for 20 years. (be married)
    3. Next year Chris … in Berlin for 10 years. (live)
    4. Mark … for his flight for 2 hours when they announced its delay. (wait)

    Тест 2. (Perfect Continuous Tenses)

    1. Вам понравился торт? Мы пекли его с самого утра.
    2. Они живут в Москве с 1995 года.
    3. Наша команда работала тяжело, и мы смогли закончить проект вовремя.
    4. В декабре будет два года с тех пор, как я живу в другой стране.

    Ответы на тест

    Автор: Карина

    online-teacher.ru

    Добавить комментарий

    Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *